Configurar una reproducció en directe HLS

Utilitza el protocol d'ingesta HLS (HTTP Live Streaming) a YouTube Live per reproduir en directe en HDR o utilitzar còdecs que no siguin compatibles amb el protocol RTMP.

Abans de començar

Assegura't que el teu codificador sigui compatible amb HLS i que dominis els conceptes bàsics sobre la reproducció en directe a YouTube.

1. Comprova si hi ha uns valors predefinits d'HLS per a YouTube

Si el teu codificador té uns valors predefinits per a la ingestió d'HLS a YouTube, selecciona'ls. Pot ser que hagis de copiar i enganxar la clau de reproducció, com a les reproduccions RTMP. Ara ja estàs a punt per reproduir en directe.

Si el teu codificador no té uns valors predefinits per a la ingestió d'HLS a YouTube, ves al pas 2 ("Defineix l'URL d'ingestió").

2. Defineix l'URL del servidor

1. Ves a la Sala de control en directe de YouTube i després Reproducció en directe. A "Selecciona la clau de reproducció", fes clic a Crea una clau de reproducció i selecciona HLS com a protocol de reproducció en directe.

Nota: si vols reproduir en directe en HDR, has de deixar desmarcada l'opció "Activa la resolució manual".

1. L'URL de la reproducció s'actualitzarà per a la ingestió d'HLS. L'URL ha de començar amb "https" i no amb "rtmp". Copia l'URL al codificador.
  2. Si necessites una ingesta alternativa, copia l'URL del servidor secundari. La clau de reproducció ja forma part d'aquest URL, així que no cal que la copiïs per separat.

Nota: l'opció "Latència molt baixa" es desactiva quan es tria HLS. El protocol HLS té una latència més alta perquè envia segments de vídeo en lloc d'una reproducció contínua, com és el cas del protocol RTMP.

3. Finalitza la configuració d'HLS

Assegura't que també actualitzes les opcions de configuració d'HLS següents, que són obligatòries a YouTube Live:

• Durada del segment: entre 1 i 4 segons. Com menys dura el segment, més baixa ha de ser la latència.
  • Format del segment: ha de ser TS (Transport Stream).
  • Els segments d'interval de bytes no s'admeten.
  • Les llistes de reproducció de tipus "rolling" que utilitzis no poden tenir més de 5 segments destacats.
  • Has d'utilitzar els mètodes POST i PUT del protocol HTTPS.
  • No s'admet cap altra encriptació a part de la del protocol HTTPS.

Configuració del codificador

Per a la configuració del codificador, consulta les nostres directrius generals sobre la configuració, les taxes de bits i les resolucions. Les opcions de configuració addicionals per a HLS diferents de les d'RTMP inclouen:

• Còdec de vídeo: també admet HEVC, a més d'H.264
  • Còdec d'àudio: AAC, AC3 i EAC3

Configuració avançada recomanada

• Freqüència de mostratge d'àudio: 44,1 kHz per a l'àudio estèreo i 48 kHz per al so envoltant 5.1
  • Taxa de bits d'àudio: 128 Kbps per al so estèreo o 384 Kbps per al so envoltant 5.1

Codificadors compatibles amb la sortida HLS

• Codificadors de Cobalt
  • Harmonic
  • Mirillis Action: si es tria el còdec de vídeo HEVC, s'utilitza la ingesta d'HLS automàticament.
  • OBS
  • Telestream