Gekoppelde kanalen verwijderen

Als je een gekoppeld kanaal verwijdert, wordt de koppeling tussen dat account en je Content Manager ook verwijderd. Je kunt dan niet meer:
  • invloed uitoefenen op de inkomsten die door de video's op het kanaal worden gegenereerd,
  • video's voor dat kanaal claimen;
  • instellen of de kanaaleigenaar de video's op het kanaal kan claimen en er inkomsten mee kan genereren (standaard is alleen de Content Manager bevoegd om video's te claimen),
  • historische opbrengst- en prestatiegegevens voor het kanaal bekijken.

Je ontkoppelingsstrategie bepalen

Het resultaat van de ontkoppeling is afhankelijk van of je afzonderlijke items bewerkt voordat je een kanaal ontkoppelt. Gebruik de onderstaande beschrijvingen om te zorgen dat je het gewenste resultaat krijgt:

Ontkoppelen en alle claims vrijgeven

Als je vóór de ontkoppeling je eigendom van afzonderlijke items verwijdert, deactiveren we claims op door gebruikers gegenereerde video's en op video's die zijn geüpload door het kanaal.

Ontkoppelen en claims op je video's vrijgeven

Als je een kanaal ontkoppelt zonder het eigendom van afzonderlijke items te bewerken, blijven claims op door gebruikers gegenereerde video's actief. Het referentiebestand dat gekoppeld is aan die items, wordt gedeactiveerd. Alle claims op video's die zijn geüpload door het kanaal dat je ontkoppelt, worden vrijgegeven.

Ontkoppelen en claims actief houden

Deze optie is alleen beschikbaar als het kanaal wordt overgezet naar een nieuwe Content Manager. Als je het eigendom van de kanaalitems overdraagt voordat je het kanaal ontkoppelt, blijven alle claims actief.

Een kanaal verwijderen uit je Content Manager

Opmerking: Als je een kanaal verwijdert uit je account, worden het kanaal en de video's op het kanaal niet van YouTube verwijderd. Je claims die door partners zijn geüpload, worden vrijgegeven, maar dit heeft geen invloed op claims op content van websitegebruikers. Als je claims wilt vrijgeven, moet je dat doen voordat je het kanaal verwijdert.

Zo verwijder je een gekoppeld kanaal uit je Content Manager:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Kanalen  in het linkermenu.
  3. Vink het vakje aan naast het kanaal dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op ONTKOPPELEN en dan BEVESTIGEN.