Send krav om manuell vurdering

Funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen, er bare tilgjengelige for brukere av YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Du finner informasjon om de generelle YouTube-retningslinjene her.

Content ID gjør automatisk krav på brukeropplastede videoer, uten menneskelig innblanding, men du kan velge å kreve en manuell vurdering før kravet blir aktivt.

Velg alternativet Send til vurdering

Hvis du vil kreve en manuell vurdering, oppretter du retningslinjer som angir reglene og betingelsene kravet skal vurderes opp mot.

Du ønsker for eksempel kanskje at noen skal kontrollere krav mot videoer som Content ID-systemet har angitt at samsvarer med innholdselementet ditt i under 50 % av spilletiden. Når du oppretter retningslinjene, skjer følgende:

Regel Betingelse
Slå på inntektsgenerering for videoen Hvis over 50 % av en video samsvarer med innholdselementet mitt
Tjen penger på videoen og send til vurdering Hvis under 50 % av en video samsvarer med innholdselementet mitt

Som et eksempel kan du opprette retningslinjene ovenfor på følgende måte:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Retningslinjer  på menyen til venstre.
  3. Klikk på LAG EN NY REGEL.
  4. Angi verdier i feltene Regelnavn og Beskrivelse av regelen.
  5. Klikk på LEGG TIL EN REGEL etterfulgt av Slå på inntektsgenerering.
  6. Klikk på LEGG TIL EN BETINGELSE etterfulgt av Samsvarsmengde for brukervideo.
  7. Ved siden av Samsvarsmengde for brukervideo velger du Prosent (%) og er større enn. Angi 50 i tekstfeltet.
  8. Klikk på LEGG TIL EN REGEL etterfulgt av Send til vurdering. Angi handlingen Slå på inntektsgenerering.
    • Merk: Du kan også klikke på LEGG TIL EN REGEL etterfulgt av Slå på inntektsgenerering. Merk av i boksen ved siden av Send til vurdering.
  9. Klikk på LEGG TIL EN BETINGELSE etterfulgt av Samsvarsmengde for brukervideo.
  10. Ved siden av Samsvarsmengde for brukervideo velger du Prosent (%) og er mindre enn. Angi 50 i tekstfeltet.
  11. Klikk på LAGRE.

Krav om manuell vurdering

Når Content ID registrerer et samsvar, brukes en samsvarsregel for videoen det er gjort krav på. Hvis du har merket av for «Send til vurdering» for samsvarsregelen, anses videoen som et potensielt krav. Det vil si at kravet er registrert, men at det ikke aktiveres før det er vurdert manuelt.

Potensielle krav vises i innholdsbehandlingen på Problemer-siden når du filtrerer etter Potensielle krav. Du kan se de potensielle kravene som er sendt til vurdering, ved å velge Potensielle krav > Sendt til vurdering. Finn ut mer om vurdering av potensielle krav.