Informatie voor creators over ouderlijk toezicht op YouTube

Ouderlijk toezicht op YouTube is een nieuwe optie voor ouders om hun kinderen (onder de 13 jaar of de toepasselijke leeftijd in hun land/regio) toegang tot YouTube te kunnen geven via een account dat onder toezicht staat. Als creator betekent dit dat jouw video's op deze manier beschikbaar kunnen worden gesteld.

Wat is ouderlijk toezicht op YouTube?

Ouders kunnen kiezen uit 3 verschillende contentinstellingen op YouTube (Ontdekken, Meer ontdekken en Het grootste gedeelte van YouTube). We gebruiken gebruikersfeedback, machine learning en handmatige beoordeling om te bepalen welke video's geschikt zijn voor welke contentinstelling. Meer informatie over deze contentinstellingen.

Als ouders toegang tot YouTube geven, ziet YouTube er voor je kind bijna hetzelfde uit, maar met aanpassingen aan de video's die ze kunnen vinden en bekijken, functies die ze kunnen gebruiken, standaard accountinstellingen en advertentiebeveiliging.

Feedback geven over ouderlijk toezicht op YouTube

Als je video's momenteel niet beschikbaar zijn in een van de contentinstellingen en je vindt dat dit onterecht is, stuur je ons feedback.

Onze systemen zijn niet perfect en laten weleens een steekje vallen, maar met jouw feedback kunnen we ze verbeteren. Hoewel je geen reactie op je inzending krijgt, doen we ons best om elke video die je indient te beoordelen.

Lees onze informatie over contentinstellingen voor gezinnen die ouderlijk toezicht gebruiken voordat je feedback stuurt.

Veelgestelde vragen

Welke functies zijn niet beschikbaar voor accounts die onder toezicht staan?

Sommige functies die normaal beschikbaar zijn op YouTube, staan uit bij verschillende contentinstellingen. We werken continu samen met ouders en branche-experts om meer functies te introduceren. Bekijk hier de lijst met functies.

Kunnen creators zich aan- of afmelden voor deze contentinstellingen?

Op dit moment niet: we gebruiken een mix van gebruikersfeedback, machine learning en handmatige beoordeling om te bepalen welke video's worden opgenomen.

Hebben accounts die onder toezicht staan invloed op alle kijkers op YouTube?

Nee, accounts die onder toezicht staan zijn een nieuwe oplossing voor ouders en hebben geen invloed op het genereren van inkomsten of het vinden van je content voor normale accounts (niet onder toezicht) op YouTube.