Klippien luominen ja ylläpito

Voit luoda videosta tai livestriimistä klipin ja jakaa sen muille somessa tai suorien viestien, kuten sähköpostin tai tekstiviestien, kautta. Klipit ovat julkisia ja näkyvät kaikille, joilla on pääsy klippiin ja alkuperäiseen videoon. Löydät sekä luomasi että videoistasi luodut klipit Sinä-välilehden Omat klipit ‑sivulta. Videoiden tekijät voivat ylläpitää videoistaan tehtyjä klippejä YouTube Studiossa.

Huom. Klippien luominen videoista on oletuksena päällä. Katso, miten voit estää sen.

YouTube-klipit

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Klipin luominen ja jakaminen

Klipit ovat 5–60 sekunnin mittaisia videoita, joita toistetaan jatkuvasti alkuperäisen videon katselusivulla.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Avaa video, josta haluat luoda klipin.
  3. Valitse Valikko "ja sitten Klippi
  4. Lisää klipille nimi (enintään 140 merkkiä).
  5. Valitse videosta kohta, josta haluat luoda klipin. Voit muuttaa valitun kohdan kestoa (vähintään 5 sekuntia, enintään 60 sekuntia) vetämällä liukusäädintä.
  6. Klikkaa JAA KLIPPI.
  7. Jaa klippi haluamallasi tavalla:
    • Upota: Voit upottaa klipin verkkosivustolle.
    • Some: Voit jakaa klipin haluamaasi somepalveluun, kuten Facebookiin tai Twitteriin.
    • Kopioi linkki: Voit kopioida linkin klippiisi ja liittää sen jonnekin.
    • Sähköposti: Voit jakaa klipin tietokoneen oletussähköpostiohjelmalla.

Huom. Löydät luomasi klipit Omat klipit -osiosta.

Luomasi klipin poistaminen

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry Sinä-välilehdelle.
  3. Valitse "Omat klipit".
  4. Etsi poistettava klippi ja valitse Valikko ".
  5. Valitse "Poista klippi".

Huom. Kun poistat klipin, se poistuu YouTubesta. Alkuperäisen videon omistavat sisällöntuottajat ja käyttäjät, joilla on pääsy klipin URL-osoitteeseen, menettävät pääsyn klippiin.

Sisältöäsi käyttävien klippien estäminen

Näin voit estää yleisöä luomasta klippejä videoistasi ja jakamasta niitä:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Asetukset.
  3. Valitse Kanava ja sitten Lisäasetukset.
  4. Poista valinta Klipit-kohdan ruudusta Salli katsojien jakaa klippejä sisällöstäni.

Huom. Voit myös lisätä käyttäjiä piilotettujen käyttäjien listalle estääksesi heitä luomasta klippejä videoistasi tai livestriimeistäsi. Lisäksi voit estää tiettyjen sanojen käyttämisen videoistasi ja livestriimeistäsi luotujen klippien nimissä lisäämällä sanat estettyjen sanojen listalle.

Videoistasi luotujen klippien ylläpito

Voit ylläpitää videoistasi luotuja klippejä YouTube Studiossa.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Klipit .
  5. Voit katsoa, jakaa ja piilottaa klippejä sekä tehdä niistä ilmoituksen.

Yhteisön suosituimmat klipit ‐osion ylläpitäminen

Voit esitellä suosituimpia videoistasi luotuja klippejä kanavan etusivulla. Klipit voivat olla itsesi tai katsojien tekemiä. Etusivulle lisätyt klipit näkyvät julkisesti, ja ne on järjestetty suosion ja luontiajankohdan mukaan.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Yksilöinti .
  3. Valitse Suositukset-kohdasta Lisää osio .
  4. Laita "Yhteisön suosituimmat klipit" päälle tai pois päältä.
  • Vinkki: Voit siirtää hyllyä vetämällä sitä ylös tai alas.

Usein kysyttyä

En näe YouTubessa valintaa klippien tekemiseen.

Voit luoda YouTubessa klippejä videoista ja striimeistä, kunhan nämä ehdot täyttyvät:

• Olet kirjautunut sisään.
  • Luot klipin hyväksyttävästä videosta, jonka kanava on sallinut klipit. Klippien luomisen kanavan sisällöstä voi myös estää.

Klippejä ei voi luoda seuraavasta sisällöstä:

• alle kahden minuutin mittaiset videot
  • lapsille suunnatut videot
  • livestriimit, joissa DVR on poissa päältä
  • yli kahdeksan tuntia kestävät livestriimit
  • käynnissä olevat ensiesitykset
  • uutiskanavilta tehdyt videot.

Kuka näkee luomani klipit?

Klipit ovat julkisia ja näkyvät kaikille, joilla on pääsy klippiin ja alkuperäiseen videoon. Nämä käyttäjät voivat myös jakaa klipin. Alkuperäisen videon omistavat sisällöntuottajat näkevät kaikki videosta luodut klipit Sinä-välilehdellä ja YouTube Studiossa. He voivat myös katsoa ja jakaa näitä klippejä. Lisäksi klipit näkyvät tietyillä haku- ja analytiikka-alustoilla, jotka ovat YouTuben katsojien ja sisällöntuottajien käytettävissä.

Miksi luomani klipit eivät ole enää saatavilla?

Jos alkuperäinen video poistetaan tai muutetaan yksityiseksi, siitä tehtyjä klippejä ei voi enää katsoa. Jos video muutetaan piilotetuksi, siitä tehtyjä klippejä voi edelleen katsoa.

Jos alkuperäinen video rikkoo yhteisösääntöjämme, kyseisestä videosta luodut klipit poistetaan.

Loin livestriimistä klipin, mutta se ei toimi.

Klipit näkyvät, kun livestriimi on päättynyt ja ladattu YouTubeen videona. Et voi luoda klippejä livestriimeistä, joissa DVR on poissa päältä tai jotka ylittävät DVR-tallennuksen keston. Katso, miten voit laittaa DVR:n päälle livestriimeissä.

Jos livestriimin kesto ylittää DVR-tallennuksen keston, DVR-tallennuksen ulkopuolelle jäävät klipit eivät ole katsottavissa ennen kuin livestriimi päättyy ja alkuperäinen video julkaistaan.

Voinko luoda Shorts-videoita klipeistä?

Kyllä, voit remiksata klipin, jos myös klipin lähdevideo on mahdollista remiksata. Kaikki remiksaustyökalut ovat käytettävissä myös kyseisen videon klipeissä. Lue lisää täältä.

Klipin lähdevideon omistaja voi muuntaa klipin Shorts-videoksi. Lue lisää täältä.