Crear curts de YouTube

YouTube Shorts permet a qualsevol persona convertir una idea en una oportunitat per connectar amb públics nous d'arreu del món. Només necessites un telèfon intel·ligent i la càmera de Shorts, integrada a l'aplicació YouTube, per crear curts de fins a 60 segons. Amb les eines de creació de curts més recents, ser creador a YouTube és fàcil, ràpid i divertit.

Nota: pots personalitzar el disseny, el brànding i la informació bàsica del canal perquè el teu públic els explori.

YouTube Shorts

En aquests moments, la càmera de Shorts de l'aplicació YouTube no està disponible en tauletes.
Per crear curts des de qualsevol lloc, baixa la versió més recent de l'aplicació YouTube al telèfon intel·ligent.

Crear un curt

✨NOVETAT✨ Afegeix ENLLAÇOS🔗 als teus CURTS🩳

Si crees un curt amb les eines de creació de vídeos de format curt de YouTube, pots gravar un o més clips que en total durin com a màxim 60 segons. Mentre gravis amb la càmera de Shorts, utilitza la barra de progrés que hi ha a la part superior de la pantalla per veure quants segments has gravat i quant dura cadascun.

Per crear un vídeo curt a YouTube:

1. Inicia la sessió a l'aplicació YouTube.
  2. Toca Crea i selecciona Crea un curt.
    • O toca Remix a la pàgina de visualització de Shorts.
  3. Perquè el curt duri més de 15 segons, toca l'opció 15 s que hi ha a l'extrem superior dret per gravar fins a 60 segons (60).
  4. Per gravar un clip, mantén premut el botó Captura o bé toca aquest botó per iniciar la gravació i torna a tocar-lo per aturar-la.
  5. Toca Desfés per suprimir el darrer clip de vídeo que has gravat o Refés per tornar-lo a afegir.
  6. Toca Tanca i després tria Torna a començar o Desa com a esborrany i surt de la càmera.
  7. Toca Fet per previsualitzar i millorar el vídeo.
  8. Toca Enrere per tornar a la pantalla de gravació. També pots tocar Enrere quan hagis fet canvis per tornar a començar o desar com a esborrany i sortir de l'editor. Si deses un esborrany en aquest punt, es desaran tots els canvis que hagis fet.
  9. Toca SEGÜENT per afegir detalls al teu vídeo. Des d'aquesta pantalla, afegeix un títol (100 caràcters com a màxim) i tria la configuració, com ara la privadesa del vídeo.
    Nota: l'opció de configuració de privadesa dels vídeos per a creadors d'entre 13 i 17 anys està definida com a privada de manera predeterminada. Si tens 18 anys o més, la configuració de privadesa dels vídeos està definida com a pública de manera predeterminada. Tothom pot canviar aquesta configuració perquè els seus vídeos siguin públics, privats o ocults.
  10. Toca Selecciona el públic i després Sí, s'ha creat per a nens o No, no s'ha creat per a nens per escollir el teu públic. Obtén més informació sobre el contingut creat per a nens.
  11. Toca PENJA EL CURT per publicar el curt.
Nota: pots penjar vídeos curts amb una resolució màxima de 1080p.

Seleccionar una miniatura

Com pots TRIAR la ✨miniatura✨ dels teus curts

Pots triar un fotograma del curt per utilitzar-lo com a miniatura abans de penjar el vídeo. No pots triar una miniatura després de penjar el curt ni tampoc penjar una miniatura personalitzada a Studio des de l'ordinador.

Segueix aquests passos per seleccionar una miniatura per al curt:

1. Grava o importa un vídeo amb la càmera de Shorts.
  2. Navega fins a la pantalla de pujada final i després Toca Edita a la miniatura del vídeo.
  3. Selecciona l'opció que vulguis i després Toca Fet.

Millorar els curts durant la gravació

Els millors consells dels creadors principals del Regne Unit per créixer a Shorts 🔥

Afegir música o altres tipus d'àudio

Acompanya els teus curts d'una cançó o d'un altre tipus de clip d'àudio. La música i els sons de la nostra biblioteca no tenen cost econòmic, però són només per a ús personal i no comercial, tret que tinguis les llicències necessàries.

Per trobar la nostra Biblioteca d'àudio quan estiguis a punt per gravar, toca Afegeix so i després Selecciona l'opció que vulguis.

Tingues en compte que, si utilitzes contingut protegit per drets d'autor als teus curts creats fora de les eines de creació de YouTube, és possible que el teu vídeo rebi una reclamació de Content ID o que se suprimeixi a causa d'una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor.
Ajustar la velocitat de gravació

#Trucs de l'eina de velocitat de Shorts

Toca Velocitat per accelerar o alentir la gravació.

