Radera tillgångsetiketter

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.
Om du följer de rekommenderade metoderna för tillgångsetiketter kan du behöva ta bort etiketter från dina tillgångar eller radera etiketter från innehållshanteraren för att hålla dig under gränsen.

Ta bort etiketter från tillgångar

Du kan ta bort etiketter från dina tillgångar från sidan Tillgångsetiketter eller från sidan Tillgångar .

Från sidan Tillgångsetiketter

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångsetiketter i menyn till vänster.
  3. Klicka på namnet på en tillgångsetikett.
  4. På tillgångsetikettens informationssida markerar du rutorna bredvid de tillgångar du vill ta bort etiketten från.
    • Om du vill markera alla tillgångar på en sida markerar du rutan Markera alla högst upp.
    • Om du vill markera alla tillgångar på alla sidor markerar du rutan Markera alla högst upp och klickar sedan på Markera alla som matchar.
  5. Klicka på TA BORT FRÅN ETIKETT i bannern högst upp.

Från sidan Tillgångar

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.

2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Markera kryssrutan bredvid tillgångarna du vill ta bort etiketter från.
    • Om du vill markera alla tillgångar på en sida markerar du rutan Markera alla högst upp.
    • Om du vill markera alla tillgångar på alla sidor markerar du rutan Markera alla högst upp och klickar sedan på Markera alla som matchar.
  4. Klicka på Uppdatera tillgångsetiketter i bannern högst upp.
  5. Sök efter en tillgångsetikett.
  6. Markera rutan bredvid tillgångsetiketten följt av TA BORT.

Så här raderar du tillgångsetiketter från innehållshanteraren:

Du kan radera enskilda tillgångsetiketter från innehållshanteraren eller radera flera etiketter samtidigt. Tänk på att när du raderar en tillgångsetikett inaktiveras alla etikettbaserade kampanjer som har skapats med den etiketten.

Radera en tillgångsetikett

Så här raderar du tillgångsetiketter från innehållshanteraren:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångsetiketter i menyn till vänster.
  3. Sök efter tillgångsetiketten du vill radera.
  4. Klicka på tillgångsetikettens namn.
  5. Välj Metadata på tillgångsetikettens informationssida.
  6. Klicka på RADERA TILLGÅNGSETIKETT.

Radera flera tillgångsetiketter samtidigt

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångsetiketter i menyn till vänster.
  3. Markera rutorna bredvid de tillgångsetiketter du vill radera.
    • Om du vill markera alla tillgångar på en sida markerar du rutan Markera alla högst upp.
    • Om du vill markera alla tillgångar på alla sidor markerar du rutan Markera alla högst upp och klickar sedan på Markera alla som matchar.
  4. Klicka på RADERA i bannern högst upp.
Du kan även använda CSV-mallen för tillgångsuppdatering för att massradera. Ange de tillgångsetiketter du vill radera i kolumnen add_asset_labels. Ange ”yes” (ja) i kolumnen clear_labels . Validera och ladda sedan upp kalkylarket med hjälp av Paketuppladdning eller Aspera-servermapp.