Tilpass YouTube for familien din

YouTube Kids og YouTube-versjoner med tilsyn: alternativer for familien

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Du kan velge hvilken YouTube-versjon som passer best for familien din. I diagrammet nedenfor kan du se forskjellene mellom en administrert konto på YouTube og YouTube Kids-appen.

Du finner detaljert informasjon om hvilke funksjoner som er slått av for administrerte kontoer, i artikkelen Hva er en YouTube-versjon med tilsyn?
  Administrert konto på YouTube YouTube Kids
Hva er det?

En YouTube-versjon som administreres av foreldre, med begrensede funksjoner samt beskyttelsesmekanismer knyttet til digital balanse. Innholdsinnstillinger for eldre barn og tenåringer følger med.

Finn ut mer om YouTube-versjoner med tilsyn.

En egen app for barn som er tryggere og enklere å bruke. Appen har verktøy som foreldre og foresatte kan bruke til å veilede dem på ferden.

Finn ut mer på youtube.com/kids.
Hvem passer det for? Barn under 13 år (eller aldersgrensen som gjelder i det aktuelle landet/området) hvis foreldre mener at barna er klare for å utforske YouTube – med innholdsinnstillingene foreldrene har valgt.

Barn hvis foreldre ønsker å håndplukke innholdet barna kan se på. Barn med foreldre som vil velge ut innholdet barna kan se på, med utgangspunkt i tre aldersbaserte innholdsinnstillinger:

• Barnehagebarn (4 år og nedover)
  • Yngre barn (5–8 år)
  • Eldre barn (9–12 år)
Hvor mye innhold er tilgjengelig for barnet?

Inkluderer flere videoer og mer musikk enn den separate YouTube Kids-appen.

Mengden tilgjengelig innhold endres i henhold til innholdsinnstillingen du velger (i rekkefølge):

• Utforsk
  • Utforsk mer
  • Mesteparten av YouTube

Inkluderer et mindre utvalg videoer enn med en administrert konto på YouTube.

Mengden tilgjengelig innhold endres i henhold til innholdsinnstillingen du velger (i rekkefølge):

• Barnehagebarn (4 år og nedover)
  • Yngre barn (5–8 år)
  • Eldre barn (9–12 år)
Hva er forskjellen mellom de ulike innholdsinnstillingene?

Administrerte kontoer har innholdsinnstillinger som stort sett er egnet for seere fra 9 år og oppover eller 13 år og oppover, eller som omfatter det meste av innholdet på YouTube. Dette inkluderer ikke aldersbegrenset innhold.

Finn ut mer om innholdsinnstillinger for familier som bruker versjoner med tilsyn.

YouTube Kids-appen har innholdsinnstillinger som passer til ulike aldersgrupper. «Barnehagebarn» passer for barn på 4 år og nedover. «Yngre barn» passer for barn på 5–8 år. «Eldre barn» passer for barn på 9–12 år. Foreldre kan også tilpasse barnas profiler, slik at barna bare kan se håndplukkede videoer.

Finn ut mer om innholdsinnstillingene for YouTube Kids.
Kan jeg bestemme nøyaktig hvilke videoer barnet mitt kan se?

Du kan velge innholdsinnstillingen for barnets Google-konto. YouTube tar jobben med å filtrere vekk upassende videoer.

Merk: Vi gjør vårt beste for å filtrere vekk upassende videoer, men systemene våre er ikke perfekte, og de kan gjøre feil. Enkelte videoer kan være uegnet for barn. Hvis du kommer over noe du mener er upassende for YouTube, kan du rapportere det.
Du kan velge nøyaktig hvilke videoer du vil at barnet skal ha tilgang til. Finn ut mer.
Hvordan begrenser jeg skjermtiden for barnet mitt? Bruk Google Family Link-appen til å administrere grenser for skjermtid på de administrerte enhetene til barnet ditt. Bruk YouTube Kids-appen til å angi innstillinger for skjermtid direkte, eller bruk Google Family Link-appen til å administrere grenser for skjermtid for barnet ditt.
Er det nødvendig med en egen Google-konto for barnet?

Ja Finn ut hvordan du oppretter en Google-konto for barn under 13 år (eller aldersgrensen som gjelder i det aktuelle landet/området). Du kan administrere Google-kontoen til barnet via Family Link.

Nei, det er ikke nødvendig med en Google-konto.

For å finne ut mer om hvordan du oppretter en administrert konto på YouTube, kan du gå til Kom i gang med administrerte kontoer.

Du finner mer informasjon om YouTube Kids i foreldreveiledningen for YouTube Kids.