Gravar amb un temporitzador

Toca Temporitzador per definir el compte enrere i gravar amb mans lliures, així com decidir quan vols que la gravació s'aturi automàticament.

Aplicar filtres

Toca Filtres per triar entre una selecció de filtres creatius i de contrast que et permeten canviar l'estil del curt. Pots afegir filtres diferents en cada segment mentre graves. També pots aplicar un filtre a la pantalla d'edició més tard.

Aplicar efectes

Toca Efectes per triar un dels efectes atractius per millorar el curt. Descobreix conceptes nous, canvia d'aspecte o utilitza un efecte d'IA per aconseguir una transformació sorprenent.

Afegir un fons

Com pots utilitzar la pantalla verda per col·locar-te en qualsevol foto o vídeo des del carret

A la pantalla de gravació, toca Pantalla verda per utilitzar una foto o un vídeo de la galeria del dispositiu com a fons al teu curt.

Alinear fotogrames

Gaudeix d'una transició perfecta amb l'eina Alinea de Shorts

Toca Alinea per alinear el clip següent utilitzant una superposició transparent del darrer fotograma que hagis capturat.

Ajustar segments
Toca Retalla per triar el punt de partida perfecte o retallar els segments de vídeo que formen part del teu curt.

Importar segments

Com es poden fer curts ràpidament amb vídeos i fotos del carret

A la pantalla de gravació, toca el botó de la galeria que hi ha a l'extrem inferior esquerre per importar clips al teu curt o seleccionar un vídeo més llarg per retallar-lo a 60 segons o menys.

Navegar per l'experiència d'importació és molt senzill:

• En el cas dels vídeos de més de 60 segons, pots fer servir el control lliscant per anar ràpidament al moment desitjat del vídeo.
  • Toca i arrossega les anses de la filmina del vídeo per triar on comença i acaba el vídeo.
  • Toca la durada (15 segons o 60 segons) a l'extrem superior dret per canviar la durada del curt.

Afegir adhesius, so i text després de gravar el curt

Afegir so

Per afegir una cançó o un altre fragment de so després de gravar, toca So i després selecciona l'opció que vulguis.

Utilitza l'opció Volum per ajustar els nivells d'àudio de la música, l'àudio del vídeo original i la veu en off.

Tingues en compte que, si utilitzes contingut protegit per drets d'autor als teus curts creats fora de les eines de creació de YouTube, és possible que el teu vídeo rebi una reclamació de Content ID o que se suprimeixi a causa d'una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor.
Afegir text

Toca Text per incloure text al vídeo després de gravar. Col·loca diversos missatges a sobre del vídeo i canvia'n el color, l'estil i l'alineació a la pantalla.

També pots utilitzar l'opció Cronologia per tenir encara més control.

Afegir un adhesiu de Preguntes i respostes

Per afegir un adhesiu de Preguntes i respostes després de gravar el curt, toca Preguntes i respostes i després escriu la pregunta que vols fer als espectadors. Pots canviar el color, la mida i la ubicació de l'adhesiu.
Tingues en compte que, quan un espectador respongui a la teva pregunta, les seves respostes es convertiran en un comentari públic i visible per a altres espectadors.

Gravar la veu en off

Fes servir la funció de veu en off per narrar què passa al vídeo.

A continuació t'indiquem com pots començar:

1. Toca Veu en off a la part inferior de la pantalla d'edició per obrir l'editor de veu en off.
  2. Mou l'indicador de reproducció cap a l'esquerra o cap a la dreta fins al punt en què vols iniciar la veu en off.
  3. Mantén premut el botó vermell de gravació o toca'l per començar a gravar i torna a tocar-lo per aturar la gravació.
  4. Toca Desfés per suprimir la narració o Refés per tornar-la a afegir.
Utilitza l'opció Volum per ajustar els nivells d'àudio de la música, l'àudio del vídeo original i la veu en off.
Ajustar la cronologia

Toca Cronologia per editar quan es mostra el text al curt.

Arrossega els punts d'inici i aturada d'un clip de text per controlar quan es mostra el text al curt i quan desapareix. Utilitza aquesta funció per activar missatges diferents en diversos moments del vídeo.

Per reordenar els clips de text, mantén-los premuts. Mou els clips de dalt a baix per controlar l'ordre en què es mostra el text del principi al final del vídeo.

Afegir filtres

Toca Filtres per afegir un filtre. Tria entre una selecció de filtres creatius i de contrast per canviar l'aspecte-i-sensació del curt.

Afegir comentaris

Pots respondre als comentaris publicats al teu canal amb curts. De la mateixa manera que amb les respostes de comentaris de text, els curts que creïs com a respostes enviaran una notificació al comentador i es mostraran al feed de comentaris a sota del comentari original. Obtén informació sobre com pots respondre als comentaris amb un curt.