Entendre els conceptes bàsics de privadesa a les aplicacions de YouTube

Una de les nostres prioritats és protegir-te en línia. És el nostre compromís ser transparents amb les dades que utilitzem i, al mateix temps, et donem opcions i control sobre aquestes dades.

Les dades que proporciones a Google i a YouTube ens ajuden a millorar la teva experiència amb els nostres serveis. Per controlar la teva configuració de privadesa de YouTube, ves a Les teves dades a YouTube o al teu Compte de Google.

Com pot utilitzar YouTube les dades enllaçades al teu compte

YouTube utilitza les teves dades per millorar la teva experiència. Per exemple, et recorda els vídeos que has mirat i et proporciona recomanacions i resultats de cerca més rellevants. La teva informació i activitat també es poden utilitzar per personalitzar anuncis a YouTube i altres serveis de Google. Pots gestionar o desactivar les dades d'activitat a Les teves dades a YouTube.

Com pot utilitzar YouTube les dades agregades

Per millorar constantment els nostres serveis, utilitzem dades anonimitzades i agregades de YouTube per optimitzar l'experiència de tots els usuaris. Per exemple, utilitzem els diagnòstics per entendre l'estat de l'aplicació YouTube, corregir errors i millorar la velocitat i el rendiment.

Com t'ajuda YouTube a controlar la teva privadesa i seguretat

Treballem contínuament perquè tinguis el control de la teva privadesa i seguretat a YouTube, ja sigui ajudant-te a gestionar la configuració amb eines proactives o facilitant l'ús de les opcions de configuració als nostres productes. Per exemple, oferim eines de minimització de dades com la supressió automàtica perquè puguis decidir si vols que YouTube suprimeixi automàticament les teves dades després d'un període de temps determinat. Pots gestionar les dades de la teva activitat a Les teves dades a YouTube.

Com pot utilitzar YouTube l'historial de cerques i de visualitzacions, i com pots controlar-ho

YouTube utilitza l'historial de cerques i de visualitzacions per millorar la teva experiència; per exemple, t'ajuda a trobar fàcilment vídeos que has vist recentment i millora les recomanacions. L'historial de cerques i de visualitzacions també es pot utilitzar per mostrar-te anuncis rellevants i útils. Pots veure o suprimir dades del teu historial de cerques i de visualitzacions a Les teves dades a YouTube perquè es mostrin recomanacions i anuncis més rellevants per a tu. Si no tens cap historial de visualitzacions anterior significatiu, se suprimiran les funcions de YouTube que es basen en el teu historial de visualitzacions per oferir-te recomanacions de vídeos, com ara les recomanacions de la pàgina d'inici de YouTube.
Visita Les teves dades a YouTube per gestionar quines dades d'activitat es desen al teu Compte de Google. També pots navegar per la teva activitat de YouTube o suprimir-la.

Com pot utilitzar YouTube les teves dades d'ubicació

És possible que YouTube utilitzi informació d'ubicació com la teva àrea general actual, estimada a partir de l'adreça IP, per mostrar-te recomanacions i resultats de cerca del contingut més rellevant a nivell local. Per exemple, si cerques notícies o el temps a YouTube, els resultats de la cerca podrien incloure les notícies més importants i el temps local de la teva àrea general. A més, si decideixes penjar vídeos, és possible que la teva informació d'ubicació, com ara la teva àrea general quan penges un vídeo o la ubicació amb què has etiquetat el vídeo, també s'utilitzi per recomanar el teu contingut a públics rellevants en l'àmbit local.

Una àrea general té una extensió superior a 2,5 km² i inclou, com a mínim, 1.000 usuaris. L'àrea general de la cerca no t'identifica. De fet, una àrea general ajuda a protegir la teva privadesa i acostuma a tenir una extensió molt superior a 2,5 km² fora de les ciutats.

