Preguntes més freqüents per a pares sobre els comptes supervisats

Quina diferència hi ha entre un compte supervisat i un compte normal de YouTube o YouTube Music?

El compte supervisat del teu fill o filla s'assemblarà molt al compte normal de YouTube o YouTube Music, però les funcions i la configuració disponibles variaran.

El contingut que el teu fill o filla pot reproduir dependrà de la configuració del contingut que triïs per al seu compte supervisat. Algunes funcions que normalment estan disponibles a YouTube i YouTube Music no estaran disponibles al compte supervisat. Per obtenir una llista de les funcions no disponibles, ves a l'article Què és l'experiència supervisada a YouTube?.

La llibertat d'expressió i el sentiment de comunitat són una part important de YouTube. És per aquest motiu que treballem amb pares i experts a l'hora de decidir quines funcions afecten els comptes supervisats.

Què és YouTube Kids? En què es diferencia d'un compte supervisat a YouTube?

YouTube Kids és l'aplicació que hem dissenyat específicament per als nens. Amb un compte supervisat, els pares seleccionen una opció de configuració del contingut que limita el que els nens poden cercar i reproduir a YouTube i YouTube Music.

YouTube Kids ofereix una selecció de vídeos diversa, però més reduïda en comparació amb el contingut disponible a la versió normal de YouTube. Els vídeos se seleccionen mitjançant diverses combinacions. Aquests vídeos els seleccionen revisors humans i llistes de reproducció seleccionades per experts. Els filtres algorítmics també ajudaran a triar els vídeos adequats.

Per obtenir més informació sobre les diferències entre YouTube Kids i els comptes supervisats, consulta l'article Entendre les opcions per a famílies.

Què és el mode restringit? En què es diferencia d'un compte supervisat a YouTube?

El mode restringit és una opció de configuració opcional de YouTube. Ajuda a filtrar contingut potencialment per a adults que preferiries no veure o que no vols que vegin altres persones que utilitzen el teu dispositiu. Els usuaris que volen una experiència de YouTube més limitada, com ara biblioteques, centres educatius i institucions públiques, solen activar el mode restringit.

Els pares d'adolescents majors de 13 anys que hagin afegit la supervisió al Compte de Google del seu fill o filla també poden utilitzar el mode restringit per descartar contingut potencialment no apte per a menors.

Els comptes supervisats no estan disponibles per als adolescents majors de l'edat corresponent al seu país o regió que hagin afegit la supervisió als seus Comptes de Google. Els comptes supervisats estan disponibles per als menors de 13 anys (o de l'edat corresponent al seu país o regió) i ofereixen als pares controls per gestionar l'experiència de YouTube del seu fill o filla.

Quines opcions de configuració del contingut puc triar en crear un compte supervisat per al meu fill o filla?

Pots triar entre tres opcions de configuració del contingut:

• Explora: generalment s'ajusta a una classificació de contingut per a majors de 9 anys. Inclou videoblogs, tutorials, vídeos sobre videojocs, vídeos musicals i notícies, entre d'altres. No s'hi inclouen reproduccions en directe, excepte les estrenes. Alguns vídeos contenen casos de violència lleu, llenguatge ofensiu i substàncies controlades. També poden incloure contingut educatiu relacionat amb la imatge i els canvis corporals, i la salut mental i sexual.
  • Explora més: generalment s'ajusta a una classificació de contingut per a majors de 13 anys. Aquesta opció de configuració inclou un conjunt de vídeos més ampli que l'anterior. Per exemple, reproduccions en directe, videoblogs, tutorials, vídeos sobre videojocs, vídeos musicals, notícies, vídeos educatius, bricolatge, arts i manualitats i ball, entre d'altres. Alguns vídeos contenen casos de violència real, ús limitat de llenguatge obscè o substàncies controlades. També poden incloure referències sexuals no explícites i temes relacionats amb la salut i el benestar físics, mentals i sexuals.
  • Quasi tot YouTube: aquesta opció de configuració inclou gairebé tot el contingut de YouTube, excepte els vídeos marcats com a creats per a majors de 18 anys i d'altres que poden no ser adequats per als espectadors que utilitzen experiències supervisades. Per exemple, reproduccions en directe, videoblogs, tutorials, vídeos sobre videojocs, vídeos musicals, notícies, vídeos educatius, DIY, arts i manualitats i ball, entre d'altres. Alguns vídeos inclouran temes sensibles que és possible que siguin adequats per a adolescents més grans, com ara violència gràfica, contingut per a adults, nuesa, llenguatge obscè explícit i altres temes, com ara malalties mentals, dietes i salut sexual.

Consulta l'article Configuració del contingut per a famílies que fan servir experiències supervisades per obtenir més informació.

Puc concedir al compte supervisat del meu fill o filla accés a YouTube Music o YouTube TV?

YouTube Music admet els comptes supervisats. La configuració del contingut que triïs per al compte supervisat del teu fill o filla també s'aplicarà al contingut de YouTube Music quan iniciï la sessió a l'aplicació o al lloc web.

