Handleiding Multi-Channel Network (MCN)

Kanalen koppelen aan je Content Manager

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Nadat je je Content Manager hebt ingesteld, kun je kanalen aan je Content Manager koppelen. Als je een kanaal hebt gekoppeld, kun je:

• het genereren van inkomsten beheren voor de video's op het kanaal,
  • Content ID-overeenkomsten aanzetten voor video's op dat kanaal,
  • rechten instellen voor individuele kanaaleigenaren.

Een kanaal uitnodigen om gekoppeld te worden aan je Content Manager

Volg de onderstaande stappen om kanalen uit te nodigen om gekoppeld te worden aan je Content Manager.

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Kanalen  in het linkermenu.
  3. Klik op UITNODIGEN.
  4. Geef de URL of ID op van het kanaal dat je aan je Content Manager wilt koppelen. Ontdek hoe je de ID van een kanaal vindt.
  5. Kies de rechten voor het kanaal:
    • Opbrengsten bekijken: geef het gekoppelde kanaal toestemming om de totale opbrengst te raadplegen.
    • Overeenkomstbeleid instellen (sommige accounts): geef kanaaleigenaren toestemming om Content ID-overeenkomsten aan te zetten voor afzonderlijke video's.
    • Inkomsten genereren uit uploads: geef het gekoppelde kanaal toestemming om de instellingen te beheren voor het genereren van inkomsten voor de video's.
  6. Klik op UITNODIGEN.

Als de kanaaleigenaar de uitnodiging aanvaardt, wordt het kanaal gekoppeld aan jouw Content Manager.

Je kunt openstaande uitnodigingen bekijken op het tabblad Uitgenodigd op de pagina Kanalen . Als je een openstaande uitnodiging wilt annuleren, vink je het vakje naast het kanaal aan en klik je op UITNODIGING INTREKKEN.

Deelnamevereisten

Niet alle kanalen kunnen aan een Content Manager worden gekoppeld. Je kunt bijvoorbeeld geen kanaal linken dat is opgeschort of dat is gekoppeld aan een beëindigd AdSense voor YouTube-account. Als een kanaal niet aan een of meer van de volgende criteria voldoet, krijg je een foutmelding en wordt de uitnodiging niet verstuurd.

Een kanaal kan alleen aan een Content Manager worden gekoppeld als het kanaal niet:

• aan een andere Content Manager is gekoppeld,
  • op de toelatingslijst van de Content Manager staat (verwijder het kanaal van de toelatingslijst voordat je het koppelt),
  • deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma (YPP).
    • Als je een kanaal wilt koppelen dat deelneemt aan het YPP, neem dan contact op met YouTube voor hulp.

Kanalen in landen/regio's waar het YouTube-partnerprogramma niet is gelanceerd, kunnen wel worden gekoppeld, maar komen niet in aanmerking voor het genereren van inkomsten.

Partners kunnen per kalenderjaar maximaal 20 kanalen uitnodigen voor hun Content Manager.

Deelnamevereisten voor aangesloten Multi-Channel Networks (MCN's)

Een kanaal kan alleen aan een aangesloten MCN worden gekoppeld als het kanaal niet:
  • aan een andere Content Manager is gekoppeld,
  • op de toelatingslijst van de Content Manager staat (verwijder het kanaal van de toelatingslijst voordat je het koppelt),
  • in de aanmeldingsprocedure zit voor het YouTube-partnerprogramma. Een kanaal kan pas aan een MCN worden gekoppeld als het is toegelaten tot het YouTube-partnerprogramma. Kanalen in landen/regio's waar het YouTube-partnerprogramma niet is gelanceerd, kunnen niet worden gekoppeld.
Standaard kunnen aangesloten MCN's per 30 dagen maximaal 10 kanalen uitnodigen. Als je vaker kanalen wilt uitnodigen, neem dan contact op met je YouTube-partnermanager.

Deelnamevereisten voor de speler voor uitgevers (Player for Publishers, PfP) en het programma van de YouTube-speler (YouTube Player Program, YTPP)

PfP/YTPP-partners die een bestaand of nieuw YouTube-kanaal aan hun YouTube-contenteigenaar willen koppelen, hebben eerst toestemming van Google nodig. Partners kunnen bij hun partnermanager een verzoek indienen om een kanaal toe te voegen aan hun contenteigenaar met PfP/YTPP.

Ga voor meer informatie naar de pagina met ons Programmabeleid voor PfP/YTPP.