Grundlæggende oplysninger om privatliv i YouTube-apps

Din onlinesikkerhed er omdrejningspunktet for alt, hvad vi foretager os. Vi har gjort det til vores forpligtelse at være åbne om, hvilke data vi bruger, og give dig fuld kontrol over dem.

De data, du deler med Google og YouTube, hjælper os med at forbedre din brugeroplevelse på vores tjenester. Du kan styre dine privatlivsindstillinger på YouTube ved at gå til Dine data på YouTube eller gå til din Google-konto.

Sådan bruger YouTube muligvis data, der er tilknyttet din konto

YouTube bruger data til at forbedre din oplevelse, f.eks. til at minde dig om, hvad du har set, og give dig mere relevante anbefalinger og søgeresultater. Din aktivitet og dine oplysninger kan også blive brugt til at personligt tilpasse annoncer personligt til dig på YouTube og andre Google-tjenester. Du kan administrere eller deaktivere aktivitetsdata i Dine data på YouTube.

Sådan bruger YouTube muligvis indsamlede data

Med henblik på hele tiden at forbedre vores tjenester bruger vi anonymiserede, samlede YouTube-data til at forbedre brugeroplevelsen for alle. Vi bruger f.eks. diagnostik til at vurdere, hvordan YouTube-appen fungerer, samt til at rette fejl og forbedre dens hastighed og ydeevne.

Sådan hjælper YouTube dig med øget sikkerhed og privatlivsbeskyttelse

Vi arbejder hele tiden på at sørge for, at du fortsat har fuld kontrol med dit privatliv og din sikkerhed på YouTube – lige fra at hjælpe dig med at administrere dine indstillinger ved hjælp af proaktive værktøjer til at gøre indstillingerne lettere at bruge i vores produkter. Vi tilbyder eksempelvis værktøjer til dataminimering, heriblandt automatisk sletning, som giver dig muligheden for at få YouTube til automatisk at slette dine data efter et bestemt stykke tid. Du kan administrere dine aktivitetsdata ved at gå til Dine data på YouTube.

Sådan bruger YouTube muligvis din søge- og afspilningshistorik, og sådan kan du kontrollere dette

YouTube bruger søge- og afspilningshistorikken til at forbedre din brugeroplevelse. Historikken bliver bl.a. brugt til at gøre det nemmere for dig at finde videoer, du har set for nylig, og til at forbedre dine anbefalinger. Søge- og afspilningshistorikken kan også blive brugt til at vise dig relevante og nyttige annoncer. Du kan se eller slette data fra din søge- og afspilningshistorik via Dine data på YouTube, hvis du vil gøre dine anbefalinger og annoncer mere relevante for dig.Hvis du ikke har nogen tidligere afspilningshistorik, fjernes YouTube-funktioner, der er afhængige af din afspilningshistorik for at kunne give videoanbefalinger, f.eks. anbefalinger på YouTube-startsiden.
Gå til Dine data på YouTube for at administrere, hvilke aktivitetsdata der gemmes på din Google-konto. Du kan også gennemse eller slette din YouTube-aktivitet.

Sådan bruger YouTube muligvis dine lokationsdata

YouTube bruger muligvis dine lokationsoplysninger, f.eks. dit aktuelle omtrentlige område, som estimeres ud fra din IP-adresse, til at vise dig anbefalinger af lokalt relevant indhold og lokalt relevante søgeresultater. Hvis du f.eks. søger efter nyheder eller vejrudsigter på YouTube, kan dine søgeresultater indeholde populære nyheder og lokale vejrudsigter for dit omtrentlige område. Hvis du vælger at uploade videoer, kan dine lokationsoplysninger, f.eks. dit omtrentlige område, når du uploader en video, eller den lokation, du har tagget videoen i, også bruges til at anbefale dit indhold til lokale relevante målgrupper.

Et omtrentligt område er større end 2,5 kvadratkilometer og har mindst 1.000 brugere. Nærområdet i din søgning identificerer dig ikke. I stedet hjælper et omtrentligt område med at beskytte dit privatliv, og uden for byområder er det typisk meget større end 2,5 kvadratkilometer.

