Perheille suunnatut vaihtoehdot

YouTube Kids & YouTube supervised experiences: Viewing Options for Families

Voit valita perheellesi parhaiten sopivan käyttökokemuksen YouTubessa.

YouTuben valvottu käyttökokemus YouTube Kids
Kenelle se on tarkoitettu?

Valvotun tilin avaaminen on mahdollista vanhemmille, joiden mukaan heidän lapsensa (alle 13-vuotiaat tai alue-/maakohtaista ikärajaa nuoremmat) ovat valmiita käyttämään YouTubea.

Valvotun käyttökokemuksen sisältöasetukset on suunniteltu esiteineille ja sitä vanhemmille. Ominaisuuksia on rajoitettu, ja käytössä on digitaalisia suojatoimintoja hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Tämän erillisen sovelluksen avulla lapset voivat tutustua YouTuben valikoimiin helposti ja turvallisesti. Siinä on työkaluja, joiden avulla vanhemmat ja huoltajat voivat opastaa lapsia sisällön tutkimisessa.
Kuinka paljon sisältöä lapsille on tarjolla?

Sisältää monia videoita normaalista YouTubesta ja enemmän kuin erillinen YouTube Kids ‑sovellus.

Sisältövalikoimaa voi kasvattaa eri sisältöasetuksilla, jotka on listattu alla suppeimmasta laajimpaan:

• Tutustu
  • Tutustu lisää
  • Suurin osa YouTubesta

Nähtävillä on monipuolinen valikoima sisältöä, mutta YouTuben valvottua tiliä suppeammin.

Sisältövalikoimaa voi kasvattaa valitsemalla jonkin sisältöasetuksen, jotka on listattu alla suppeimmasta laajimpaan:

• Päiväkoti-ikäiset
  • Esikouluikäiset
  • Kouluikäiset
Miten sisältöasetukset eroavat toisistaan tarkemmin?

Valvottua tiliä käyttävät voivat katsoa valinnan mukaan karkeasti 9- tai 13-vuotiaiden ikärajoitusta vastaavia videoita tai suurinta osaa YouTubesta. Ikärajoitettua sisältöä ei näytetä.

Katso lisätietoja valvotun tilin sisältöasetuksista.

YouTube Kids ‑sovelluksen sisältöasetukset on suunniteltu päiväkoti-ikäisille (enintään 4-vuotiaat), esikouluikäisille (5–8-vuotiaat) ja kouluikäisille (9–12-vuotiaat). Vanhemmat voivat myös luoda profiileja ja valita niiden avulla itse videot, joita lapset voivat katsoa.

Katso lisätietoja YouTube Kidsin sisältöasetuksista.

Voinko hyväksyä erikseen kaikki videot, joita lapselleni näytetään?

Voit valita lapsesi Google-tilille haluamasi sisältöasetuksen. YouTube suodattaa tämän jälkeen näkyvistä videot, jotka eivät sovellu valittuun asetukseen.

Teemme parhaamme, jotta sopimattomia videoita ei näkyisi. Järjestelmämme eivät kuitenkaan ole täydellisiä, ja virheitä saattaa tapahtua. Jotkin videoista saattavat olla lapsille sopimattomia. Jos näet YouTubeen sopimattomana pitämääsi sisältöä, voit tehdä siitä ilmoituksen.

YouTube Kids ‑sovelluksessa voit valita itse kaikki videot, jotka haluat lapsesi näkevän. Katso lisätietoja.
Miten voin rajoittaa lapseni käyttöaikaa ja katselua? Google Family Link ‑sovelluksella voit asettaa käyttöajan rajoituksia, jotka ovat voimassa lapsesi valvotuilla laitteilla. Voit valita käyttöajan asetukset suoraan YouTube Kids ‑sovelluksesta tai ylläpitää käyttöajan rajoituksia Google Family Link ‑sovelluksella.
Pitääkö lapsellani olla Google-tili?

Kyllä.

Katso, miten voit luoda Google-tilin alle 13-vuotiaalle lapsellesi (tai alueellisesti määritettyyn ikäluokkaan kuuluvalle). Voit ylläpitää tiliä Family Linkillä.

Ei.

Saat lisätietoja valvotun YouTube-tilin luomisesta täältä.

Saat lisätietoja YouTube Kidsistä täältä.