Tietosuoja ja yksityisyys YouTube-sovelluksissa

Käyttäjien turvallisuuden varmistaminen on toimintamme lähtökohta, ja sitoudumme kertomaan läpinäkyvästi, miten käytämme dataa. Annamme myös käyttäjille mahdollisuuden hallita sitä. YouTuben sovelluksiin lisätään uusia ominaisuuksia ja virhekorjauksia päivityksillä, jotka julkaistaan Applen App Storessa. Nyt sovellussivulla näkyvät myös sovelluksen tietosuojatiedot. Niissä kerrotaan kaikki kategoriat, joihin liittyvää dataa voidaan kerätä sovelluksen kaikista ominaisuuksista ja palveluista, jotka ovat saatavilla katsojille, sisällöntuottajille ja kumppaneille. Kaikki ominaisuudet eivät ole jokaisen käyttäjän saatavilla tai käytössä. Applen blogista voit lukea lisää sovellusten tietosuojaa koskevasta Applen ohjelmasta.

Googlen ja YouTuben käyttöön antamasi data auttaa meitä tarjoamaan sinulle entistä parempia palveluita. Voit ylläpitää YouTuben tietosuoja-asetuksia kohdassa Datasi YouTubessa tai Google-tililläsi.

Miten YouTube voi käyttää tiliisi linkitettyä dataa?

YouTube käyttää dataasi käyttökokemuksesi parantamiseksi. Saat esimerkiksi muistutuksia katsomastasi sisällöstä ja osuvampia suosituksia ja hakutuloksia. Toimintaasi ja tietojasi voidaan myös käyttää mainosten personointiin YouTubessa ja Googlen muissa palveluissa. Voit ylläpitää toimintaasi liittyvää dataa kohdassa Datasi YouTubessa.

Miten YouTube voi käyttää koottua dataa?

Käytämme anonymisoitua, koottua YouTube-dataa palveluidemme jatkuvaan kehittämiseen ja käyttökokemuksen parantamiseen kaikkien käyttäjien hyödyksi. Esimerkiksi diagnostiikkatietojen avulla ymmärrämme YouTube-sovellusten toimivuutta, korjaamme bugeja sekä parannamme nopeutta ja suorituskykyä.

Miten voit ylläpitää yksityisyyttäsi ja tietosuojaasi YouTubessa?

Pyrimme jatkuvasti pitämään käyttäjämme ajan tasalla YouTuben yksityisyyteen ja turvallisuuteen liittyvistä asioista. Autamme asetusten valinnassa tarjoamalla proaktiivisia työkaluja ja huolehdimme, että nämä asetukset on helppo valita eri tuotteissamme. Tarjoamme esimerkiksi datan minimointiin tarkoitettuja työkaluja, kuten automaattisen poistotoiminnon, joka poistaa käyttäjän datan automaattisesti valitun ajan jälkeen. Voit ylläpitää omaa tapahtumadataa myös kohdassa Datasi YouTubessa.

Miten YouTube voi käyttää haku- ja katseluhistoriaa ja miten siihen voi vaikuttaa?

YouTube käyttää haku- ja katseluhistoriaa käyttökokemuksen parantamiseen. Niiden avulla esimerkiksi löydät helpommin äskettäin katsomasi videot, ja ne parantavat sinulle näkyviä suosituksia. Haku- ja katseluhistoriaa voidaan myös käyttää valitsemaan sinulle relevantimpia ja hyödyllisempiä mainoksia. Voit tarkistaa haku- ja katseluhistoriasi tai poistaa niihin tallennettua dataa kohdasta Datasi YouTubessa. Näin voit nähdä parempia suosituksia ja osuvampia mainoksia.

Miten YouTube voi käyttää sijaintitietoja?

YouTube voi käyttää sijaintitietoja sijaintisi mukaisten videosuositusten ja hakutulosten näyttämiseen. Jos esimerkiksi etsit uutisia YouTubesta, sijaintisi perusteella voit nähdä oman maasi uutisiin liittyviä hakutuloksia. Livestriimeihisi ja videolatauksiisi voidaan myös merkitä sijaintitiedot, jos annat siihen luvan. Näin katsojat voivat löytää sisältösi helpommin.

YouTube Music näyttää sinulle esimerkiksi maailmanlaajuisesti tai omassa maassasi suosittua sisältöä koottujen sijaintitietojen perusteella. YouTube Music voi käyttää myös tarkempia sijaintitietoja personoituihin, sijaintiperusteisiin suosituksiin, jos olet sallinut sen. Katso tästä ohjekeskuksen artikkelista, miten voit päivittää sijaintiasetuksesi YouTube Musicissa.

Voit tarkistaa tai tyhjentää sijaintihistoriasi tai valita näiden tietojen automaattisen poiston asetukset kohdasta Datasi YouTubessa.

Miten YouTube voi käyttää henkilötietoja?

Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimesi ja valokuvasi. Voit päättää, mitkä henkilötietosi näkyvät muille käyttäjille Googlen eri palveluissa. Se onnistuu Google-tilisi asetuksista.

YouTube ei myy henkilötietojasi.

Emme myy henkilötietojasi kenellekään. Käytämme keräämiämme tietoja yksilöidäksemme palvelun käyttäjää varten, esimerkiksi tarjoamalla suosituksia, personoituja hakutuloksia ja entistä osuvampia mainoksia. Vaikka mainokset auttavat meitä rahoittamaan palvelujamme ja tarjoamaan niitä maksutta jatkossakin, emme koskaan myy henkilötietojasi.

Miten YouTube voi käyttää palvelimelle ladattuja videoita, valokuvia ja muuta sisältöä?

YouTube tallentaa ja linkittää YouTube-kanavallesi vain sisältöä, jonka olet itse ladannut palvelimelle. Videolle valitsemasi yksityisyysasetukset määrittävät, kenelle sisältö näkyy. Palvelimelle lataamasi sisältö saattaa näkyä tai sitä voidaan suositella muille katsojille, jos videon yksityisyysasetukset sallivat sen. Lue lisää videon yksityisyysasetusten muuttamisesta täältä. Lue tästä, miten voit ylläpitää ja muokata sisältöä tietokoneella tai mobiililaitteella YouTube Studion kautta.

Mitä sisällölle ja siihen liittyvälle datalle tapahtuu, kun poistat videon

Jos poistat videon YouTubesta, se poistetaan pysyvästi. Sitä ei voida palauttaa myöhemmin eikä se enää näy YouTuben hakutuloksissa. Videoon liittyvä data, kuten katseluaika, sisältyy jatkossakin koontiraportteihin. Lue tästä, miten voit ylläpitää ja muokata sisältöä tietokoneella tai mobiililaitteella YouTube Studion kautta. Lue tästä, miten voit poistaa ja korvata videoita.

Mitä tapahtuu, kun poistat YouTube-kanavasi?

Voit sulkea tai poistaa YouTube-kanavasi milloin tahansa. Videosi, kommenttisi, viestisi, soittolistasi ja muu sisältösi poistetaan pysyvästi etkä voi enää kommentoida tai julkaista sisältöä.

Katso tietosuojakäytännöstämme, miten käytämme dataa YouTubessa ja muualla Googlessa.