Vaatimusten ohjaaminen manuaaliseen tarkastukseen

Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet koskevat vain YouTube Studio Content Managerin käyttäjiä. Yleisempää tietoa YouTuben käytännöistä on tässä ohjeartikkelissa.

Content ID tekee automaattisesti vaatimuksia käyttäjien lataamista videoista ilman ihmisen päätöstä. Voit kuitenkin valita, että vaatimukset muuttuvat aktiivisiksi vasta ihmisen tekemän tarkastuksen jälkeen.

Vaihtoehto "Ohjaa tarkastukseen"

Voit edellyttää manuaalista tarkastusta luomalla käytännön, joka määrittää säännöt ja ehdot, joiden perusteella vaatimus tarkastetaan manuaalisesti.

Voit esimerkiksi ohjata manuaaliseen tarkastukseen vaatimukset videoista, joista Content ID on löytänyt alle 50 %:n vastaavuuden sisältökohteeseesi. Kun luot tällaisen käytännön, sitä sovelletaan näin:

Sääntö Ehto
Kaupallista video Jos yli 50 % videosta vastaa sisältökohdettani
Kaupallista video, ohjaa tarkastukseen Jos alle 50 % videosta vastaa sisältökohdettani

Esimerkki yllä näkyvän käytännön luomisesta:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Käytännöt .
  3. Klikkaa LISÄÄ UUSI KÄYTÄNTÖ
  4. Täytä kentät Käytännön nimi ja Käytännön kuvaus.
  5. Klikkaa LISÄÄ SÄÄNTÖ ja sitten Kaupallista.
  6. Klikkaa LISÄÄ EHTO ja sitten Käyttäjävideon vastaavuus.
  7. Valitse Käyttäjävideon vastaavuus ‑kohdasta Prosentti (%) ja On suurempi kuin. Lisää tekstikenttään 50.
  8. Klikkaa LISÄÄ SÄÄNTÖ ja sitten Ohjaa tarkastukseen. Valitse toiminnoksi Kaupallista.
    • Huom. Voit myös valita LISÄÄ SÄÄNTÖ ja sitten Kaupallista. Merkitse sitten Ohjaa tarkastukseen ‑ruutu valituksi.
  9. Klikkaa LISÄÄ EHTO ja sitten Käyttäjävideon vastaavuus.
  10. Valitse Käyttäjävideon vastaavuus ‑kohdasta Prosentti (%) ja On pienempi kuin. Lisää tekstikenttään 50.
  11. Klikkaa TALLENNA.

Vaatimusten manuaalinen tarkastaminen

Kun Content ID havaitsee vastaavuuden eli osuman, vaatimuksen kohteena olevaan videoon liitetään osumakäytäntö. Jos tässä osumakäytännössä on vaihtoehto "Ohjaa tarkastukseen" valittuna, videoon kohdistuu potentiaalinen vaatimus. Se tarkoittaa, että vaatimus on tehty mutta se ei ole aktiivinen ennen manuaalista tarkastusta.

Potentiaaliset vaatimukset näkyvät Content Managerissa Ongelmat-sivulla, kun valitset suodattimeksi vaihtoehdon Potentiaaliset vaatimukset. Näet tarkastukseen ohjatut potentiaaliset vaatimukset valitsemalla Potentiaaliset vaatimukset > Ohjattu tarkastettavaksi. Lue lisää potentiaalisten vaatimusten tarkastamisesta.