Crear i gestionar clips

Pots retallar un fragment breu d'un vídeo o d'una transmissió en directe i compartir-lo amb altres persones a les xarxes socials o a través de comunicacions directes, com ara per correu electrònic o missatge de text. Els clips són públics i tots els usuaris amb accés al clip poden veure el vídeo original. A la pàgina de la biblioteca Els teus clips, pots trobar els clips que hagis o s'hagin creat amb els teus vídeos. Els creadors de vídeos poden gestionar els clips creats a partir dels seus vídeos a YouTube Studio.

Nota: la funció per crear clips de vídeos està activada de manera predeterminada. Obtén informació sobre com pots desactivar-la.

Clips de YouTube

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Crear i compartir un clip

Els clips duren entre 5 i 60 segons i es reprodueixen en bucle a la pàgina de visualització del vídeo original.

1. Inicia la sessió a YouTube.
  2. Ves al vídeo que vols retallar.
  3. Selecciona Menú '' i després Retalla
  4. Afegeix un títol per al clip (140 caràcters com a màxim).
  5. Selecciona el fragment del vídeo que vols retallar. Pots arrossegar el control lliscant per augmentar o reduir la durada de la selecció, que pot tenir entre 5 i 60 segons.
  6. Fes clic a COMPARTEIX EL CLIP.
  7. Tria una opció per compartir el clip:
    • Insereix: pots inserir el vídeo en un lloc web.
    • Xarxes socials: pots compartir el clip en una xarxa social com ara Facebook o Twitter.
    • Copia l'enllaç: pots copiar un enllaç al clip per enganxar-lo en un altre lloc.
    • Correu electrònic: pots compartir el clip amb el programari de correu electrònic predeterminat de l'ordinador.

Nota: pots trobar els clips que has creat a la biblioteca de clips.

Suprimir un clip que has creat

1. Inicia la sessió a YouTube.
  2. Ves a la secció Biblioteca.
  3. Toca Els teus clips.
  4. Cerca el clip que vulguis suprimir i selecciona Menú ''.
  5. Toca l'opció "Suprimeix el clip".

Nota: si suprimeixes un clip, se suprimirà de YouTube. Els usuaris amb accés a l'URL del clip i els creadors que siguin propietaris del vídeo original amb què s'ha creat ja no hi tindran accés.

No permetre que els espectadors utilitzin clips del teu contingut

Pots evitar que el públic creï i comparteixi clips del teu vídeo.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Configuració.
  3. Selecciona Canal i després Configuració avançada.
  4. A Clips, desmarca l'opció Permet que els espectadors retallin el meu contingut.

Nota: també pots afegir usuaris a la llista "Usuaris amagats" del teu canal per evitar que creïn clips dels teus vídeos o de les teves transmissions en directe. També pots afegir paraules a la llista de paraules bloquejades per evitar que s'utilitzin als títols dels clips dels teus vídeos i de les teves transmissions en directe.

Gestionar els clips dels vídeos

Pots gestionar els clips que s'han creat amb els teus vídeos a YouTube Studio.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Contingut.
  3. Selecciona el títol o la miniatura d'un vídeo.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Clips .
  5. Pots veure els teus clips, reproduir-los, compartir-los, amagar-los i informar-ne.

Gestionar la secció "Clips més populars de la comunitat"

Pots mostrar els clips més populars dels teus vídeos a la pestanya Inici del teu canal. Aquests clips els pots fer tu o els teus espectadors. Un cop afegits a la pestanya Inici, els clips seran visibles públicament i s'organitzaran per popularitat i pel temps transcorregut des de la data de creació.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Personalització .
  3. A "Seccions destacades", fes clic a Afegeix una secció .
  4. Activa o desactiva l'opció "Clips més populars de la comunitat".
  • Consell: pots col·locar el prestatge arrossegant-lo cap amunt i cap avall.

Preguntes més freqüents (PMF)

No veig l'opció per crear clips a YouTube

Per fer clips a partir d'un vídeo o d'una transmissió en directe a YouTube, has de fer el següent:

• Iniciar la sessió.
  • Crear un clip a partir d'un canal que sigui apte i tingui aquesta funció activada. També és possible que un canal desactivi la creació de clips al seu contingut.

No es poden crear clips a partir de:

• Vídeos de menys de 2 minuts
  • Vídeos creats per a nens
  • Transmissions en directe sense DVR
  • Transmissions en directe que duren més de 8 hores
  • Estrenes que encara s'estan emetent en directe
  • Vídeos creats a partir de canals de notícies

Qui pot veure els clips que he creat?

Els clips són públics i els pot veure i compartir qualsevol usuari amb accés al clip i que també pugui veure el vídeo original. Els creadors que siguin propietaris del vídeo original tenen accés a tots els clips que se n'han fet a la pàgina Biblioteca i a YouTube Studio, i poden veure i compartir clips del vídeo en qüestió. També es poden veure en determinades superfícies de cerca, descobriment i analítiques disponibles per als espectadors i creadors a YouTube.

Per què els clips que he creat ja no estan disponibles?

Si el vídeo original se suprimeix o es defineix com a privat, els clips del vídeo no estaran disponibles. Si el vídeo es defineix com a ocult, els clips del vídeo continuaran estant disponibles.

Si el vídeo original infringeix les nostres directrius de la comunitat, els clips creats a partir d'aquest vídeo se suprimiran.

He creat un clip a partir d’una transmissió en directe i no funciona.

Els clips es mostraran quan la transmissió en directe finalitzi i es pengi com a vídeo. No pots crear clips a partir de transmissions en directe sense DVR o de transmissions en directe que durin més que el període de DVR. Obtén informació sobre com pots activar el DVR a les transmissions en directe.

Si una transmissió en directe dura més que el període de DVR, els clips que quedin fora del període de DVR no es podran reproduir fins que la transmissió en directe no hagi finalitzat i el vídeo original s'hagi publicat.

Puc crear curts a partir de clips?

Sí, pots fer un remix d'un clip si el vídeo original també és apte per fer-ne un remix. Totes les eines de remixos que tens disponibles en un vídeo també estan disponibles en qualsevol clip del vídeo en qüestió. Obtén més informació aquí.

Els creadors que siguin propietaris del vídeo original del clip poden convertir tot el clip en un curt. Obtén més informació.