Claims doorsturen voor handmatige beoordeling

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van YouTube Studio Content Manager. Hier vind je meer informatie over het algemene YouTube-beleid.

Content ID claimt door gebruikers geüploade video's automatisch en zonder menselijke tussenkomst, maar je kunt een optie selecteren om een handmatige beoordeling te vereisen voordat de claim actief wordt.

De optie Controleproces selecteren

Als je een handmatige beoordeling wilt vereisen, maak je een beleid met de regels en voorwaarden waaronder je wilt dat een claim een handmatige beoordeling krijgt.

Stel dat je claims wilt verifiëren op video's die volgens Content ID voor minder dan 50% overeenkomen met je item. Nadat je het beleid hebt gemaakt, worden de volgende acties uitgevoerd:

Regel Voorwaarde
Inkomsten genereren met de video Als een video voor meer dan 50% overeenkomt met mijn item
Inkomsten genereren met de video, controleproces Als een video voor minder dan 50% overeenkomt met mijn item

Je stelt het bovenstaande beleid als volgt in:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer in het linkermenu Beleid .
  3. Klik op NIEUW BELEID TOEVOEGEN.
  4. Voer een Naam van beleid en Beschrijving van het beleid in.
  5. Klik op REGEL TOEVOEGEN en dan Inkomsten genereren.
  6. Klik op VOORWAARDE TOEVOEGEN en dan Mate van overeenkomst gebruikersvideo.
  7. Selecteer naast Mate van overeenkomst gebruikersvideo de optie Percentage (%) en Is meer dan. Voer in het tekstvak 50 in.
  8. Klik op REGEL TOEVOEGEN en dan Controleproces. Stel de actie in op Inkomsten genereren.
    • Opmerking: Je kunt ook klikken opREGEL TOEVOEGEN en dan Inkomsten genereren. Vink vervolgens het vakje aan naast Controleproces.
  9. Klik op VOORWAARDE TOEVOEGEN en dan Mate van overeenkomst gebruikersvideo.
  10. Selecteer naast Mate van overeenkomst gebruikersvideo de optie Percentage (%) en Is kleiner dan. Voer in het tekstvak 50 in.
  11. Klik op OPSLAAN.

Claims handmatig beoordelen

Als Content ID een overeenkomst vindt, wordt het overeenkomstbeleid toegepast op de geclaimde video. Als de optie Controleproces is geselecteerd voor het overeenkomstbeleid, wordt de video beschouwd als een potentiële claim. Dit betekent dat de claim is ingesteld, maar inactief blijft totdat deze handmatig is beoordeeld.

Potentiële claims worden weergegeven in Content Manager op de pagina Problemen als je filtert  op Potentiële claims. Je kunt de potentiële claims die zijn doorgestuurd voor beoordeling bekijken door Potentiële claims > Doorgestuurd voor beoordeling te selecteren. Meer informatie over het beoordelen van potentiële claims