Kyk video's met betaalde produkplasings, borgskappe en onderskrywings

Wanneer ’n video betaalde produkplasings, onderskrywings of borgskappe insluit, sal jy ’n openbaarmaking aan die begin van die video sien wanneer dit deur die skepper aangedui word.

Let wel: YouTube Premium verskaf advertensievrye video’s. Jy kan egter steeds geborgde inhoud sien wat direk deur skeppers by video’s gevoeg is.

Wat is betaalde produkplasings, borgskappe en onderskrywings?

Betaalde produkplasings:

• Video’s oor ’n produk of diens omdat daar ’n verbinding tussen die skepper en die vervaardiger van die produk of diens is.
  • Video’s wat vir ’n maatskappy of besigheid geskep is in ruil vir vergoeding of kostelose produkte/dienste.
  • Video’s waarin daardie maatskappy of besigheid se handelsmerk, boodskap of produk direk by die inhoud ingesluit is en die maatskappy die skepper geld of kostelose produkte gegee het om hierdie video te maak.

Onderskrywings: Video's wat vir ’n adverteerder of bemarker geskep is wat ’n boodskap bevat wat die menings, oortuigings of ervarings van die skepper insluit.

Borgskappe: Video's wat heeltemal of gedeeltelik deur ’n maatskappy gefinansier is sonder om die handelsmerk, boodskap of produk direk by die inhoud te integreer. Borgskappe bemark in die algemeen:

• Die handelsmerk
  • Boodskap
  • Produk van die derde party

As jy ’n skepper is, kan jy hier uitvind hoe om betaalde produkplasings, borgskappe en onderskrywings by jou video te voeg.

Hoe werk betaalde produkplasings, borgskappe en onderskrywings vir inhoud wat deur rekeninge onder toesig bekyk word of vir inhoud wat as gemaak vir kinders gestel is?

Alle betaalde promosies wat verskyn in video’s wat op kinders gerig is, bevat ’n openbaarmaking wat deur kinders verstaan kan word.

Alle betaalde promosies moet aan ons advertensiebeleid voldoen, wat advertensies in sekere kategorieë verbied. Reklame in inhoud wat as "Gemaak vir kinders" gestel is, moenie misleidend, onregverdig of onvanpas vir die bedoelde gehoor daarvan wees nie. Die inhoud moenie enige derdepartynaspoorders gebruik of andersins probeer om persoonlike inligting in te samel sonder om eers ouertoestemming te verkry nie. Die inhoud moet ook aan alle relevante wette en regulasies voldoen. Skeppers en die handelsmerke saam met wie hulle werk, is daarvoor verantwoordelik om hul plaaslike en wetlike verpligtinge oor die openbaarmaking van betaalde promosie in hul inhoud te verstaan en daaraan te voldoen. Sommige van hierdie verpligtinge sluit in wanneer en hoe om openbaar te maak, en aan wie die openbaarmaking gedoen moet word.