YouTuben valvottu käyttökokemus sisällöntuottajien näkökulmasta

YouTuben valvottu käyttökokemus on uusi vaihtoehto, jolla vanhemmat voivat antaa lastensa (alle 13-vuotiaiden tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempien) käyttää YouTubea valvotulla tilillä. Tuottamasi sisältö saattaa siis näkyä valvottua tiliä käyttäville.

Mikä on YouTuben valvottu käyttökokemus?

Vanhemmat voivat valita lapselleen jonkin YouTuben kolmesta sisältöasetuksesta (Tutustu, Tutustu lisää ja Suurin osa YouTubesta). YouTube valitsee kullakin sisältöasetuksella näkyvät videot käyttäjien toiminnan, koneoppimisen ja asiantuntijoiden tekemien tarkastusten perusteella. Lue täältä lisää sisältöasetuksista.

Kun vanhempi antaa lapselle pääsyn YouTubeen, käyttökokemus on samankaltainen kuin tavallisessa YouTubessa mutta katsottavissa oleva sisältö, käytettävät ominaisuudet, tilin oletusasetukset ja näkyvät mainokset ovat hieman erilaisia.

Palautteen antaminen YouTuben valvotusta käyttökokemuksesta

Jos videoidesi näkyvyyttä on jollakin sisältöasetuksella rajattu mielestäsi virheellisesti, lähetä meille palautetta.

Palautteesi auttaa meitä kehittymään, sillä järjestelmämme eivät ole täysin virheettömiä. Emme vastaa näihin palautteisiin mutta teemme parhaamme tarkastaaksemme kaikki lähettämäsi videot.

Luethan ennen palautteen lähettämistä valvotun käyttökokemuksen sisältöasetuksista.

Usein kysyttyä

Mitä ominaisuuksia valvotuilla tileillä ei voi käyttää?

Osa YouTuben tavallisista ominaisuuksista ei ole käytettävissä tietyillä sisältöasetuksilla. Teemme huoltajien ja alan asiantuntijoiden kanssa työtä uusien ominaisuuksien julkaisemiseksi. Näet estetyt ominaisuudet täältä.

Voivatko sisällöntuottajat itse päättää sisältönsä näkymisestä eri sisältöasetuksilla?

Tällä hetkellä eivät. YouTube määrittää näkyvät videot käyttäjien toiminnan, koneoppimisen ja asiantuntijoiden tekemien tarkastusten perusteella.

Koskevatko valvotut tilit kaikkia YouTuben katsojia?

Eivät. Valvotut tilit ovat uusi ratkaisu vanhemmille, eikä niillä ole vaikutusta sisältösi kaupallistamiseen tai löydettävyyteen tavallisilla (ei valvotuilla) YouTube-tileillä.