Dela klipp

Klipp är för närvarande i begränsad alfaversion. Just nu är klippfunktionen aktiverad för ett begränsat antal kanaler. Kreatörer kan inte anmäla sig för att delta i alfaversionen, men vi hoppas kunna lansera funktionen snart.

Med funktionen Klipp kan du markera och dela en liten del (ett klipp) av en kreatörs video med andra. Klipp kan vara 5–60 sekunder långa och spelas upp i en slinga direkt på originalvideons visningssida. Både kreatörer och inloggade tittare kan skapa klipp och dela dem via en ny webbadress. Klipp kan delas på sociala medier eller direkt (t.ex. via e-postmeddelanden eller sms).

Skapa och dela ett klipp

1. Börja titta på en kvalificerad video på YouTube
  2. Klicka på klippikonen under videon.
  3. En ruta för att skapa klipp visas.
  4. Välj vilket avsnitt av video du vill göra till ett klipp. Du kan öka (upp till 60 sekunder) och minska (ned till 5 sekunder) längden på klippet genom att dra i reglaget.
  5. Namnge klippet (högst 140 tecken).
  6. Klicka på knappen DELA KLIPP.
  7. En panel visas med olika delningsalternativ:
    • Sociala nätverk: Klicka på någon av ikonerna för sociala nätverk (till exempel Facebook eller Twitter) om du vill dela videon där.
    • Bädda in: Klicka på knappen Bädda in om du vill generera en kod du kan använda för att bädda in videon på en webbplats.
    • E-post: Välj e-postikonen om du vill skicka ett e-postmeddelande med datorns e-postprogram.
    • Kopiera länken: Klicka på knappen KOPIERA om du vill kopiera en länk till videon som du kan klistra in någon annanstans, till exempel i ett e-postmeddelande.

Läs mer om klipp

Jag ser inte alternativet för att skapa klipp på YouTube.

Du behöver vara inloggad för att se knappen för att skapa klipp. Knappen visas under kvalificerade kreatörers videor och livestreamar.

Det går inte att skapa klipp från

• videor som är avsedda för barn
  • livestreamar utan DVR
  • livestreamar som är längre än 8 timmar
  • premiärer medan de är live.

Varför är klippen jag har skapat inte längre tillgängliga?

Om originalvideon tas bort eller anges som privat blir klippen otillgängliga. Om videon är olistad är klippen fortfarande tillgängliga.

Om originalvideon strider mot riktlinjerna för communityn tas klipp som skapats från videon bort.

Jag har skapat ett klipp som inte fungerar från en livestream.

Klipp blir tillgängliga när livestreamen är slut och har laddats upp som en video. Du kan inte skapa klipp av livestreamar utan DVR eller livestreamar som är längre än 8 timmar.

Varför visas annonser i klippet som jag har skapat?

Annonser kan visas i klipp så länge originalvideon är minst 30 sekunder lång.