Hantera varumärkesutvecklingen för din kanal

Du kan stärka kanalens varumärkesidentitet genom att uppdatera profilbilden, bannern och vattenstämpeln i dina videor.

Ändra din profilbild

Ändra profilbilden i YouTube Studio. Profilbilden är den bild som visas för tittarna på din kanal, på dina videor och vid offentliga tillskrivningar på YouTube.

När du har valt Anpassning visas fliken Varumärkesutveckling högst upp.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Varumärkesutveckling i menyn till vänster.
  3. Klicka på ÄNDRA och välj en illustration eller en bild från datorn. Ändra de förinställda färgerna och beskärningen i illustrationen eller storleken på den uppladdade bilden och klicka sedan på KLAR.
  4. Klicka på Publicera. Det kan ta några minuter innan profilbilden uppdateras på alla YouTubes sidor.

Beskära fotot med hjälpmedelsteknik eller tangentbord

Beskära fotot från ett hörn

1. Markera fotots hörn med navigeringskontrollerna.
  2. Beskär fotot med piltangenterna.

Flytta hela beskärningsrutan

1. Markera hela beskärningsrutan med navigeringskontrollerna.
  2. Ändra beskärningsrutans position med piltangenterna.

Riktlinjer för profilbild

Din profilbild måste följa riktlinjerna för communityn och uppfylla följande kriterier:

• JPG, GIF, BMP eller PNG (inga animerade giffar).
  • Bildstorleken får inte överstiga 15 MB.
  • Bild på 98 x 98 pixlar.

YouTube Creators

Din bannerbild visas som bakgrund högst upp på din YouTube-sida.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Varumärkesutveckling i menyn till vänster.
  3. Klicka på ÄNDRA och välj en bild. Om du vill göra några ändringar väljer du en förhandsgranskning och justerar beskärningen. Klicka sedan på Klar.
  4. Klicka på Publicera.
Obs! Samma bannerbild används på datorer, mobila enheter och tv-skärmar, men den visas på olika sätt beroende på enheten.

Officiella artistkanaler

Bannerbilden används bara på datorer och mobila enheter. Följ anvisningarna för YouTube-kreatörer ovan om du vill uppdatera bannern.

Så här uppdaterar du din banner på tv:n och YouTube Music:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Profil i menyn till vänster.
  3. Klicka på bredvid profilfotot och välj en bild. Så här ändrar du en bild:
    • Välj Förhandsgranska och redigera bilden.
    • Klicka på KLART.
  4. Klicka på SPARA längst upp till höger på sidan.

Riktlinjer för bannerbild

Bannerbilden måste uppfylla följande kriterier:

• Minsta storlek för uppladdning: 2 560 x 1 440 pixlar med ett bildformat på 16:9.
  • Med den minsta storleken är det avsedda området för text och logotyper 1 235 x 338 pixlar.
  • Bilder bör täcka hela skärmen för större enheter men beskärs på vissa skärmar och enheter.
  • Ta inte med några ytterligare dekorationer (t.ex. skuggor, kanter och ramar).
  • Filstorlek: 6 MB eller mindre.

Så ändrar du storlek på bilder

Du kan ändra storlek på bilderna med ett bildredigeringsprogram på datorn eller online. Du kan till exempel använda Preview på en Apple-dator eller Microsoft Photos i Windows.

Lägg till en vattenstämpel i dina videor

Du kan uppmuntra tittare att prenumerera på din kanal genom att lägga till en vattenstämpel i dina videor. När du lägger till en vattenstämpel i dina videor kan tittare snabbt och enkelt prenumerera på din kanal när de använder YouTube på datorn.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Varumärkesutveckling i menyn till vänster.
  3. Välj visningstid:
    • I slutet av videon: Vattenstämpeln visas de sista 15 sekunderna av videon.
    • Anpassad starttid: Vattenstämpeln börjar visas vid en tid som du väljer.
    • Hela videon: Vattenstämpeln visas under hela videon.
  4. Klicka på ÄNDRA och välj en bild. Ändra storleken på bilden och klicka sedan på KLAR.
  5. Klicka på Publicera.
Obs! Vattenstämplar är inte tillgängliga i videor som har angetts som avsedda för barn. Om du har lagt till en vattenstämpel tidigare men videon nu är angiven som avsedd för barn syns inte vattenstämpeln för tittarna.

Riktlinjer för vattenstämpel i video

Vattenstämpeln i dina videor måste uppfylla följande kriterier:

• Minst: 150 x 150 pixlar.
  • Fyrkantig bild som är mindre än 1 MB.

Tillgänglighet

Kanalens vattenstämpel finns i liggande format på datorer och mobila enheter (inte klickbar på mobila enheter). Kanalens vattenstämplar visas inte i anpassade YouTube-spelare utan reglage eller Adobe Flash.

Statistik för vattenstämpel i video

Mätvärden finns i rapporten Prenumerationskälla i YouTube Analytics.

Få tips för kreatörer om kanalbanner och profilbild.

Se hur du hanterar kanalens varumärke

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om hur du uppdaterar din profilbild, kanalbanner och vattenstämpel.

Customize Your Channel Branding & Layout: Add a Profile Picture, Banner, Trailer, Sections, & more!

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.