Konfigurer en HLS-stream

Stream HDR, eller brug codecs, der ikke understøttes af RTMP, ved at bruge inkorporeringsprotokollen HLS (HTTP Live Streaming) på YouTube Live.

Før du går i gang

Du skal sikre dig, at din koder understøtter HLS, og at du har grundlæggende kendskab til livestreaming på YouTube.

1. Se efter en YouTube HLS-forindstilling

Hvis din koder har en forindstilling for HLS-inkorporering til YouTube, skal du vælge denne forindstilling. Du skal muligvis kopiere og indsætte din streamnøgle, ligesom det er tilfældet for RTMP-streams. Nu er du klar til at streame.

Hvis din koder ikke har en forindstilling for HLS-inkorporering til YouTube, så gå videre til trin 2 ("Angiv webadresse til inkorporering").

2. Angiv serverens webadresse

1. Gå til YouTubes kontrolrum for live-events og så Stream. Under "Vælg streamnøgle" skal du klikke på Opret ny streamnøgle og vælge HLS som streamingprotokol.

Bemærk! Hvis du vil streame i HDR, må "Slå manuelle indstillinger til" ikke være markeret.

1. "Streamwebadressen" for HLS-inkorporering opdateres. Webadressen skal starte med "https" i stedet for "rtmp". Kopiér webadressen til din koder.
  2. Hvis du har brug for backupinkorporering, skal du kopiere "Webadresse til alternativ server". Streamnøglen er allerede en del af webadressen, så du behøver ikke at kopiere streamnøglen separat.

Bemærk! Valgmuligheden "Ultralav forsinkelse" er slået fra, når HLS er valgt. HLS har længere indlæsningstid, fordi det sender segmenter af en video, i stedet for en fortsat stream som RTMP.

3. Færdiggør HLS-indstillingerne

Sørg også for at opdatere disse HLS-indstillinger, der er nødvendige i YouTube Live:

• Segmentvarighed: 1-4 sekunder, lavere segmentvarighed resulterer i mindre forsinkelse.
  • Segmentformat: Skal være TS (transportstream).
  • Byteinterval understøttes ikke.
  • Skal bruge en rullende playliste, der maksimalt har fem udestående segmenter.
  • Skal bruge HTTPS POST/PUT.
  • Kryptering understøttes ikke, undtaget ved brug af HTTPS.

Koderindstillinger

Du kan finde oplysninger om koderindstillinger i vores generelle retningslinjer om indstillinger, bithastigheder og opløsninger. Yderligere indstillinger for HLS, som adskiller sig fra RTMP, omfatter:

• Videocodec: Understøtter også HEVC ud over H.264
  • Lyd-codec: AAC, AC3 og EAC3

Anbefalede avancerede indstillinger

• Lydsamplingfrekvens: 44,1 kHz for stereolyd, 48 kHz for 5.1 surroundsound
  • Bithastighed for lyd: 128 kBit/sek. for stereo eller 384 kBit/sek. for 5.1 surroundsound

Kodere, der understøtter HLS-output

• Cobalt-kodere
  • Harmonic
  • Mirillis Action: Hvis HEVC-videocodec er valgt, anvendes HLS-inkorporering automatisk.
  • OBS
  • Telestream