Crear i gestionar clips

Pots retallar un fragment breu d'un vídeo o d'una transmissió en directe i compartir-lo amb altres persones. Els clips són públics i tots els usuaris amb accés al clip poden veure el vídeo original. A la pàgina de la biblioteca Els teus clips, pots trobar els clips que hagis o s'hagin creat amb els teus vídeos.

Nota: la funció per crear clips de vídeos està activada de manera predeterminada. Obtén informació sobre com pots desactivar-la.

Clips de YouTube

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Crear i compartir un clip

1. Obre l'aplicació YouTube .
  2. Ves al vídeo que vols retallar.
  3. A sota del botó Subscriu-me, fes lliscar les opcions cap a la dreta i toca Retalla .
  4. Arrossega el control lliscant per seleccionar la secció del vídeo que vols retallar. Pots augmentar o reduir la durada de la selecció fins a un màxim de 60 segons o un mínim de 5 segons.
  5. Toca Comparteix el clip.
  6. Tria una opció per compartir el clip:
    • Xarxes socials: pots compartir el clip en una xarxa social com ara Facebook o Twitter.
    • Copia l'enllaç: pots copiar un enllaç al clip per enganxar-lo en un altre lloc.
    • Correu electrònic: pots compartir el clip amb el programari de correu electrònic predeterminat del dispositiu mòbil.
Nota: pots trobar els clips que has creat i els que els espectadors han creat a partir del teu contingut a la biblioteca Clips. Trobaràs aquesta biblioteca a la pestanya Tu de l'aplicació principal i després Els teus clips .

Gestionar els clips dels vídeos

1. Obre l'aplicació YouTube Studio .
  2. A la part inferior, toca Contingut .
  3. A la part superior, toca Filtra .
  4. A "Clips", selecciona El vídeo conté clips i després Aplica.
  5. Toca un vídeo per veure'n els clips.
  6. Selecciona Mostra'n més a "Clips més recents".
  7. Al clip que vols gestionar, toca Més .
  8. Segons l'acció que vulguis fer, toca Comparteix el clip , Reprodueix el clip , Amaga l'usuari del canal o Informa del clip .

Suprimir un clip que has creat

A l'aplicació YouTube

1. Obre l'aplicació YouTube .
  2. Toca la teva foto de perfil .
  3. Desplaça't cap avall i toca Els teus clips .
  4. Al clip que vulguis suprimir, toca Més .
  5. Toca Suprimeix el clip i després Suprimeix definitivament.

A l'aplicació YouTube Studio

1. Obre YouTube Studio .
  2. A la part inferior, toca Contingut .
  3. A la part superior, toca Filtra .
  4. A "Clips", selecciona El vídeo conté clips i després Aplica.
  5. Toca un vídeo per veure'n els clips.
  6. Selecciona Mostra'n més a "Clips més recents".
  7. Al costat del clip que vols gestionar, toca Més .
  8. Toca Suprimeix el clip i després Suprimeix definitivament.

Preguntes més freqüents (PMF)

No veig l'opció per crear clips a YouTube

Per fer clips a partir d'un vídeo o d'una transmissió en directe a YouTube, has de fer el següent:

• Iniciar la sessió.
  • Crear un clip a partir d'un canal que sigui apte i tingui aquesta funció activada.

No es poden crear clips a partir de:

• Vídeos de menys de 2 minuts
  • Vídeos creats per a nens
  • Transmissions en directe sense DVR
  • Transmissions en directe que duren més de 8 hores
  • Estrenes que encara s'estan emetent en directe
  • Vídeos creats a partir de canals de notícies
  • Vídeos de canals que han desactivat la creació de clips al seu contingut

Qui pot veure els clips que he creat?

Els clips són públics i els poden veure i compartir tots els usuaris amb accés al clip i que també puguin veure el vídeo original. Els creadors poden veure i compartir tots els clips que s'han creat a partir dels seus vídeos a la pàgina Biblioteca de l'aplicació principal de YouTube i a YouTube Studio. També es poden veure en determinades superfícies de cerca, descobriment i analítiques disponibles per als espectadors i creadors a YouTube.

Per què els clips que he creat ja no estan disponibles?

Els clips d'un vídeo concret se suprimiran si:

• El vídeo original se suprimeix o es defineix com a privat.
  • El vídeo original infringeix les nostres directrius de la comunitat.
Nota: els clips creats a partir de vídeos ocults continuen estant disponibles.

He creat un clip a partir d’una transmissió en directe i no funciona.

Els clips es mostraran quan la transmissió en directe finalitzi i es pengi com a vídeo. No pots crear clips a partir de transmissions en directe sense DVR o de transmissions en directe que durin més que el període de DVR. Obtén informació sobre com pots activar el DVR a les transmissions en directe.

Si una transmissió en directe dura més que el període de DVR, els clips que quedin fora del període de DVR no es podran reproduir fins que la transmissió en directe no hagi finalitzat i el vídeo original s'hagi publicat.

Puc crear curts a partir de clips?

Sí, pots fer un remix d'un clip si el vídeo original també és apte per fer-ne un remix. Totes les eines de remixos que tens disponibles en un vídeo també les tens disponibles en qualsevol clip del vídeo en qüestió.

Els creadors que siguin propietaris del vídeo original del clip poden convertir tot el clip en un curt.

Com puc veure el rendiment dels meus clips?

Pots veure el nombre de clips creats a partir del teu vídeo, el nombre de visualitzacions de cada clip, qui l'ha creat i altres detalls a Clips de YouTube Studio.