Preguntes freqüents per a pares sobre els comptes supervisats

Quina diferència hi ha entre una experiència supervisada a YouTube i la versió normal de la plataforma?

L'experiència del teu fill s'assemblarà molt a la de l'aplicació i el lloc web normals de YouTube. Tanmateix, els vídeos que podrà cercar i veure, les funcions a què tindrà accés, la configuració predeterminada del compte i les proteccions de privadesa seran diferents.

Els vídeos que podrà veure dependran de la configuració del contingut que hagis triat per al seu compte supervisat. Algunes funcions que normalment estan disponibles a YouTube no ho estaran. Consulta una llista amb algunes de les funcions afectades.

La llibertat d'expressió i el sentiment de comunitat són parts fonamentals de l'experiència de YouTube. És per aquest motiu que treballarem amb pares i experts a l'hora de decidir quines funcions s'inclouran.

Què és YouTube Kids? En què es diferencia d'una experiència supervisada a YouTube?

YouTube Kids és l'aplicació que hem dissenyat específicament per als nens, mentre que una experiència supervisada ofereix als pares la possibilitat de permetre que els seus fills gaudeixin de la versió normal de YouTube de manera supervisada.

YouTube Kids ofereix una selecció de vídeos diversa però més reduïda en comparació amb el contingut disponible a la versió normal de YouTube. Els vídeos se seleccionen mitjançant una combinació de revisió humana, llistes de reproducció seleccionades per experts i filtres que utilitzen algoritmes.

Obtén més informació a youtube.com/kids.

Què és el mode restringit? En què es diferencia de l'experiència supervisada a YouTube?

El mode restringit és una opció de configuració opcional de YouTube. Ajuda a ocultar contingut potencialment no apte per a menors que preferiries no veure o que no vols que vegin altres persones que utilitzen el teu dispositiu. Utilitzen aquest mode determinats usuaris que volen una experiència de visualització més limitada a YouTube, com ara biblioteques, centres educatius i institucions públiques.

Els pares d'adolescents majors de 13 anys que tenen un compte supervisat gestionat per Family Link també poden utilitzar el mode restringit. D'aquesta manera, poden controlar els vídeos que el seu fill pot veure. L'experiència supervisada a YouTube està disponible per a nens menors de 13 anys (o de l'edat corresponent al teu país o regió) i proporciona als pares altres filtres i controls per gestionar l'experiència de YouTube del seu fill.

La nova experiència supervisada encara no està disponible per a adolescents majors de l'edat corresponent al seu país o regió que hagin afegit la supervisió als seus Comptes de Google.

Quines opcions de configuració del contingut puc triar?

Pots triar entre tres opcions de configuració del contingut:

• Explora: inclou vídeos que generalment tenen una classificació de contingut per a majors de 9 anys, com ara videoblogs, tutorials, vídeos sobre videojocs, vídeos musicals i notícies, entre d'altres. No s'inclouen reproduccions en directe, excepte les estrenes. Alguns vídeos contenen casos de violència lleu, llenguatge ofensiu, substàncies controlades o vídeos educatius relacionats amb la imatge i els canvis corporals, i la salut mental i sexual.
  • Explora més: inclou vídeos que generalment tenen una classificació de contingut per a majors de 13 anys. Aquesta opció de configuració inclou un conjunt més ampli de continguts, com ara reproduccions en directe, videoblogs, tutorials, vídeos sobre videojocs, vídeos musicals, notícies, vídeos educatius, bricolatge, arts i manualitats i ball, entre d'altres. Alguns vídeos contenen casos de violència real, ús limitat de llenguatge obscè, substàncies controlades, referències sexuals no explícites i temes relacionats amb la salut i el benestar físics, mentals i sexuals.
  • Quasi tot YouTube: aquesta opció de configuració inclou quasi tot el contingut de YouTube, com ara les reproduccions en directe. Se n'exclouen els vídeos que els canals, els nostres sistemes o els nostres revisors hagin marcat com a creats per a majors de 18 anys. S'hi inclouen videoblogs, tutorials, vídeos sobre videojocs, vídeos musicals, notícies, vídeos educatius, bricolatge, arts i manualitats i ball, entre d'altres. Alguns vídeos inclouran temes sensibles que és possible que siguin adequats per a adolescents més grans, com ara violència gràfica, contingut per a adults, nuesa, llenguatge obscè explícit i altres temes, com ara malalties mentals, dietes i salut sexual.

