Kanavan brändäyksen muuttaminen

Voit brändätä YouTube-kanavasi yksilöllisen näköiseksi päivittämällä profiilikuvan, kanavabannerin ja videoiden vesileiman.

Profiilikuvan vaihtaminen

Profiilikuvan voi vaihtaa YouTube Studiossa. Profiilikuvasi näkyy katsojille kanavasi, videoidesi ja julkisen toimintasi yhteydessä YouTubessa.

Brändäys-välilehti löytyy Yksilöinti-osion yläreunasta.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Brändäys.
  3. Klikkaa MUUTA ja valitse kuva tietokoneeltasi. Muuta kuvan esiasetettuja värejä, rajausta tai kokoa ja valitse sitten VALMIS.
  4. Valitse JULKAISE. Voi mennä muutamia minuutteja ennen kuin uusi kuva päivittyy kaikkialle YouTubeen.

Kuvan rajaaminen avustavan teknologian tai näppäimistön avulla

Kuvan rajaaminen kulmasta

1. Valitse kuvan kulma siirtymällä siihen.
  2. Rajaa kuva nuolinäppäimillä.

Koko rajausneliön siirtäminen

1. Valitse koko rajausneliö siirtymällä siihen.
  2. Siirrä rajausneliötä nuolinäppäimillä.

Profiilikuvien säännöt

Profiilikuvan on oltava yhteisön sääntöjen ja seuraavien kriteerien mukainen:

• JPG, GIF, BMP tai PNG (ei GIF-animaatioita)
  • kuvakoko enintään 15 Mt
  • muunnettavissa 98 x 98 pikselin kokoon.

YouTube-sisällöntuottajat

Bannerikuva näkyy taustalla YouTube-sivun ylälaidassa.
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Brändäys.
  3. Klikkaa MUUTA ja valitse kuva. Valitse esikatselu ja muuta kuvan rajausta. Valitse sitten VALMIS.
  4. Valitse JULKAISE.
Huom. Samaa bannerikuvaa käytetään tietokoneella, mobiililaitteella ja televisiossa, mutta se näkyy eri tavalla laitteesta riippuen.

Viralliset artistikanavat

Bannerikuvaa käytetään vain tietokoneella ja mobiililaitteilla. Voit päivittää bannerin seuraamalla yllä olevia YouTube-sisällöntuottajan ohjeita.

Näin voit päivittää televisiossa ja YouTube Musicissa näkyvän bannerin:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Profiili.
  3. Klikkaa profiilikuvan vierestä ja valitse kuva. Jos haluat tehdä muutoksia kuvaan:
    • Valitse Esikatselu ja muokkaa kuvaa.
    • Valitse VALMIS.
  4. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta TALLENNA.

Bannerikuvien säännöt

Bannerikuvan on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Kuvan vähimmäiskoko: 2560 x 1440 pikseliä ja kuvasuhde 16:9.
  • Vähimmäiskoon varmuusalue, jossa tekstit ja logot näkyvät varmasti kaikilla laitteilla: 1235 x 338 pikseliä.
  • Kuvien pitäisi näkyä koko näytöllä suurilla laitteilla mutta rajautuvat tietyissä näkymissä ja tietyillä laitteilla.
  • Älä lisää kuviin ylimääräisiä muokkauksia (esim. varjoja, reunuksia tai kehyksiä).
  • Tiedostokoko: enintään 6 Mt.

Kuvakoon muuttaminen

Kuvan kokoa voi muuttaa tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla tai verkosta löytyvillä kuvakoon muuntotyökaluilla. Esimerkiksi Apple-tietokoneella voi käyttää Esikatselu-ohjelmaa ja Windows-tietokoneella Microsoft Photos ‑ohjelmaa.

Videon vesileiman lisääminen

Voit kannustaa katsojia tilaamaan kanavasi lisäämällä videoihisi vesileiman. Kun lisäät vesileiman, katsojat voivat tilata kanavasi tietokoneella.
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Brändäys.
  3. Valitse, milloin vesileima näytetään:
    • Videon lopussa: Videon vesileima näkyy videon 15 viimeisen sekunnin ajan.
    • Oma aloitusaika: Videon vesileima tulee näkyviin valitsemanasi ajankohtana.
    • Koko videossa: Videon vesileima näkyy koko videon ajan.
  4. Klikkaa MUUTA ja valitse kuva. Säädä kuvan kokoa ja valitse VALMIS.
  5. Valitse JULKAISE.
Huom. Videon vesileimat eivät ole käytettävissä videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyksi. Jos olet lisännyt vesileiman videoosi, mutta video merkittiin tämän jälkeen lapsille tehdyksi, katsojat eivät näe vesileimaa.

Vesileimojen säännöt

Vesileiman on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Vähimmäiskoko on 150 × 150 pikseliä.
  • Neliön muotoinen kuva, jonka koko on enintään 1 Mt.

Saatavuus

Kanavan vesileima näkyy pöytätietokoneilla ja mobiililaitteilla (ei klikattavissa mobiililaitteilla), kun videota katsotaan vaakasuuntaisesti. Kanavan vesileima ei näy riisutuissa YouTube-soittimissa tai Adobe Flashissa.

Vesileiman tilastot

Näet eri mittareita YouTuben Tilastojen Tilauksen lähde ‑raportista.

Katso kanavabanneri- ja profiilikuvavinkkejä sisällöntuottajille.

Katso, miten kanavan brändäystä voi muuttaa

Katso seuraavasta YouTube Creators ‑kanavan videosta, miten voit päivittää profiilikuvasi, kanavabannerisi ja videon vesileiman.

Customize Your Channel Branding & Layout: Add a Profile Picture, Banner, Trailer, Sections, & more!

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.