Dela klipp

Den här funktionen är ett experiment som bara är tillgänglig för ett fåtal kreatörer. Vi jobbar för att fler kreatörer ska kunna delta längre fram.

Välj och dela en liten del (ett klipp) av en video eller en livestream genom att klippa ut den. Klipp kan delas på sociala medier eller direkt (t.ex. via e-postmeddelanden eller sms).

Obs! Klippfunktionen är aktiverad som standard. Läs mer om hur du inaktiverar den.

Skapa och dela ett klipp

Klippen är mellan 5–60 sekunder långa och spelas upp i en slinga på originalvideons visningssida.

1. Logga in på YouTube. Du måste vara inloggad om du vill skapa ett klipp.
  2. Börja titta på en video.
  3. Klicka på klippikonen under videon. Om den inte visas är videon inte kvalificerad för klipp.
  4. En ruta för att skapa klipp visas.
  5. Välj vilket avsnitt av videon du vill göra till ett klipp. Du kan öka (upp till 60 sekunder) och minska (ned till 5 sekunder) längden på klippet genom att dra i reglaget.
  6. Namnge klippet (högst 140 tecken).
  7. Klicka på DELA KLIPP.
  8. Välj ett alternativ för att dela klippet:
    • Sociala nätverk: Klicka på någon av ikonerna för sociala nätverk (till exempel Facebook eller Twitter) om du vill dela videon där.
    • Bädda in: Klicka på knappen Bädda in om du vill generera en kod du kan använda för att bädda in videon på en webbplats.
    • E-post: Välj e-postikonen om du vill skicka ett e-postmeddelande med datorns e-postprogram.
    • Kopiera länken: Klicka på knappen KOPIERA om du vill kopiera en länk till videon som du kan klistra in någon annanstans, till exempel i ett e-postmeddelande.

Tillåt inte tittare att göra klipp av ditt innehåll

Kreatörer kan hindra andra från att skapa och dela klipp av sina videor på YouTube. Gör så här:

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna studio.youtube.com.
  3. Klicka på Inställningar till vänster.
  4. Klicka på Kanal
  5. Klicka på Avancerade inställningar och markera Tillåt inte tittare att göra klipp av mitt innehåll under Klipp.

Läs mer om klipp

Jag ser inte hur man skapar Klipp på YouTube.

För att skapa klipp från en video eller livestream på YouTube måste du

• vara inloggad
  • skapa ett klipp från en kvalificerad kanal som du har valt. För närvarande testar vi den här funktionen med ett fåtal kanaler. Vi hoppas kunna utöka den här funktionen till fler kanaler i framtiden. Kanaler kan också inaktivera möjligheten att skapa klipp av deras innehåll.

Det går inte att skapa klipp från

• videor som är avsedda för barn
  • livestreamar utan DVR
  • livestreamar som är längre än 8 timmar
  • premiärer medan de är live.

Varför är klippen jag har skapat inte längre tillgängliga?

Om originalvideon tas bort eller anges som privat blir klippen otillgängliga. Om videon är olistad är klippen fortfarande tillgängliga.

Om originalvideon strider mot riktlinjerna för communityn tas klipp som skapats från videon bort.

Jag har skapat ett klipp som inte fungerar från en livestream.

Klipp blir tillgängliga när livestreamen är slut och har laddats upp som en video. Du kan inte skapa klipp av livestreamar utan DVR eller livestreamar som är längre än 8 timmar.

Varför visas annonser i klippet som jag har skapat?

Annonser får visas i klipp så länge originalvideon har annonser.