Com filtra YouTube els vídeos inadequats?

A les nostres directrius de la comunitat es descriu què es permet i què no es permet a YouTube. Aquestes directrius s'apliquen a tothom, independentment de l'edat. Si has configurat un compte supervisat per al teu fill, hi ha polítiques per determinar quins vídeos són aptes per a cada opció de configuració del contingut.

Els nostres usuaris ens importen molt i fem tot el possible per excloure els vídeos inadequats, però cap sistema automatitzat de filtres és perfecte. Pots canviar els permisos de l'aplicació i la configuració del contingut del teu fill en qualsevol moment. Si trobes contingut que creus que és inadequat a YouTube, pots informar-ne.

Què passa amb els anuncis? El meu fill els veurà?

Per protegir millor els nens, els anuncis de determinades categories estan prohibits i els anuncis personalitzats estan desactivats. Si tens un pla familiar de YouTube Premium, el teu fill és apte per veure contingut sense anuncis i per gaudir d'altres avantatges compartits de la subscripció.

Els vídeos en què el creador hagi indicat que s'inclou una recomanació o un emplaçament de producte de pagament a través de les eines de notificació corresponents de YouTube es mostraran als comptes supervisats a YouTube. Aquests vídeos també han de complir la política d'anuncis dels vídeos creats per a nens.

Com protegeix YouTube la privadesa del meu fill?

YouTube pertany a Google i compleix els principis i les polítiques de privadesa de Google. Sabem que consideres important conèixer quina informació personal associada al Compte de Google del teu fill recollim, per què la recollim i com la pots actualitzar, gestionar, exportar i suprimir. A la política de privadesa de Google i a l'avís de privadesa per a Comptes de Google de nens menors de 13 anys (o de l'edat legal corresponent al teu país o regió) s'expliquen les nostres pràctiques de privadesa en relació amb el compte del teu fill.

El teu fill pot gestionar i obtenir més informació sobre la configuració i els controls de privadesa de YouTube a la secció Les teves dades a YouTube del seu compte. Aquesta pàgina inclou un resum de les dades sobre la seva activitat i els seus vídeos, la configuració per gestionar aquestes dades i informació sobre com s'utilitzen per millorar la seva experiència de YouTube. Per exemple, aquestes dades ens permeten recordar-li quins vídeos ha vist i proporcionar-li recomanacions i resultats de cerca més rellevants. Com a gestor principal del Compte de Google del teu fill, pots posar en pausa o esborrar el seu historial de cerques i de visualitzacions des de Family Link o des de la pàgina de configuració parental a YouTube.

Els comptes supervisats estan disponibles per a organitzacions o centres educatius?

La nostra versió beta està disponible per als comptes personals, però no per a comptes d'organitzacions o centres educatius. És possible que, en funció del compte que utilitzis per iniciar la sessió al dispositiu, puguis o no utilitzar YouTube. Obtén més informació sobre els comptes supervisats.

Qui compleix els requisits per gaudir d'una experiència supervisada a YouTube?

Pots configurar una experiència supervisada a YouTube per al teu fill menor de 13 anys (o de l'edat corresponent al teu país o regió).

No compleixes els requisits per gaudir d'aquesta experiència si:

• El teu fill té més de 13 anys (o de l'edat corresponent al teu país o regió), tret que creessis el Compte de Google supervisat del teu fill abans que arribés a l'edat pertinent i el teu fill encara no s'encarregui de la gestió del seu compte.
  • Vius a la Unió Europea, has configurat la supervisió per al teu fill abans de l'abril de 2021 i el teu fill era menor de l'edat corresponent al teu país o regió en el moment de fer-ho.