Förstå grunderna i fråga om integritet i YouTube-appar

Allt vi gör grundar sig i att du ska vara trygg online – vårt åtagande är att vara transparenta om den data vi använder samtidigt som vi ger dig möjlighet att välja och styra över den. I takt med att YouTubes appar uppdateras med nya funktioner eller felkorrigeringar i Apples App Store uppdateras nu uppgifterna på appsidan med integritetsinformation. På etiketterna anges alla datakategorier som kan samlas in via de tillgängliga funktionerna och tjänsterna i appen för alla tittare, kreatörer och partner. Alla användare varken använder eller kan använda alla funktioner. Du kan läsa mer om Apples program för integritetsinformation för appar i Apples blogg.

Med den data du tillhandahåller Google och YouTube kan vi se till att du får en bättre upplevelse när du använder våra tjänster. Du kan styra över dina YouTube-integritetsinställningar i Din data från YouTube eller på ditt Google-konto.

Så här kan YouTube använda data som är länkad till ditt konto

YouTube använder din data för att förbättra din upplevelse, till exempel genom att påminna dig om vad du har tittat på och ge dig mer relevanta rekommendationer och sökresultat. Din aktivitet och information kan även användas för att anpassa annonser i YouTubes och Googles övriga tjänster. Du kan hantera aktivitetsdata i Din data från YouTube.

Så här kan YouTube använda samlad data

För att vi hela tiden ska kunna förbättra våra tjänster använder vi anonymiserad, samlad YouTube-data för att alla användare ska få en bättre upplevelse. Vi använder till exempel statistik för att veta om YouTube-appen fungerar som den ska, åtgärda fel och förbättra hastigheten och prestandan.

Så här hjälper YouTube dig att styra över din integritet och säkerhet

Vi arbetar löpande med att se till att du kan styra över din integritet och säkerhet på YouTube – det kan handla om att hjälpa dig hantera dina inställningar med hjälp av proaktiva verktyg eller att göra det enklare att använda de inställningarna i våra produkter. Du kan till exempel minimera data med hjälp av verktyg för automatisk borttagning, som ger dig möjlighet att se till att YouTube automatiskt raderar din data efter en viss tid, och du kan hantera din aktivitetsdata i Din data från YouTube.

Så här kan YouTube använda din sök- och visningshistorik och så här kan du styra det

YouTube använder sök- och visningshistoriken för att förbättra din upplevelse. Vi gör det till exempel enklare att hitta videor du nyligen har tittat på och förbättrar dina rekommendationer. Sök- och visningshistoriken kan även användas till att visa relevanta och användbara annonser. Du kan se eller radera data från din sök- och visningshistorik i Din data från YouTube så att rekommendationerna och annonserna blir mer relevanta för dig.

Så här kan YouTube använda din platsdata

Vi kan använda platsinformation på YouTube så att du ska få relevanta videorekommendationer eller sökresultat utifrån var du är. Om du till exempel söker efter nyheter på YouTube kan dina sökresultat inkludera toppnyheter för just ditt land. Om du beviljar behörighet till det kan dina livestreamar och videouppladdningar taggas med platsdata för att hjälpa tittarna att hitta ditt innehåll.

Ett annat exempel är att YouTube Music använder samlad platsdata för att visa funktioner som globala och landsspecifika topplistor. Om du har valt att YouTube Music får använda mer exakt platsdata kan den användas för att ge anpassade, platsbaserade rekommendationer. Mer information om hur du uppdaterar dina platsinställningar i YouTube Music hittar du i vår hjälpcenterartikel.

Du kan se, rensa eller välja att automatiskt radera din platshistorik i Din data från YouTube.

Så här kan YouTube använda dina personliga uppgifter

Dina personliga uppgifter innefattar bland annat ditt namn och foto. Du kan själv bestämma vilka personliga uppgifter du gör synliga för andra i Googles tjänster genom att hantera dem på ditt Google-konto.

YouTube säljer inte dina personliga uppgifter.

Vi säljer inte dina personliga uppgifter till någon. Vi använder informationen vi samlar in till att skräddarsy våra tjänster för dig, till exempel ge rekommendationer, anpassade sökresultat och visa relevanta annonser. Annonserna hjälper till att finansiera våra tjänster och erbjuda dem gratis till alla, men dina personliga uppgifter är inte till salu.

Så här kan YouTube använda innehåll, till exempel videor och foton, som du väljer att ladda upp

Endast innehåll som du laddar upp lagras av YouTube och länkas till din YouTube-kanal. Vem som ser det här innehållet beror på vilka integritetsinställningar du väljer för videon. Du kan själv välja om innehåll som du har laddat upp kan visas eller rekommenderas för andra tittare. Läs mer om hur du ändrar integritetsinställningar för videon här. Ta reda på hur du hanterar och ändrar innehåll med YouTube Studio på en dator eller telefon här

Detta händer med ditt innehåll och din kopplade data när du raderar en video

Om du väljer att radera en video från YouTube raderas videon permanent. Det går inte att återställa den senare, och den visas inte längre bland sökträffarna på YouTube. Data som är kopplad till videon, som visningstid, ingår fortfarande i sammanställda rapporter. Ta reda på hur du hanterar och ändrar innehåll med YouTube Studio på en dator eller telefon här. Läs mer om hur man raderar och byter ut videor här.

Detta händer när du raderar din YouTube-kanal

Du kan när som helst stänga ned eller radera din YouTube-kanal. Då tas alla videor, kommentarer, meddelanden, spellistor och allt annat innehåll bort, och du kan inte längre kommentera eller publicera innehåll.

Mer information om hur vi använder data på YouTube och i andra tjänster från Google finns i vår integritetspolicy.