Vad är en kontrollerad upplevelse på YouTube?

En kontrollerad upplevelse på YouTube är tillgänglig för barn under 13 år (eller relevant ålder i landet/regionen) med ett Google-konto som hanteras av Family Link.

Om du konfigurerar ett kontrollerat konto ändrar vi vilka videor de kan hitta och titta på, standardkontoinställningar och annonsskydd.

Läs mer i vanliga frågor.

Innehållsinställningar

• Utforska: Stämmer generellt sett in på innehållsklassificeringar för tittare över 9 år. De videor som kan ses omfattar vloggar, självstudier, spelvideor, musikvideor, nyheter och annat. Inga livestreamar, utom premiärer. Vissa videor innehåller förekomster av milt våld, stötande språk eller kontrollerade substanser samt utbildningsvideor relaterat till kroppsuppfattning och kroppsförändringar samt sexuell hälsa.
  • Utforska mer: Stämmer generellt sett in på innehållsklassificeringar för tittare över 13 år. Med den här inställningen ingår en större uppsättning videor. Den omfattar bland annat livestreamar, vloggar, självstudier, spelvideor, musikvideor, nyheter, utbildningsvideor, gör det själv-videor, konst och hantverk, dans och mycket annat. Vissa videor innehåller förekomster av verkligt våld, begränsad användning av svordomar, kontrollerade substanser, icke-explicita sexuella referenser samt ämnen relaterade till fysisk, mental och sexuell hälsa och välmående.
  • Nästan hela YouTube: Här ingår nästan allt på YouTube, till exempel livestreamar. Den omfattar inte videor som markerats som barnförbjudna av våra kanaler, system och granskare. Den omfattar bland annat livestreamar, vloggar, självstudier, spelvideor, musikvideor, nyheter, utbildningsvideor, gör det själv-videor, konst och hantverk, dans och mycket annat. Vissa videor innehåller känsliga ämnen som kan vara lämpliga för äldre tonåringar, som våldsskildringar, sexuellt innehåll, nakenhet, explicita svordomar samt ämnen som psykisk ohälsa, bantning och sexuell hälsa.

Tillgänglighet efter land/region

Kontrollerade konton på YouTube är tillgängligt på mobila enheter och datorer i följande länder/regioner:

Argentina
Australien
Österrike
Azerbajdzjan
Belarus
Belgien
Bolivia
Bosnien och Hercegovina
Brasilien
Bulgarien
Kanada (inte Quebec)
Chile
Columbia
Costa Rica
Kroatien
Tjeckien
Cypern
Danmark
Dominikanska republiken
Ecuador
El Salvador
Estland
Finland
Frankrike
Georgien
Tyskland
Ghana
Grekland
Guatemala
Honduras

Ungern
Island
Indien
Indonesien
Irland
Israel
Italien
Jamaica
Japan
Kazakstan
Kenya
Lettland
Liechtenstein
Litauen
Luxemburg
Nordmakedonien
Malaysia
Malta
Mexiko
Montenegro
Nepal
Nederländerna
Nya Zeeland
Nicaragua
Nigeria
Norge
Pakistan
Panama
Papua Nya Guinea
Paraguay

Peru
Filippinerna
Polen
Portugal
Puerto Rico
Rumänien
Ryssland
Senegal
Serbien
Singapore
Slovakien
Slovenien
Sydafrika
Sydkorea
Spanien
Sri Lanka
Sverige
Schweiz
Tanzania
Thailand
Uganda
Ukraina
Förenade kungariket
USA
Uruguay
Venezuela
Vietnam
Zimbabwe
Hongkong
Taiwan

Inaktiverade funktioner

Vissa funktioner som vanligtvis är tillgängliga på YouTube är inaktiverade för olika innehållsinställningar. Vi fortsätter arbeta med föräldrar och branschexperter för att introducera fler funktioner med tiden.

Här är några av funktionerna som inte kommer att vara tillgängliga:

Titta

• Livestreamade videor (endast otillgängliga i innehållsinställningen Utforska)
  • Inlägg

Engagera

• Kommentarer
  • Livechatt

Skapa

• Kanal
  • Livestream
  • Inlägg
  • Offentliga och olistade spellistor
  • Snabbklipp
  • Shorts
  • Videouppladdningar

Köp

• Kanalmedlemskap
  • Profilprodukter från kreatörer
  • Donationer med YouTube Giving
  • Filmer och tv-program
  • Superchatt och Super Stickers

YouTube-appar

• YouTube Go
  • YouTube Music
  • YouTube Studio
  • YouTube TV
  • YouTube VR

Övrigt

• Lägga till produkter på YouTube
  • Casta på tv:n
  • Anslutna spelkonton
  • Inkognito
  • Anpassade annonser
  • Begränsat läge