Förstå era alternativ som familj

YouTube Kids & YouTube supervised experiences: Viewing Options for Families

Du kan välja vilken YouTube-upplevelse som passar familjen bäst.

Den kontrollerade upplevelsen på YouTube YouTube Kids
Vem är det till för?

Föräldrar som känner att deras barn (under 13 års ålder eller relevant ålder i deras land/region) är redo att utforska YouTube kan skapa ett kontrollerat konto.

I funktionen finns innehållsalternativ för barn från 9 år och äldre. Funktionerna är begränsade och det finns skydd för digitalt välmående.

En separat app för barn som skapats för att vara en tryggare och enklare upplevelse som de kan utforska. Föräldrar och vårdnadshavare får verktyg för att vägleda dem.
Hur mycket innehåll får mitt barn tillgång till?

Inkluderar många videor från övriga YouTube och är mer omfattande än vår separata YouTube Kids-app.

Fler videor blir tillgängliga med dessa innehållsinställningar (i ordning):

• Utforska
  • Utforska mer
  • Nästan hela YouTube

Ett brett men mer begränsat urval videor än ett kontrollerat konto på YouTube.

Fler videor blir tillgängliga med dessa innehållsinställningar för barn (i ordning):

• Förskola
  • Yngre
  • Äldre
Hur skiljer sig de olika innehållsinställningarna från varandra?

Användare med kontrollerade konton kan titta på videor som generellt sett stämmer in på innehållsklassificeringarna för tittare över 9 år, över 13 år eller nästan hela YouTube. Inkluderar inte åldersbegränsat innehåll.

Mer information finns i våra innehållsinställningar för kontrollerade konton.

YouTube Kids-appen har innehållsinställningar som motsvarar Förskola (upp till 4 år), Yngre (5–8 års ålder) och Äldre (9–12 års ålder). Föräldrar kan också definiera profiler för sina barns tittande och välja vilka videor de får se.

Mer information finns i våra innehållsinställningar för YouTube Kids.

Kan jag godkänna precis vilka videor mitt barn får se?

Du kan välja innehållsinställningar för ditt barns Google-konto. YouTube filtrerar sedan bort oönskade videor.

Vi gör vårt bästa för att filtrera bort oönskade videor, men våra system är inte perfekta och det kommer att ske misstag. Vissa videor kan vara olämpliga för barn. Om du hittar något som du inte tycker är lämpligt för YouTube kan du rapportera det.

Med YouTube Kids-appen kan du välja precis vilka videor ditt barn får titta på. Läs mer.
Hur ställer jag in gränser för skärmtid för mitt barns tittande? I Google Family Link-appen kan du ställa in gränser för skärmtid för barnets kontrollerade enheter. I YouTube Kids-appen kan du ställa in inställningar för skärmtid direkt. Du kan också hantera gränser för skärmtid för ditt barn i Google Family Link-appen.
Måste mitt barn ha ett Google-konto?

Ja.

Läs om hur man skapar ett Google-konto för ditt barn under 13 år (eller relevant ålder i ditt land/region). Du kan hantera det med Family Link.

Nej.

Börja här om du vill läsa mer om att skapa ett kontrollerat konto på YouTube.

Börja här om du vill läsa mer om YouTube Kids.