Du kan se, rydde, deaktivere eller automatisk slette din lokationshistorik fra Dine data på YouTube.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan lokation bruges på hele Google, bl.a. hvordan du får vist mere relevante annoncer på YouTube.

Find lokalt indhold ved at føje en lokation til din søgning

Hvis du søger efter noget bestemt og ikke finder relevante søgeresultater, kan du prøve at føje en lokation til din søgning, f.eks. Vejret i Chelsea.

Bestem, hvilke data og hvilken aktivitet der bruges til at tilpasse annoncer

Når du bruger Google-apps, kan du styre, hvilke data og hvilken aktivitet der må anvendes til at personligt tilpasse annoncer. Du kan også vælge at slå personlig tilpasning af annoncer helt fra. Vi gør det nemt at styre de data, der bruges til at personligt tilpasse annoncer til dig, under Annonceindstillinger. Disse data omfatter det, vi vurderer om dine interesser ud fra din aktivitet, og dine interaktioner med andre annoncører, der samarbejder med os om at vise annoncer, samt de oplysninger, du føjer til din Google-konto.

Når du logger ind på din Google-konto, kan du styre, hvordan dine annoncer tilpasses personligt, eller slå personligt tilpassede annoncer helt fra under Annonceindstillinger.

Du kan få flere oplysninger om Google Ads og data i Sikkerhedscenter.

Sådan bruger YouTube muligvis dine personlige oplysninger

Dine personlige oplysninger er bl.a. oplysninger som dit navn og dit billede. Du kan selv vælge, hvilke personlige oplysninger du vil gøre synlige for andre på Google-tjenester, ved at administrere dem på din Google-konto. Visse annoncer indeholder muligvis formularer, hvor du kan angive yderligere oplysninger, f.eks. mailadresse og telefonnummer, men disse er valgfrie og ikke nødvendige for, at du fortsat kan bruge YouTube.

YouTube sælger ikke dine personlige oplysninger til andre

Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til nogen. Vi anvender de oplysninger, vi indsamler, til at tilpasse vores tjenester til dig, blandt andet så vi kan give dig anbefalinger, tilpassede søgeresultater og vise relevante annoncer. Disse annoncer er med til at finansiere vores tjenester og gøre dem tilgængelige for alle uden omkostninger, men dine personlige oplysninger er ikke til salg.

Sådan bruger YouTube muligvis indhold, f.eks. videoer og billeder, som du vælger at uploade

Kun indhold, som du beslutter at uploade, gemmes af YouTube og tilknyttes din YouTube-kanal. Dine valgte privatlivsindstillinger i dine videoer er afgørende for, hvem der kan se dette indhold. Baseret på dine privatlivsindstillinger i dine videoer, kan indhold, som du har uploadet, blive synligt for eller anbefales til andre seere. Få flere oplysninger om, hvordan du kan ændre privatlivsindstillingerne i dine videoer, her. Få flere oplysninger om, hvordan du kan administrere og redigere indhold via YouTube Studio på en computer eller en mobilenhed her.

Hvad sker der med dit indhold og tilknyttede data, når du sletter en video?

Hvis du vælger at slette en video fra YouTube, slettes den pågældende video permanent. Den kan ikke gendannes senere, og videoen kan ikke længere blive vist ved søgninger på YouTube. Data, som er tilknyttet videoen, f.eks. visningstid, er fortsat en del af de samlede rapporter. Få flere oplysninger om, hvordan du kan administrere og redigere indhold via YouTube Studio på en computer eller en mobilenhed her. Få flere oplysninger om, hvordan du kan slette og erstatte videoer her.

Hvad sker der, når du sletter din YouTube-kanal?

Du kan til enhver tid lukke eller slette din YouTube-kanal. Hvis du lukker eller sletter din kanal, slettes indholdet permanent, herunder alle videoer, kommentarer, beskeder og playlister. Du kan derefter ikke længere kommentere eller offentliggøre indhold.

Se vores privatlivspolitik for at få flere oplysninger om, hvordan vi bruger data på YouTube og på hele Google.