Konfigurer en HLS-strøm

Strøm i HDR, eller få tilgang til kodeker som ikke støttes av RTMP-protokollen, ved å bruke HLS-overføringsprotokollen (HTTP Live Streaming) på YouTube Live.

Før du begynner

Kontroller at enkoderen din støtter HLS, og at du kan det grunnleggende ved å sende direkte på YouTube.

1. Se etter YouTube HLS-forhåndsinnstillingen

Hvis enkoderen din har en forhåndsinnstilling for HLS-overføring til YouTube, velger du denne. Du må kanskje kopiere og lime inn strømnøkkelen på samme måte som for RTMP-strømmer. Nå er alt klart for strømming.

Hvis enkoderen din ikke har noen forhåndsinnstilling for HLS-overføring til YouTube, går du videre til trinn 2: «Angi nettadressen for overføring».

2. Angi tjenernettadressen

1. Gå til YouTube-kontrollrommet for direktesendinger etterfulgt av Send direkte. Under «Velg strømnøkkel» klikker du på Opprett en ny strømnøkkel. Velg HLS som strømmeprotokoll.

Merk: Hvis du vil strømme i HDR, skal du ikke merke av for «Slå på manuell oppløsning».

1. Feltet «Nettadresse for direktesending» for HLS-overføringen oppdateres. Nettadressen skal starte med «https», ikke «rtmp». Kopier nettadressen til enkoderen.
  2. Hvis du trenger en sikkerhetskopi av overføringen, kopierer du innholdet i «Nettadresse til sikkerhetskopitjener». Strømnøkkelen er allerede en del av nettadressen, så du trenger ikke å kopiere innholdet i «Strømnøkkel» separat.

Merk: Alternativet «Ultrakort tidsforsinkelse» er slått av når HLS er valgt. HLS har lengre tidsforsinkelse fordi den sender videosegmenter og ikke en kontinuerlig strøm, som RTMP.

3. Fullfør HLS-innstillingene

Sørg for at du også oppdaterer disse obligatoriske HLS-innstillingene i YouTube Live:

• Segmentets varighet: 1–4 sekunder – kortere segmentvarighet fører til kortere tidsforsinkelse.
  • Segmentets format må være TS (Transport Stream).
  • Byterekkevidde støttes ikke.
  • Du må bruke en løpende spilleliste som ikke har færre enn fem utestående segmenter.
  • Du må bruke HTTPS POST/PUT.
  • Kryptering støttes ikke med unntak av HTTPS.

Enkoderinnstillinger

Enkoderinnstillinger finner du i de generelle retningslinjene om innstillinger, bithastigheter og oppløsninger. Her er noen flere innstillinger for HLS som er ulike fra RTMP:

• Videokodek: støtter også HEVC i tillegg til H.264
  • Lydkodek: AAC, AC3 og EAC3

Anbefalte avanserte innstillinger

• Samplingsfrekvens for lyd: 44,1 kHz for stereolyd, 48 kHz for 5.1 surround-lyd
  • Bithastighet for lyd: 128 kbps for stereo eller 384 kbps for 5.1 surround-lyd

Enkodere som støtter HLS-utdata

• Cobalt-enkodere
  • Harmonic
  • Mirillis Action (hvis HEVC-videokodeken er valgt, brukes HLS-overføring automatisk)
  • OBS
  • Telestream