Skep en bestuur snitte

Jy kan ’n videosnit maak van ’n klein gedeelte van ’n video of regstreekse stroom en dit met ander deel op sosiale kanale of via direkte kommunikasie, soos e-pos of ’n teksboodskap. Snitte is publiek en kan gekyk word deur enigiemand met toegang tot die snit wat ook die oorspronklike video kan kyk. Jy kan snitte wat jy gemaak het en snitte wat op jou video’s gemaak is, in die Jou Snitte-biblioteekbladsy kry. Videoskeppers kan snitte bestuur wat op hul video’s gemaak is in YouTube Studio.

Let wel: Om video’s te knip is by verstek aangeskakel. Kom meer te wete oor hoe om dit af te skakel.

YouTube-snitte

Skep en deel ’n snit

Snitte is tussen 5 en 60 sekondes lank en word op ’n lusloop vanaf die oorspronklike video se kykbladsy gespeel.

1. Meld aan by YouTube.
  2. Gaan na ’n video waaruit jy ’n snit wil maak.
  3. Kies Kieslys ''en dan  Knip
  4. Voeg ’n titel vir jou snit by (maksimum 140 karakters).
  5. Kies die gedeelte van die video wat jy wil knip. Jy kan die lengte van jou keuse vergroot (maksimum van 60 sekondes) of verklein (minimum van 5 sekondes) deur die glyer te sleep.
  6. Klik DEEL SNIT.
  7. Kies ’n opsie om die snit te deel:
    • Bed in: Jy kan die video op ’n webwerf inbed.
    • Sosiale netwerke: Jy kan jou snit na ’n sosiale netwerk, soos Facebook of Twitter, deel.
    • Kopieer die skakel: Jy kan ’n skakel na jou snit kopieer om dit iewers anders te plak.
    • E-pos: Jy kan jou snit met die verstek-e-possagteware op jou rekenaar deel.

Let wel: Jy kan snitte wat jy gemaak het in Jou Snitte kry.

Vee ’n snit uit wat jy geskep het

1. Meld aan by YouTube.
  2. Gaan na die biblioteekafdeling.
  3. Tik op Jou Snitte.
  4. Kry die snit wat jy wil uitvee en kies die Kieslys ''.
  5. Tik op die “Vee snit uit”-opsie.

Let wel: Wanneer ’n snit uitgevee word, word dit ook van YouTube af verwyder. Gebruikers met toegang tot die snit se URL en skeppers wat die oorspronklike video besit waarop die snit gemaak is, sal nie meer toegang tot die snit hê nie.

Moenie toelaat dat kykers videosnitte van jou inhoud maak nie

Jy kan verhoed dat jou gehoor snitte uit jou video skep en deel.

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Klik Instellings op die linkerkieslys.
  3. Kies Kanaal en dan Gevorderde instellings.
  4. Ontmerk Laat kykers toe om videosnitte van my inhoud te maak onder Snitte.

Let wel: Jy kan ook gebruikers by jou kanaal se “Verteekte gebruikers”-lys voeg om hulle te verhinder om snitte van jou video’s of regstreekse strome te skep. Jy kan ook woorde by jou lys geblokkeerde woorde voeg om te verhoed dat hulle in die titels van snitte van jou video’s en regstreekse strome gebruik word.

Bestuur snitte van jou video’s

Jy kan snitte wat met jou video’s gemaak is in YouTube Studio bestuur.

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Klik Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Kies ’n video se titel of miniprent.
  4. Klik Snitte  op die linkerkieslys.
  5. Jy kan jou snitte bekyk, speel, deel, versteek en aangee.

Bestuur die “Topgemeenskapsnitte”-afdeling

Jy kan topsnitte van jou video’s op jou kanaal se Tuis-oortjie wys. Hierdie snitte kan deur jou of jou kykers gemaak wees. Sodra snitte by jou Tuis-oortjie gevoeg is, is hulle publiek sigbaar en georganiseer volgens gewildheid en hoe onlangs hulle geskep is.

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Klik Pasmaking op die linkerkieslys.
  3. Klik Voeg afdeling by onder “Uitstal-afdelings”.
  4. Skakel die “Topgemeenskapsitte” aan of af.
  • Wenk: Jy kan die rak posisioneer deur dit op en af te sleep.

Gereelde vrae

Ek kan nie sien hoe om snitte op YouTube te skep nie.

Om snitte van ’n video of regstreekse stroom op YouTube te maak, moet jy:

• Aangemeld wees.
  • ’n Snit skep vanaf ’n kwalifiserende en intekeningaanvaarde kanaal. ’n Kanaal kan ook snitskepping op hul inhoud afskakel.

Snitte kan nie van die volgende gemaak word nie:

• Video’s korter as 2 minute
  • Video’s gemaak vir kinders
  • Regstreekse strome sonder DVR
  • Regstreekse strome langer as 8 ure
  • Premières terwyl hul steeds regstreeks is
  • Video’s gemaak van nuuskanale

Wie kan die snitte sien wat ek geskep het?

Snitte is publiek en kan gekyk en gedeel word deur enigiemand met toegang tot die snit wat ook die oorspronklike video kan kyk. Skeppers wat die oorspronklike video besit, het toegang tot alle snitte wat op daardie video gemaak is in hul biblioteekbladsy en in YouTube Studio, en kan snitte van daardie video kyk en deel. Snitte kan ook gesien word op sekere soek-, ontdekking- en ontledingoppervlakke wat vir kykers en skeppers op YouTube beskikbaar is.

Hoekom is die snitte wat ek geskep het nie meer beskikbaar nie?

As die oorspronklike video uitgevee of na privaat gestel is, sal snitte van daardie video nie beskikbaar wees nie. As die video op ongelys gestel is, sal snitte van daardie video steeds beskikbaar wees.

As die oorspronklike video ons Gemeenskapsriglyne oortree, sal snitte wat uit daardie video geskep is, verwyder word.

Ek het ’n snit van ’n regstreekse stroom geskep wat nie werk nie.

Snitte sal verskyn nadat die regstreekse stroom klaar is en as ’n video opgelaai is. Jy kan nie snitte van regstreekse strome skep sonder DVR of regstreekse strome wat langer as die DVR-tydraamwerk is nie. Kom meer te wete oor hoe om DVR op regstreekse strome aan te skakel.

As ’n regstreekse stroom langer as die DVO-tydraamwerk duur, sal enige snitte wat buite die DVO-tydraamwerk val nie speelbaar wees voordat die regstreekse stroom eindig en die oorspronklike video geplaas is nie.

Kan ek Kortvideo’s van snitte skep?

Ja, jy kan ’n snit hermeng as die snit se bronvideo ook kwalifiseer vir hermenging. Alle hermengingsnutsgoed wat vir jou op ’n video beskikbaar is, is ook beskikbaar vir jou op enige snit van daardie video. Kom hier meer te wete.

Skeppers wat die snit se bronvideo besit, kan die hele snit na ’n Kortvideo omskakel, kom hier meer te wete.