Lag YouTube Shorts-videoer

Med YouTube Shorts kan hvem som helst bruke kreativiteten sin til å nå ut til nye seere i hele verden. Shorts-kameraet er integrert i YouTube-appen, så du trenger bare en smarttelefon for å lage Shorts-videoer på opptil 60 sekunder. Med de nyeste Shorts-verktøyene er det enkelt og gøy å være YouTube-skaper.

Merk: Du kan tilpasse oppsettet for kanalen, merkevarebyggingen og den grunnleggende informasjonen som vises til seerne dine.

YouTube Shorts

Shorts-kameraet i YouTube-appen er foreløpig ikke tilgjengelig på nettbrett.
Last ned den nyeste YouTube-appen på smarttelefonen, slik at du kan lage Shorts-videoer uansett hvor du er.

Lag en Shorts-video

✨NYHET✨ Legg til LINKER🔗 i SHORTS🩳

Med YouTube-verktøyene spesielt for korte videoer – også kalt Shorts – kan du ta opp ett eller flere klipp på opptil 60 sekunder til sammen. Mens du tar opp video med Shorts-kameraet, kan du se hvor mange segmenter du har tatt opp, samt lengden på hvert av dem, på fremdriftslinjen øverst på skjermen.

Slik lager du en kortvideo på YouTube:

1. Logg på YouTube-appen.
  2. Trykk på Opprett , og velg Lag en Shorts-video.
    • Du kan også trykke på Remiks  på Shorts-videosiden.
  3. For å lage en Shorts-video som er lengre enn 15 sekunder, trykk på 15 s øverst til høyre. Da kan du ta opp i inntil 60 sekunder (60).
  4. Hold inne Opptak  for å starte opptaket. Du kan også trykke på den for å starte opptaket og trykke en gang til for å stoppe.
  5. Trykk på Angre  for å fjerne det forrige videoklippet du tok opp, eller trykk på Utfør likevel  for å få det tilbake.
  6. Trykk på Lukk  etterfulgt av velg Begynn på nytt eller Lagre som utkast, og lukk kameraet.
  7. Trykk på Ferdig  for å ta en forhåndskikk på videoen og legge til forbedringer.
  8. Trykk på Tilbake  for å gå tilbake til opptaksskjermen. Du kan også trykke på Tilbake etter at du har gjort endringer, for å begynne på nytt eller lagre videoen som utkast og lukke redigereren. Hvis du lagrer et utkast nå, lagres også eventuelle endringer du har gjort.
  9. Trykk på NESTE for å legge til informasjon om videoen. På denne skjermen kan du legge til en tittel (maks. 100 tegn) og velge innstillinger, for eksempel tilgangsnivå for videoen.
    Merk: For skapere på 13–17 år er tilgangsinnstillingen for videoer som standard satt til privat. Hvis du er over 18 år, er tilgangsinnstillingen for videoer som standard satt til offentlig. Alle kan endre denne innstillingen og gjøre videoen sin offentlig, privat eller ikke-oppført.
  10. Trykk på Velg målgruppe etterfulgt av «Ja, den er laget for barn» eller «Nei, den er ikke laget for barn» for å velge målgruppe. Finn ut mer om innhold laget for barn.
  11. Trykk på LAST OPP SHORTS-VIDEO for å publisere Shorts-videoen.
Merk: Du kan laste opp Shorts-videoer med en maksimal oppløsning på 1080p.

Velg et miniatyrbilde

Slik VELGER du ✨miniatyrbilde✨ for Shorts-videoer

Før du laster opp Shorts-videoen, kan du velge et stillbilde fra videoen som miniatyrbilde. Du kan foreløpig ikke velge et miniatyrbilde etter at du har lastet opp Shorts-videoen – dette inkluderer å laste opp egendefinerte miniatyrbilder fra datamaskinen i Studio.

Slik velger du et miniatyrbilde for Shorts-videoen:

1. Spill inn eller importer en video med Shorts-kameraet
  2. Gå til det siste opplastingsskjermbildet etterfulgt av trykk på Rediger  på miniatyrbildet for videoen.
  3. Velg et bilde etterfulgt av trykk på Ferdig.

Gjør Shorts-videoene enda bedre – allerede under opptaket

Nå ut til flere på Shorts: de beste rådene fra populære skapere i Storbritannia 🔥

Legg til musikk eller annen lyd

Legg til sanger eller andre lydklipp i Shorts-videoene dine. Du kan bruke musikken og lydene i biblioteket vårt kostnadsfritt, men de er ment for personlig, ikke-kommersiell bruk, med mindre du har innhentet de nødvendige lisensene.

Når du er klar til å ta opp, finner du lydbiblioteket ved å trykke på  Legg til lyd etterfulgt av velg ønsket lyd.

Merk at hvis du bruker opphavsrettsbeskyttet innhold i Shorts-videoene dine uten å bruke YouTube-skaperverktøyene, kan det hende videoen din mottar et Content ID-krav eller blir fjernet på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel.
Juster opptakshastigheten

#Shorts – triks for hastighetsverktøyet

Trykk på Hastighet for å øke eller redusere hastigheten på opptaket.

