Information för kreatörer om en kontrollerad upplevelse på YouTube

Den kontrollerade upplevelsen är ett nytt alternativ för föräldrar som vill låta sina barn (under 13 år eller relevant ålder i landet/regionen) använda YouTube via ett kontrollerat konto. Som kreatör innebär det att dina videor kan göras tillgängliga i den här upplevelsen.

Vad är en kontrollerad upplevelse på YouTube?

Föräldrar kan välja mellan de tre olika innehållsinställningarna på YouTube (Utforska, Utforska mer och Nästan hela YouTube). Vi använder en blandning av feedback från användare, maskininlärning och mänskliga granskare för att avgöra vilka videor som ingår i respektive innehållsinställning. Du kan läsa mer om innehållsinställningarna här.

När en förälder ger sitt barn åtkomst till YouTube kommer barnets upplevelse att påminna om vanliga YouTube, men med justeringar av videorna de kan hitta och titta på, vilka funktioner de kan använda, standardkontoinställningar och annonsskydd.

Ge feedback om kontrollerade upplevelser på YouTube

Om dina videor inte är tillgängliga i någon av innehållsinställningarna och du anser att de bör vara det kan du skicka feedback till oss.

Våra system är inte perfekta och ibland blir det fel. Din feedback hjälper oss att bli bättre. Du får inget svar på feedbacken du skickar, men vi gör vårt bästa för att granska varje video du skickar in.

Innan du skickar feedback bör du läsa mer om innehållsinställningar för familjer som använder kontrollerade upplevelser.

Vanliga frågor

Vilka funktioner är inte tillgängliga för kontrollerade konton?

Vissa funktioner som vanligtvis är tillgängliga på YouTube är inaktiverade för olika innehållsinställningar. Vi fortsätter arbeta med föräldrar och branschexperter för att introducera fler funktioner med tiden. Öppna listan med funktioner här.

Kan kreatörer välja huruvida deras innehåll ska inkluderas i innehållsinställningarna?

Inte för närvarande. Vi använder en blandning av feedback från användare, maskininlärning och mänskliga granskare för att avgöra vilka videor som inkluderas.

Påverkas alla tittare på YouTube av kontrollerade konton?

Nej. Kontrollerade konton är en ny lösning för föräldrar och påverkar inte intäktsgenereringen eller synligheten för ditt innehåll för vanliga konton (som inte är kontrollerade) på YouTube.