Je première aanpassen

Je kunt meer uit je première halen door deze aan te passen. Kies een andere afteltimer, genereer inkomsten met je première of laat een trailer zien.

Een afteltimer kiezen

2 minuten voordat je première begint, zien jij en je kijkers een live afteltimer totdat de video in première gaat. Je kunt deze kiezen uit een lijst met afteltimers.

1. Upload een video vanuit YouTube Studio.
  2. Plan de upload als een première vanuit de stap Zichtbaarheid.
  3. Klik op Première instellen.
  4. Kies een afteltimer onder Aftelthema selecteren.

Een trailer laten zien

Maak je live publiek enthousiast over je aankomende video door een trailer ervan te laten zien op de premièrepagina. Je trailer wordt afgespeeld op de weergavepagina voordat de première begint.

1. Upload de trailer naar je YouTube-kanaal zoals je een normale video zou uploaden.
  2. Upload in YouTube Studio de video die je in première wilt laten gaan.
  3. Plan deze als een première vanuit de stap Zichtbaarheid.
  4. Klik op Première instellen.
  5. Klik onder Een trailer toevoegen op Toevoegen en selecteer je trailer.
Deelnamevereisten

Deze functie is beschikbaar voor creators met meer dan 1000 abonnees en geen waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen.

Vereisten
  • Videotype: gebruik een willekeurig door YouTube ondersteund videotype.
  • Videoduur: 15 seconden tot 3 minuten.
  • Beeldverhouding en resolutie: we raden aan voor de trailer dezelfde beeldverhouding en resolutie te gebruiken als voor de premièrevideo.
  • Audio- en videorechten: zorg ervoor dat de trailer geen inbreuk maakt op andere content.
  • Zorg dat er geen content is die onze Communityrichtlijnen schendt.

Inkomsten genereren met je première

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen als je je video in première laat gaan:

Advertenties

Als je kanaal in aanmerking komt voor advertentieopbrengsten, kun je advertenties aanzetten om prerolls weer te geven tijdens de première. Midroll- en postroll-advertenties zijn niet beschikbaar tijdens de première.

Na de première volgen we de standaard uploadinstellingen voor advertenties voor je kanaal.

Ontdek hoe je advertenties aanzet voor je video of hoe je de standaardinstellingen voor uploads wijzigt.

Super Chat en Super Stickers

Met Super Chat en Super Stickers kunnen fans tijdens een live chat met creators communiceren. Kijkers kunnen Super Chats kopen om hun berichten te laten opvallen in een live chat. Je kunt voor en tijdens de première Super Chat en Super Stickers voor je kijkers aanzetten.

Ontdek of je in aanmerking komt voor Super Chat en Super Stickers.

Kanaallidmaatschappen

Als je hiervoor in aanmerking komt, kun je speciale voordelen van kanaallidmaatschappen inzetten, zoals een exclusieve chat voor leden. Andere speciale voordelen zijn aangepaste emoji's en loyaliteitsbadges.

Bekijk meer informatie over kanaallidmaatschappen.