Ta opp med nedtelling

Trykk på Nedtelling  for å stille inn en nedtelling for håndfritt opptak og velge når opptaket automatisk skal stoppe.

Bruk filtre

Trykk på Filtre for å velge blant en rekke kreative, kontrastfylte filtre som kan skape stemning i Shorts-videoen. Du kan legge til ulike filtre i hvert segment under opptaket. Du kan også legge til et filter i redigeringsskjermbildet senere.

Bruk effekter

Trykk på Effekter for å velge blant et utvalg imponerende effekter du kan bruke til å gjøre Shorts-videoen enda bedre. Utforsk nye konsepter, endre utseendet ditt, eller bruk en AI-effekt for en overraskende forvandling.

Legg til en bakgrunn

Slik bruker du GREEN SCREEN til å plassere deg selv i et bilde eller en video fra kamerabildene dine

Trykk på Grønnskjerm på opptaksskjermen hvis du vil bruke et bilde eller en video fra galleriet på enheten som bakgrunn i Shorts-videoen.

Juster bilderammene

Få perfekte overganger med justeringsverktøyet for Shorts

Trykk på Juster for å justere det neste klippet ved å bruke et gjennomsiktig overlegg fra det siste bildet i opptaket.

Juster segmenter
Trykk på Trim for å velge det perfekte startpunktet eller trimme videosegmentene som er med i Shorts-videoen.

Importer segmenter

Slik lager du Shorts-videoer raskt med videoer og bilder fra kamerabildene dine

Trykk på galleriknappen nederst til venstre på opptaksskjermen for å importere klipp i Shorts-videoen eller velge en lengre video som kan trimmes til 60 sekunder eller mindre.

Det er enkelt å finne frem i importgrensesnittet:

• For videoer på over 60 sekunder kan du bruke glidebryteren til å hoppe rett til ønsket øyeblikk i videoen.
  • Trykk og dra i håndtakene på filmstripen for å velge hvor videoen skal begynne og slutte.
  • Trykk på varigheten (15 sekunder eller 60 sekunder) øverst til høyre for å endre lengden på Shorts-videoen.

Legg til klistremerker, lyd og tekst i opptaket

Legg til lyd

For å legge til en sang eller et annet lydklipp etter at opptaket er spilt inn, trykker du på  Lyd etterfulgt av velg ønsket lyd.

Bruk Volum  for å justere lydnivåene for musikken, lyden i originalvideoen og kommentarsporet.

Merk at hvis du bruker opphavsrettsbeskyttet innhold i Shorts-videoene dine uten å bruke YouTube-skaperverktøyene, kan det hende videoen din mottar et Content ID-krav eller blir fjernet på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel.
Legg til tekst

Trykk på Tekst  for å legge til tekst i videoen etter opptak. Du kan legge til flere meldinger i videoen og endre farge, stil og justering på skjermen.

Du kan også bruke Tidslinje for å få enda mer kontroll.

Legg til et Spørsmål og svar-klistremerke

For å legge til et Spørsmål og svar-klistremerke etter du har tatt opp, trykker du på Spørsmål og svar etterfulgt av skriv inn spørsmålet du vil stille seerne. Du kan endre farge, størrelse og plassering for klistremerket.
Merk at når en seer svarer på spørsmålet, blir svaret offentlig og synlig for andre seere.

Ta opp et kommentarspor

Bruk kommentarsporfunksjonen til å fortelle hva som skjer i videoen.

Slik kommer du i gang:

1. Trykk på Kommentarspor  nederst i redigeringsskjermbildet for å åpne redigeringsverktøyet for kommentarspor.
  2. Flytt avspillingshodet mot venstre eller høyre, og plasser det der du vil starte kommentarsporet.
  3. Hold den røde opptaksknappen inne for å ta opp. Du kan også trykke på den for å starte opptaket og trykke en gang til for å stoppe.
  4. Trykk på Angre for å fjerne kommentarsporet, eller trykk på Utfør likevel for å legge det til igjen.
Bruk Volum for å justere lydnivåene for musikken, lyden i originalvideoen og kommentarsporet.
Juster tidslinjen

Trykk på Tidslinje  for å redigere når det skal vises tekst i Shorts-videoen.

Dra stopp- og startpunktene til et tekstklipp for å kontrollere når teksten skal dukke opp og forsvinne i Shorts-videoen. Du kan bruke denne funksjonen til å utløse forskjellige meldinger på forskjellige tidspunkter i videoen.

Du kan endre rekkefølgen på tekstklippene ved å trykke og holde på dem. Flytt klippene ovenfra og ned for å kontrollere hvilken rekkefølge teksten skal vises i.

Legg til filtre

Trykk på Filtre for å legge til et filter. Velg blant en rekke kreative, kontrastfylte filtre som kan skape stemning i Shorts-videoen.

Legg til kommentarer

Du kan svare på kommentarer som er lagt ut på kanalen din, med Shorts-videoer. Akkurat som med tekstkommentarer varsles brukeren som har kommentert, om Shorts-videoen du har laget som svar – og den vises i kommentarfeeden under den opprinnelige kommentaren. Slik bruker du Shorts-videoer til å svare på kommentarer