Pots veure, esborrar, desactivar o suprimir automàticament l'historial d'ubicacions de Les teves dades a YouTube.

Pots obtenir més informació sobre com s'utilitza la ubicació en tot Google (per exemple, per mostrar-te anuncis més útils a YouTube).

Troba contingut local afegint una ubicació a la cerca

Si cerques alguna cosa concreta i no trobes resultats de cerca rellevants, prova d'afegir una ubicació a la cerca, com ara Temps a Chelsea.

Controlar quines dades i quina activitat s'utilitzen per personalitzar els anuncis

Quan utilitzes aplicacions de Google, tens la possibilitat de controlar quines dades i quina activitat es poden utilitzar per personalitzar els anuncis, o bé pots desactivar completament la personalització d'anuncis. A Configuració d'anuncis et facilitem el control de les dades que s'utilitzen per personalitzar els anuncis que veus. Aquestes dades inclouen l'estimació que fem sobre els teus interessos en funció de la teva activitat, les interaccions amb altres anunciants que col·laboren amb nosaltres per mostrar anuncis i la informació que afegeixes al teu Compte de Google.

Quan iniciïs la sessió al teu Compte de Google, pots gestionar com es personalitzen els anuncis o desactivar-los completament a Configuració d'anuncis.

Per obtenir més informació sobre Google Ads i sobre les dades, ves al nostre Centre de seguretat.

Com pot utilitzar YouTube la teva informació personal

La teva informació personal inclou dades com el teu nom i la teva foto. Pots decidir quina informació personal poden veure la resta d'usuaris als serveis de Google gestionant aquesta informació al teu Compte de Google. És possible que alguns anuncis tinguin formularis perquè proporcionis informació addicional, com ara l'adreça electrònica i el número de telèfon, però són opcionals i no són obligatoris per continuar utilitzant YouTube.

A YouTube no venem la teva informació personal

No venem la teva informació personal a ningú. Utilitzem la informació que recollim per oferir-te serveis personalitzats, com ara proporcionar-te recomanacions, personalitzar els teus resultats de cerca i difondre anuncis rellevants. Aquests anuncis ens ajuden a finançar els nostres serveis i a fer que estiguin disponibles per a tothom sense cap cost econòmic, però la teva informació personal no està en venda.

Com pot utilitzar YouTube el contingut que decideixes penjar, com ara les fotos i els vídeos

Només el contingut que decideixes penjar a YouTube es desa a la plataforma i s'enllaça al teu canal. Qui pot veure aquest contingut depèn de la configuració de privadesa del vídeo que triïs. En funció d'aquesta configuració, el contingut que hagis penjat es podrà mostrar o recomanar a altres espectadors. Obtén més informació sobre com pots canviar la configuració de privadesa d'un vídeo aquí. Obtén més informació sobre com pots gestionar i editar contingut amb YouTube Studio en un ordinador o un dispositiu mòbil aquí.

Què passa amb el contingut i les dades associades un cop suprimeixes un vídeo

Si decideixes suprimir un vídeo de YouTube, s'esborrarà permanentment. No el podràs recuperar més endavant i no podrà cercar-se a YouTube. Les dades associades amb el vídeo, com ara el temps de visualització, continuaran formant part dels informes agregats. Obtén més informació sobre com pots gestionar i editar contingut amb YouTube Studio en un ordinador o un dispositiu mòbil aquí. Obtén més informació sobre com pots suprimir i substituir vídeos aquí.

Què passa quan suprimeixes el teu canal de YouTube

Pots decidir tancar o suprimir el teu canal de YouTube en qualsevol moment. Si tanques o suprimeixes el teu canal, se suprimirà permanentment el teu contingut, inclosos tots els vídeos, comentaris, missatges i llistes de reproducció. Després ja no podràs fer comentaris ni publicar contingut.

Consulta la nostra política de privadesa per obtenir més informació sobre com utilitzem les dades a YouTube i a Google.