Komma igång med kontrollerade konton

Föräldrar som känner att deras barn under 13 år (eller relevant ålder i deras land/region) är redo att utforska YouTube kan skapa ett kontrollerat konto. Kontrollerade konton är kopplade till en förälders eget Google-konto.

När en förälder skapar ett kontrollerat konto väljer han eller hon en innehållsinställning som begränsar vilka videor och vilken musik barn under 13 år har åtkomst till. Läs mer om kontrollerade konton.

Så här konfigurerar du en kontrollerad upplevelse för ditt barn på YouTube

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Skapa ett kontrollerat konto

Innan du skapar ett kontrollerat konto ska du se till att du har skapat ett Google-konto åt ditt barn.

Välj ett av dessa alternativ för att skapa ett kontrollerat konto:

Alternativ 1: På YouTube eller YouTube Music på en förälders enhet

1. Logga in på något av följande med det Google-konto du använder som föräldraansvarig för barnets konto:

2. Tryck på din profilbild

3. Välj Inställningar .

4. Välj Föräldrainställningar.

5. Välj ditt barn och följ anvisningarna som visas.

Alternativ 2: På YouTube eller YouTube Music på barnets enhet

1. Logga in i den vanliga YouTube-appen, YouTube Music-appen eller YouTube-appen på en smart-tv eller streamingenhet. Använd barnets Google-konto som är kopplat till ditt konto.
  2. Välj KOM IGÅNG och följ anvisningarna som visas.
    • Obs! Du måste ange lösenordet för ditt eget Google-konto för att ge tillstånd.

Alternativ 3: På families.youtube.com på webben

1. Besök families.youtube.com.
  2. Logga in på det Google-konto du använder som föräldraansvarig för barnets konto.
  3. Välj ett barn i familjegruppen och följ anvisningarna som visas.

Alternativ 4: Med Family Link-appen

1. Logga in i Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Välj Kontrollerföljt av Innehållsbegränsningarföljt av YouTubeföljt av YouTube och YouTube Music
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Starta den kontrollerade upplevelsen

Så här startar du den kontrollerade upplevelsen på YouTube:

1. Uppdatera appar: Om ditt barn använder en mobil enhet ska du se till att alla YouTube-appar är uppdaterade.
  2. Logga in: Logga in ditt barn på YouTube på alla enheter som barnet använder.

Det finns flera föräldrakontroller och inställningar som är tillgängliga för ditt barns kontrollerade upplevelse.