Per a nens i famílies: què són els emplaçaments de productes de pagament, els patrocinis i les recomanacions?

Què és un emplaçament de producte de pagament? (Per a nens)

Subscriu-te al canal YouTube Viewers per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Quan estàs mirant un vídeo, és possible que vegis aparèixer aquest símbol: . També pot ser que vegis el text "Aquest canal ha obtingut diners o productes gratuïts per fer aquest vídeo" o "Inclou una promoció de pagament". Això vol dir que la persona que ha creat el vídeo probablement rep diners o productes gratuïts per part d'una empresa.

Per exemple, si en un vídeo apareix una joguina, possiblement el creador del vídeo rebi diners per mostrar-te-la. Això es deu al fet que l'empresa que ha fabricat la joguina vol que la compris.

Què són els emplaçaments de productes de pagament, els patrocinis i les recomanacions?

Emplaçaments de productes de pagament:

• Vídeos creats per a una empresa a canvi de diners, o de productes o serveis gratuïts.
  • Vídeos en què la marca, el missatge o el producte d'una empresa s'inclou directament al contingut. L'empresa ha pagat el creador o li ha donat productes gratuïts per fer el vídeo.

Recomanacions: vídeos creats per a un anunciant o un professional del màrqueting amb un missatge que reflecteix les opinions, les creences o les experiències del creador o de la persona que fa la recomanació.

Patrocinis: vídeos finançats totalment o parcialment per una empresa que no inclouen directament la marca, el missatge o el producte en el contingut. En canvi, pot ser que la marca, el missatge o el producte patrocinat es promocionin durant una breu interrupció del vídeo. Per exemple, un creador pot gravar un vídeo en què pinta un quadre, però pot fer una pausa breu per promocionar el nou producte del seu patrocinador.

Educar el teu fill o filla sobre els emplaçaments de productes de pagament, els patrocinis i les recomanacions

És important que els nens entenguin que els creadors poden rebre productes o serveis a canvi de fer-ne promoció als vídeos. A continuació, t'oferim alguns consells i trucs per educar el teu fill o filla sobre les promocions de pagament:
  • Parla amb el teu fill o filla sobre les promocions de pagament i ensenya-li com pot identificar l'indicador corresponent als vídeos (). Mira aquest vídeo curt i pregunta-li com pot saber si un vídeo inclou una promoció de pagament.
  • Parla amb el teu fill o filla sobre els seus creadors preferits i explica-li com alguns mantenen el seu canal mitjançant emplaçaments de productes de pagament. Per a molts creadors, crear vídeos de YouTube és una feina a jornada completa.
  • Ensenya-li a cercar frases com ara "patrocinat per", "en col·laboració amb" o "#anunci".

Per obtenir més consells sobre com pots ajudar el teu fill o filla a explorar YouTube, baixa i consulta la nostra guia per a famílies.

Polítiques sobre l'emplaçament de productes de pagament, els patrocinis i les recomanacions

Totes les promocions de pagament han de complir les nostres polítiques d'anuncis, que prohibeixen els anuncis en categories determinades. Els creadors i les marques amb què treballen són responsables d'entendre i complir les seves obligacions legals i locals pel que fa a la comunicació de la presència de promocions de pagament al seu contingut. Algunes d'aquestes obligacions estableixen quan, com i a qui s'ha de comunicar.