Länka kanaler till din innehållshanterare

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

När du har konfigurerat din innehållshanterare kan du länka kanaler till den. När du har länkat en kanal kan du

• styra intäktsgenereringen för videor på den kanalen
  • aktivera Content ID-matchning för videor på den kanalen
  • ange behörigheter för enskilda kanalägare.

Bjuda in en kanal till din innehållshanterare

Här beskriver vi hur du bjuder in kanaler att gå med i din innehållshanterare.

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Kanaler i menyn till vänster.
  3. Klicka på Bjud in.
  4. Ange webbadressen eller id:t för kanalen du vill länka till Innehållshanteraren. Så här hittar du kanalens id.
  5. Välj behörigheter för kanalen:
    • Visa intäkter: Tillåt den länkade kanalen att visa sina totala intäkter.
    • Ange matchningspolicy: (Vissa konton) Tillåt kanalägare att aktivera Content ID-matchning för enskilda videor.
    • Generera intäkter från uppladdningar: Tillåt den länkade kanalen att styra inställningarna för intäktsgenerering för sina videor.
  6. Klicka på BJUD IN.

När kanalägaren accepterar inbjudan länkas kanalen till din innehållshanterare.

Du kan visa väntande inbjudningar på fliken Inbjuden på sidan Kanaler . Om du vill ta bort en väntande inbjudan markerar du rutan bredvid kanalen och klickar på ÅTERKALLA INBJUDAN.

Behörighetskrav

Det är inte alla kanaler som kan länkas till Innehållshanteraren. Du kan till exempel inte länka kanaler som är avstängda eller länkade till ett borttaget AdSense för YouTube-konto. Om en kanal inte uppfyller ett eller flera av följande kriterier ser du ett felmeddelande och inbjudan skickas inte.

För att en kanal ska kunna länka till en innehållshanterare får inte kanalen

• vara länkad till någon annan innehållshanterare
  • finnas med på innehållshanterarens godkännandelista, utan måste tas bort från godkännandelistan innan du länkar den
  • delta i YouTubes partnerprogram (YPP)
    • Om du behöver länka en kanal som deltar i YPP kan du kontakta YouTube och få hjälp.

Kanaler i länder och regioner där YouTubes partnerprogram inte har lanserats kan länkas men är inte kvalificerade för intäktsgenerering.

Partner får bjuda in upp till 20 kanaler per kalenderår till sin innehållshanterare.

Kvalificeringskrav för kopplade MCN-nätverk (Multi-Channel Network)

För att en kanal ska kunna länka till ett kopplat MCN får inte kanalen
  • vara länkad till någon annan innehållshanterare
  • finnas med på innehållshanterarens godkännandelista, utan måste tas bort från godkännandelistan innan du länkar den
  • ha en väntande ansökan till YouTubes partnerprogram. Kanaler måste godkännas för YouTubes partnerprogram innan de kan länkas till ett MCN. Det går inte att länka kanaler i länder och regioner där YouTubes partnerprogram inte har lanserats.
Standardinställningen är att kopplade MCN-nätverk kan bjuda in upp till tio kanaler per 30-dagarsperiod. Om du behöver bjuda in kanaler oftare än så kan du kontakta en YouTube-partneransvarig.

Behörighetskrav för Player for Publishers (PfP) och YouTube Player-programmet (YTPP)

PfP-/YTPP-partner som vill länka en befintlig YouTube-kanal till eller skapa en ny kanal i sin YouTube-innehållsägare (CO) behöver först få godkännande från Google. Partner bör kontakta sina partneransvariga för att begära att en ytterligare kanal läggs till i partnerns PfP-/YTPP-innehållsägare.

Läs mer på sidan programpolicyer för PfP/YTPP.