Maksullista tuotesijoittelua, sponsorointia ja suosittelua sisältävien videoiden katsominen

Kun video sisältää sisällöntuottajan mukaan maksullista tuotesijoittelua, suosittelua tai sponsoroitua sisältöä, videon alussa näkyy ilmoitus tästä.

Mitä maksullisella tuotesijoittelulla, sponsoroinnilla ja suosittelulla tarkoitetaan?

Maksullinen tuotesijoittelu

• Tuotteesta tai palvelusta julkaistut videot, kun sisällöntuottajalla on yhteys tuotteen tai palvelun tuottajaan
  • Yritykselle tai elinkeinotoiminnalle luotu video, jonka julkaisija saa korvausta tai maksuttomia tuotteita tai palveluita
  • Videot, joiden sisältöön on lisätty suoraan yrityksen tai elinkeinotoimintaan liittyvä brändi, viesti tai tuote ja joiden julkaisijalle yritys on antanut rahaa tai maksuttomia tuotteita videon tekemisestä

Suosittelu: Mainostajalle tai markkinoijalle luotu video, jonka sisältämä viesti heijastaa sisällöntuottajan mielipiteitä, uskomuksia tai kokemuksia

Sponsorointi: Osittain tai kokonaan yrityksen rahoittamia videoita ilman brändin, viestin tai tuotteen yhdistämistä suoraan sisältöön – sponsoroinnilla tavallisimmin mainostettavat asiat:

• brändi
  • viesti
  • kolmannen osapuolen tuote.

Jos olet sisällöntuottaja, voit lukea lisää maksullisen tuotesijoittelun, sponsoroinnin ja suosittelun lisäämisestä videoihin täältä.

Miten maksullinen tuotesijoittelu, sponsorointi ja suosittelu toimivat sisällössä, jota katsotaan valvotuilla tileillä tai joka on luokiteltu lapsille tehdyksi?

Lapsille suunnatuissa videoissa näkyvään maksettuun mainossisältöön lisätään ilmoitus, jonka lapset ymmärtävät.

Maksetun mainossisällön on oltava mainoskäytäntöjemme mukaista, ja näissä käytännöissä mainonta kielletään tietyissä sisältökategorioissa. Jos mainonta on tarkoitettu esitettäväksi sisällössä, joka on luokiteltu lapsille tehdyksi, se ei saa olla harhaanjohtavaa, epäreilua tai kohdeyleisölle sopimatonta. Sisällössä ei saa käyttää kolmannen osapuolen seurantatyökaluja tai muuten yrittää kerätä henkilökohtaisia tietoja pyytämättä ensin vanhempien suostumusta. Sisällön on myös oltava kaikkien sovellettavien lakien ja säädösten mukaista. Sisällöntuottajat ja heidän kanssaan yhteistyötä tekevät brändit ovat vastuussa siitä, että he ymmärtävät paikalliset ja lainmukaiset velvoitteet, jotka koskevat videoihin sisältyvästä maksetusta mainossisällöstä ilmoittamista, ja että he noudattavat niitä. Nämä velvoitteet esimerkiksi määrittävät, milloin, miten ja kenelle maksetusta mainonnasta on ilmoitettava.