De naam en profielfoto van je YouTube-kanaal wijzigen

Als je een kanaal maakt op YouTube, kun je hiervoor een andere naam en profielfoto kiezen dan voor je Google-account. De naam en profielfoto van je YouTube-kanaal zijn je openbare identiteit op YouTube. Deze worden getoond bij alle openbare acties met je YouTube-kanaal, bijvoorbeeld in reacties en op je kanaalpagina.

De naam en profielfoto van je YouTube-kanaal zijn niet dezelfde als die van je Google-account. De activiteiten onder je YouTube-kanaalnaam worden wel opgeslagen in je Google-account en gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid. Je Google-account is altijd je primaire account. De YouTube-naam is alleen je weergavenaam op YouTube.

How to Update Your YouTube Channel Name & Profile Picture (Without Updating Google Account Info)

Houd rekening met het volgende:

Je kanaalnaam aanpassen

Waarschuwing: Als je je naam aanpast, verlies je je verificatiebadge. Meer informatie
  1. Tik in de mobiele app op je profielfoto Profiel.
  2. Tik op Je kanaal.
  3. Tik op Kanaal bewerken Bewerken.
  4. Vul je nieuwe naam in en tik op OK.

Je profielfoto aanpassen

1. Tik op je profielfoto Profiel.
  2. Tik op Je kanaal.
  3. Tik op KANAAL BEWERKEN en daarna op je profielfoto.
  4. Je kunt een foto maken of er een uploaden.
  5. Klik op Opslaan.

Richtlijnen voor profielfoto's

Je profielfoto moet voldoen aan onze communityrichtlijnen en de volgende criteria:

• JPG, GIF, BMP of PNG (geen GIF's met animatie)
  • Minimale grootte: 98 x 98 pixels
  • Maximale bestandsgrootte: 4 MB