Striimin salaaminen RTMPS-protokollalla

Voit käyttää YouTube Liven striimeissä RTMPS-protokollaa, joka on suositun RTMP-striimausprotokollan suojattu laajennus. Se on Transport Layer Security (TLS/SSL) ‑protokollan kautta muodostettu salattu RTMP-yhteys.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että enkooderisi tukee RTMPS:ää ja että tunnet YouTube-livestriimauksen perusteet.

1 Tarkista, onko YouTuben RTMPS-esiasetus käytettävissä

Päivitä enkooderi uusimpaan versioon ja tarkista, onko siinä valmista RTMPS-asetusta YouTubelle.

Valitse YouTuben RTMPS-esiasetus, jos se on saatavilla. Sinun täytyy ehkä lisätä striimausavain livetapahtumien hallinnasta. Nyt voit aloittaa striimin.

Jos enkooderissa ei ole YouTubelle RTMPS-esiasetusta, mene kohtaan "Luo palvelimen URL-osoite".

2 Luo palvelimen URL-osoite

Voit selvittää RTMPS:n URL-osoitteen livetapahtumien hallinnasta. Huom. Tavallinen RTMP:n URL-osoite näkyy oletuksena, joten selvitä nimenomaan RTPMS-protokollan URL-osoite.

1. Avaa YouTuben livetapahtumien hallinta.
  2. Klikkaa Striimaa-välilehteä tai ajasta uusi striimi.
  3. Avaa "Striimin asetukset" ja klikkaa Striimin URL-osoite ‑kentästä lukkokuvaketta. RTMPS-protokollan URL-osoite tulee näkyviin.
  4. Kopioi "Striimin URL-osoite".
  5. Liitä URL-osoite enkooderiin.
  6. Kopioi YouTuben striimausavain livetapahtumien hallinnasta ja liitä se enkooderiin.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

SSL-virheet

Jos virheilmoituksessa kerrotaan, että RTMP-palvelin lähetti virheellisen SSL-varmenteen, kokeile seuraavia ohjeita:

1 Varmista, että URL-osoite on oikein

Seuraa kohdan Luo palvelimen URL-osoite ohjeita ja tarkista, että URL-osoite on oikea. Sekä protokollan että palvelimen kohdalla pitäisi näkyä rtmps, ei pelkästään rtmp.

2 Valitse portin numero

Jos URL-osoite vaikuttaa oikealta mutta SSL-virhe ilmenee silti, valitse URL-osoitteen portiksi 443. Tästä näet esimerkin, miten livetapahtumien hallinnasta saatu palvelimen URL-osoite muutetaan.

rtmps://exampleYouTubeServer.com:443/stream

Jos enkooderi sallii portin numeron määrittämisen asetuksista, valitse portin numeroksi 443.

Yhteyden aikakatkaisu

Jos virheilmoituksessa kerrotaan, että palvelimeen ei voitu yhdistää yhteyden aikakatkaisun vuoksi, kokeile seuraavia ohjeita:

1 Varmista, että URL-osoite on oikein

Seuraa kohdan Luo palvelimen URL-osoite ohjeita ja varmista, että URL-osoite on oikea.

Sekä protokollan että palvelimen kohdalla pitäisi näkyä rtmps, ei pelkästään rtmp.

2 Varmista, että enkooderi tulee RTMPS:ää

Jos ongelmat jatkuvat, enkooderi ei ehkä tue RTMPS:ää. Tarkista asia enkooderin ohjeista.