YouTube Live Redirect gebruiken

Je kunt de kijkers van je livestream naar een première sturen om de spanning op te bouwen of naar de livestream van een ander kanaal om andere creators te steunen.

Nadat je livestream is beëindigd, brengt autoplay je kijkers naar de première of livestream van je keuze.

Opmerking: Als je je kijkers wilt doorsturen naar de livestream van een ander kanaal, moet dat kanaal je toestemming geven vanuit YouTube Studio. Meer informatie

Live Redirect

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Kijkers van je livestream doorsturen

1. Maak een livestream.
  2. Klik op Bewerken.
  3. Klik op Aanpassen.
  4. Klik onder Redirect op Toevoegen.
  5. Kies een première of zoek naar de livestream van een ander kanaal.
  6. Na afloop van je livestream zie je een bevestiging dat je kijkers worden doorgestuurd.

Kijkers van je première doorsturen

1. Ga naar YouTube Studio.
  2. Klik links op Video's.
  3. Klik onder Selecteer naar welke bestemming je kijkers wilt omleiden op Selecteren.
  4. Kies een andere première of zoek de livestream van een ander kanaal.
  5. Na afloop van je première worden je kijkers doorgestuurd.

Aanpassen wie kijkers naar je kan doorsturen

1. Ga naar YouTube Studio.
  2. Klik links op Instellingen en dan Community.
  3. Kies uit de instellingen voor rechten in de kanaalinstellingen waarmee je content kunt doorsturen.

• Kanalen waarop ik geabonneerd ben, mogen doorsturen naar mijn content: Standaard kan elk kanaal waarop je bent geabonneerd kijkers doorsturen naar je content, tenzij je kanaalabonnementen privé zijn. Meer informatie over hoe je je abonnementen openbaar maakt.

• Alle creators mogen doorsturen naar mijn content: Als je deze instelling selecteert, kan elke creator doorsturen naar je content. Deze instelling kan niet worden gebruikt met de handmatige doorstuurlijst of met de instelling Kanalen waarop ik geabonneerd ben, mogen doorsturen naar mijn content.

• Specifieke kanalen mogen doorsturen naar mijn content: Voeg handmatig goedgekeurde kanalen toe aan het tekstvak waarmee je content kan worden doorgestuurd. Je kunt maximaal 100 kanalen aan de lijst toevoegen. Deze instelling kan worden gebruikt met Kanalen waarop ik geabonneerd ben, mogen doorsturen naar mijn content.

4. Klik op Opslaan.

Voorwaarden

Deze functie is beschikbaar voor doorsturende creators met meer dan 1000 abonnees die geen waarschuwingen hebben vanwege schending van de Communityrichtlijnen.

Tips

• Stel je première in voordat je je livestream instelt.
  • Waarschuw je kijkers dat ze na afloop van de livestream een paar seconden moeten wachten voordat de première op hun scherm verschijnt.
  • Zet een live chatbericht vast op de weergavepagina van je première om kijkers naar je livestream te sturen.
  • Sta toe dat andere streamers kijkers kunnen doorsturen naar jouw livestream. Meer informatie