Ladda upp ljudböcker och ljuddrama

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Om du vill skilja ljudböcker och ljuddrama från andra typer av innehåll på YouTube Music anger du följande:

Ljudbok

En ljudbok har en berättare som läser en bok utgiven av en författare.

Obligatorisk metadata

Valfri metadata

Utöver den obligatoriska metadatan kan du ta med någon av följande valfria uppgifter:

Ljuddrama eller radiouppspelning

Ett ljuddrama är en dramatiserad version av en berättelse och kan innehålla en eller flera skådespelare och berättare

Obligatorisk metadata

• ReleaseType = AudioDramaRelease (stöds i DDEX AVS enligt ERN 3.8.3)
  • ljuddramats titel = DisplayTitle
  • ljuddramats varumärke = MainArtist
    • i vissa fall kan MainArtist och DisplayTitle vara identiska

Valfri metadata

Utöver den obligatoriska metadatan kan du ta med någon av följande valfria uppgifter: