Videoer med betalte produktplaceringer, sponsorater og anbefalinger

Hvis en video indeholder betalte produktplaceringer, sponsorater og anbefalinger, får du vist en erklæring i starten af videoen, hvis det er angivet af youtuberen.

Bemærk! YouTube Premium giver dig videoer uden annoncer. Du kan dog stadig opleve, at der vises sponseret indhold, som youtubere har føjet direkte til videoer.

Hvad er betalte produktplaceringer, sponsorater og anbefalinger?

Betalte produktplaceringer:

• Videoer om et produkt eller en service, fordi der er en forbindelse mellem youtuberen og skaberen af produktet eller servicen.
  • Videoer, der er oprettet for en virksomhed eller forretning mod kompensation eller produkter/tjenester uden beregning.
  • Videoer, hvor den pågældende virksomheds eller forretnings brand, budskab eller produkt er inkluderet direkte i indholdet, og virksomheden har givet youtuberen penge eller produkter uden beregning for at lave videoen.

Anbefalinger: Videoer, der er oprettet for en annoncør eller marketingmedarbejder, og som indeholder et budskab, der afspejler youtuberens holdninger, meninger eller oplevelser.

Sponsorater: Videoer, der er helt eller delvist finansieret af en virksomhed, uden at brandet, budskabet eller produktet er integreret direkte i indholdet. Sponsorater promoverer generelt:

• Brandet
  • Budskabet
  • Tredjepartens produkt

Hvis du er youtuber, kan du se, hvordan du føjer betalte produktplaceringer, sponsorater og anbefalinger til din video, her.

Hvordan fungerer betalte produktplaceringer, sponsorater og anbefalinger for indhold, som ses på forældrestyrede konti, eller indhold, der er angivet som lavet til børn?

Alle betalte promoveringer, der vises i videoer, som er målrettet mod børn, indeholder en erklæring, som kan forstås af børn.

Alle betalte promoveringer skal følge vores annoncepolitikker, som forbyder annoncer i bestemte kategorier. Annoncering i indhold, som har mærkningen "Lavet til børn", må ikke være vildledende, unfair eller upassende for den tiltænkte målgruppe. Indholdet må ikke bruge sporingsværktøjer fra tredjeparter eller på anden vis forsøge at indsamle personlige oplysninger uden først at indhente forældresamtykke. Indholdet skal også overholde alle relevante love og regler. Youtubere og de brands, de arbejder sammen med, har ansvaret for at forstå og overholde de lokale og juridiske forpligtelser i forbindelse med deklaration af betalt promovering i deres indhold. Nogle af disse forpligtelser omfatter, hvornår og hvad der skal erklæres, og over for hvem.