Aan de slag met accounts die onder toezicht staan

Ouders die vinden dat hun kinderen onder de 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in hun land of regio) er klaar voor zijn om YouTube te ontdekken, kunnen een account instellen dat onder toezicht staat. Accounts die onder toezicht staan, zijn gekoppeld aan het Google-account van een ouder.

Als ouders een account instellen dat onder toezicht staat, selecteren ze een contentinstelling waarmee wordt beperkt welke video's en muziek kinderen jonger dan 13 jaar kunnen afspelen. Bekijk meer informatie over accounts die onder toezicht staan.

Ouderlijk toezicht voor je kind instellen op YouTube

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Een account dat onder toezicht staat maken

Voordat je een account dat onder toezicht staat kunt maken, moet je een Google-account voor je kind hebben gemaakt.

Kies een van deze opties om een account dat onder toezicht staat te maken:

Optie 1: Vanuit YouTube of YouTube Music op het apparaat van een ouder

1. Log in bij een van de volgende accounts met het Google-account dat je gebruikt als ouderbeheerder van het account van je kind:

2. Ga naar je profielfoto .

3. Selecteer Instellingen .

4. Selecteer Instellingen voor ouders.

5. Selecteer de naam van je kind en volg de volgende stappen.

Optie 2: Vanuit YouTube of YouTube Music op het apparaat van een kind

1. Log in bij de standaard YouTube-app, de YouTube Music-app of de YouTube-app op een smart-tv of streamingapparaat met het Google-account van je kind dat aan jouw account is gekoppeld.
  2. Selecteer AAN DE SLAG en volg de volgende stappen.
    • Opmerking: Je moet mogelijk het wachtwoord van je eigen Google-account invoeren om toestemming te geven.

Optie 3: Via families.youtube.com op het web

1. Ga naar families.youtube.com.
  2. Log in op het Google-account dat je gebruikt als ouderbeheerder van het account van je kind.
  3. Selecteer een kind uit je gezinsgroep en volg de volgende stappen.

Optie 4: Vanuit de Family Link-app

1. Log in bij de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Selecteer Bediening en dan Contentbeperkingen en dan YouTube en dan YouTube en YouTube Music.
  4. Voer de instructies op het scherm uit.

Starten met ouderlijk toezicht

Ouderlijk toezicht starten op YouTube:

1. Apps updaten: Als je kind een mobiel apparaat gebruikt, moet je zorgen dat alle YouTube-apps up-to-date zijn.
  2. Inloggen: Log in bij YouTube op alle apparaten die je kind gebruikt.

Er zijn verschillende functies en instellingen voor ouderlijk toezicht beschikbaar waarmee je YouTube voor je kind onder toezicht kunt houden.