Què passa si no puc baixar YouTube o YouTube Music al dispositiu iOS del meu fill o filla?

Per baixar l'aplicació YouTube o YouTube Music, els pares han de revisar la configuració Restriccions de contingut i privacitat al dispositiu iOS del seu fill o filla.

Si el meu fill o filla té un compte supervisat, pot utilitzar YouTube al meu televisor?

Els comptes supervisats poden utilitzar YouTube a la majoria de televisors intel·ligents aptes, a Microsoft Xbox, a Nintendo Switch i a Sony PlayStation, però no són compatibles amb els dispositius més antics d'Android TV.

Com puc configurar un compte supervisat utilitzant un dispositiu compatible amb l'Assistent de Google?

Per afegir el teu fill o filla, segueix els passos de l'article Permetre que el teu fill o filla utilitzi l'Assistent de Google als teus dispositius. Si afegeixes el Compte de Google i la veu del teu fill o filla al dispositiu, els comptes supervisats poden utilitzar l'Assistent de Google en dispositius compartits.

Com filtra YouTube el contingut inadequat?

A les directrius de la comunitat es descriu què està permès i què no a YouTube. Aquestes directrius s'apliquen a tothom, independentment de l'edat. Si configures un compte supervisat per al teu fill o filla, hi ha polítiques per determinar quin contingut és apte per a cada configuració del contingut.

Els nostres usuaris ens importen molt i fem tot el possible per excloure el contingut inadequat, però cap sistema automatitzat de filtres no és perfecte. Pots canviar els permisos de l'aplicació i la configuració del contingut del teu fill o filla en qualsevol moment. Si trobes contingut que creus que és inadequat a YouTube, pots informar-ne.

Com funcionen els anuncis amb els comptes supervisats?

Per protegir millor els nens, els anuncis de determinades categories estan prohibits i els anuncis personalitzats estan desactivats. És possible que els espectadors del contingut "creat per a nens" vegin un anunci bumper abans i després que es mostri un anunci de vídeo. Aquest bumper permet avisar-los quan comença i acaba un anunci. Si tens un pla familiar de YouTube Premium, els teus fills són aptes per veure contingut sense anuncis i per gaudir d'altres avantatges compartits de la subscripció.

Els vídeos en què el creador hagi indicat que s'inclou una recomanació o un emplaçament de producte de pagament es mostraran als comptes supervisats a YouTube. Aquests vídeos també han de complir la política d'anuncis dels vídeos creats per a nens.

Com protegeix YouTube la privadesa del meu fill o filla?

YouTube pertany a Google i compleix els principis i les polítiques de privadesa de Google. Sabem que és important per a tu entendre quina informació personal associada al Compte de Google del teu fill o filla recollim. També som conscients que necessites saber per què la recollim i com la pots controlar i suprimir. A la política de privadesa de Google i a l'avís de privadesa per a Comptes de Google de nens menors de 13 anys (o de l'edat corresponent al seu país o regió) s'expliquen les nostres pràctiques de privadesa.

A la secció Les teves dades a YouTube del seu compte, el teu fill o filla pot gestionar la configuració i els controls de privadesa de YouTube, així com obtenir-ne més informació. Aquesta pàgina inclou un resum de les dades sobre la seva activitat i els seus vídeos, i la configuració per gestionar-les. També explica amb detall informació sobre com s'utilitzen les dades per millorar la seva experiència a YouTube. Per exemple, aquestes dades ens permeten recordar-li quins vídeos ha vist i proporcionar-li recomanacions.

Com a gestor principal del Compte de Google del teu fill o filla, pots posar en pausa o esborrar el seu historial de cerques i de visualitzacions des de Family Link. També pots esborrar l'historial des de la pàgina Configuració parental a YouTube.

Els comptes supervisats estan disponibles per a organitzacions o centres educatius?

Actualment, els comptes supervisats estan disponibles per als comptes personals, però no per a comptes d'organitzacions o centres educatius. És possible que, en funció del compte que utilitzis per iniciar la sessió al dispositiu, puguis o no utilitzar YouTube. Obtén més informació sobre els comptes supervisats.

Qui compleix els requisits per tenir un compte supervisat a YouTube?

Pots configurar un compte supervisat a YouTube per al teu fill o filla menor de 13 anys (o de l'edat corresponent al seu país o regió).

No compleixes els requisits per tenir un compte supervisat a YouTube si:

• El teu fill o filla té més de 13 anys (o de l'edat corresponent al seu país o regió). Això només és un requisit si has creat el compte supervisat del teu fill o filla abans que arribés a l'edat pertinent al seu país o regió.
  • Vius a la Unió Europea i vas configurar la supervisió per al teu fill o filla abans de l'abril de 2021. Si el teu fill o filla tenia menys de l'edat corresponent al seu país o regió en el moment de fer-ho, el compte supervisat tampoc no estarà disponible.