HLS-striimin asetukset

Jos haluat striimata HDR-tilassa tai käyttää koodekkeja, joita RTMP ei tue, käytä YouTube Livessä HLS (HTTP Live Streaming) ‑muuntoprotokollaa.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että enkooderi tukee HLS:ää ja että tunnet YouTube-livestriimauksen perusteet.

1. Tarkista, onko YouTuben HLS-esiasetus käytettävissä

Jos enkooderissasi on HLS-muunnon esiasetus YouTubea varten, valitse se. Joissain striimeissä, kuten RTMP-striimeissä, sinun täytyy ehkä kopioida ja liittää striimausvain. Nyt voit aloittaa striimin.

Jos enkooderissasi ei ole HLS-muunnon esiasetusta YouTubelle, siirry suoraan vaiheeseen 2 ("Luo URL-osoite muuntoa varten").

2. Luo palvelimen URL-osoite

1. Mene YouTubessa Livetapahtumien hallintaan ja sitten Striimaa. Klikkaa "Valitse striimausavain" ‑kohdasta Luo uusi striimausavain ja valitse striimausprotokollaksi HLS.

Huom. Jos haluat striimata HDR-tilassa, jätä asetus "Laita manuaalinen resoluutio päälle" valitsematta.

1. HLS-muunnon kohdalle päivittyy uusi "Striimin URL-osoite". URL-osoitteen alussa pitää olla "https" eikä "rtmp". Kopioi URL-osoite enkooderiin.
  2. Jos tarvitset varalähteen muunnolle, kopioi osoite kohdasta "Varapalvelimen URL-osoite". Striimausavain on jo osa URL-osoitetta, joten "Striimausavain"-arvoa ei tarvitse kopioida erikseen.

Huom. "Erittäin pieni viive" ‑asetus on pois päältä, kun HLS on valittuna. HLS-muodossa viive on suurempi, koska siinä videokuva välitetään segmenteittäin toisin kuin esimerkiksi RTMP:ssä, jossa käytetään jatkuvaa striimiä.

3. Valitse loput HLS-asetukset

Muista myös valita nämä YouTube Liven vaatimat HLS-asetukset:

• Segmentin kesto: 1–4 sekuntia (pienemmällä kestolla myös viive on pienempi).
  • Segmentin muoto: TS (Transport Stream) ‑muoto vaaditaan.
  • Tavualuetta ei tueta
  • On käytettävä toistettavaa soittolistaa, jossa on enintään 5 selvittämätöntä segmenttiä
  • HTTPS POST/PUT vaaditaan
  • Muita salaustekniikoita kuin HTTPS:ää ei tueta.

Enkooderin asetukset

Saat lisätietoja enkooderien asetuksista tutustumalla asetusten, bittinopeuksien ja resoluutioiden yleisiin ohjeiisin. HLS:ää varten on saatavilla seuraavia, RTMP:stä poikkeava lisäasetuksia:

• Videokoodekki: HEVC-tuki H.264-tuen lisäksi
  • Äänikoodekki: AAC, AC3 ja EAC3

Suositellut lisäasetukset

• Audion näytteenottotaajuus: 44,1 kHz (stereo) tai 48 kHz (5.1-surround-ääni)
  • Audion bittinopeus: 128 kb/s (stereo) tai 384 kb/s (5.1-surround-ääni)

HLS-lähtöä tukevat enkooderit

• Cobalt-enkooderit
  • Harmonic
  • Mirillis Action: Jos HEVC-videokoodekki valitaan, HLS-muuntoa käytetään automaattisesti.
  • OBS
  • Telestream