Valvottujen tilien käyttöönotto

Jos vanhemmat ovat sitä mieltä, että heidän alle 13-vuotias (tai alue-/maakohtaista ikärajaa nuorempi) lapsensa on valmis käyttämään YouTubea, he voivat luoda hänelle vanhemman tiliin linkitetyn valvotun tilin. Valvotulla tilillä lapselle näkyvä videovalikoima perustuu vanhemman valitsemaan sisältöasetukseen. Lue lisää valvotuista tileistä.

How to set up a supervised experience for your child on YouTube

Valvotun tilin luominen

Valvotun tilin voi luoda neljällä tapaa:

1. Lapsen Googlen-tilin luominen ja ylläpitäminen onnistuvat Family Linkillä. Jos ylläpidät jo lapsen Google-tiliä Family Linkillä, siirry kohtaan 2.

2. Voit antaa lapsellesi pääsyn jollain seuraavista tavoista:

Vaihtoehto 1: Vanhemman laitteen YouTube-sovelluksella

1. Kirjaudu YouTubeen Google-tilillä, jolla ylläpidät lapsesi tiliä.
    2. Valitse profiilikuvasi .
    3. Valitse Asetukset .
    4. Valitse Vanhempien asetukset.
    5. Valitse lapsesi ja seuraa ohjeita.

Vaihtoehto 2: Selaimella osoitteessa families.youtube.com

1. Mene osoitteeseen families.youtube.com.
    2. Kirjaudu Google-tilille, jolla ylläpidät lapsesi tiliä.
    3. Valitse lapsesi perheryhmästä ja seuraa ohjeita.

Vaihtoehto 3: Family Link ‑sovelluksella

1. Kirjaudu Family Link ‑sovellukseen Family Link.
    2. Valitse lapsesi.
    3. Napauta "Määritä asetuksia".
    4. Valitse "YouTuben asetukset" ja seuraa ohjeita.

Vaihtoehto 4: Lapsen laitteen YouTube-sovelluksella

1. Kirjaudu lapsen laitteen YouTube-sovellukseen lapsen Google-tilillä, joka on linkitetty omalle tilillesi.
    2. Valitse ALOITA ja seuraa ohjeita. Sinun on lisättävä oman Google-tilisi salasana, jotta voit antaa luvan.
  3. Varmista, että lapsesi YouTube-sovellus on ajan tasalla. Kirjaudu sisään lapsen tilille tietokoneella tai Android-, iPhone- tai iPad-laitteella. Tämän jälkeen valvottu käyttökokemus on käytettävissä.

Lapsen valvotun tilin asetusten muuttaminen

Sisältöasetukset

Voit muuttaa lapsen valvotun tilin sisältöasetuksia milloin tahansa.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse muokattava lapsen tili.
  6. Avaa YouTube-asetukset ja valitse Sisältöasetukset-kohdasta MUOKKAA.
  7. Valitse sisältöasetus lapsellesi ja tallenna muutokset valitsemalla VALITSE.

Katseluhistorian tallentamisen keskeyttäminen

Voit estää muiden videoiden suosittelun uusien videokatseluiden perusteella.

Hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen

Voit estää muiden videoiden suosittelun uusien hakujen perusteella.

Tyhjennä historia

Voit tyhjentää lapsen tilin haku- ja katseluhistorian kaikilta hänen linkitetyiltä laitteiltaan.

Videoiden estäminen

Blocking YouTube channels on supervised accounts

Jos valitset valvotun käyttökokemuksen lapsesi Google-tilille, voit estää häntä näkemästä tiettyjä kanavia YouTubessa. Kanavien esto tehdään lapsen tiliin linkitetyllä vanhemman tilillä.

Huomioitavaa:
  • Jos lapsesi käyttää samaa Google-tiliä YouTubessa ja YouTube Kidsissä, kaikki YouTubessa estetyt kanavat estetään myös YouTube Kidsissä.
  • Kun kanava estetään, vain sille ladattu sisältö poistuu näkyvistä. Esto ei vaikuta videoihin, jotka on ladattu uudelleen muille kanaville, eikä samankaltaista sisältöä julkaiseviin muihin kanaviin.
  • Virallisia artistikanavia ei voi tällä hetkellä estää. Katso lisätietoja virallisista artistikanavista tästä.

Yksittäisen kanavan estäminen:

1. Siirry estettävän YouTube-kanavan kanavasivulle.
  2. Siirry kanavasivun Tietoja-välilehdelle.
  3. Valitse Tee ilmoitus käyttäjästä .
  4. Valitse Estä kanava lapsilta. Valinta näkyy vain, jos ylläpidät jo lapsen Google-tiliä Family Linkillä.
  5. Näytölle voi avautua ponnahdusikkuna, jossa ilmoitetaan, että samankaltaisia videoita voi olla näkyvissä muilla kanavilla. Valitse SELVÄ.
  6. Valitse ESTÄ sen lapsen vierestä, jonka et halua näkevän kanavaa.
  7. ESTÄ-valinnan tilalle tulee KUMOA ESTO, jolla voit perua toiminnon.
  8. Klikkaa Valmis.

Eston poistaminen

Jos haluat sallia aiemmin estetyn kanavan lapsen valvotulla tilillä, voit kumota eston. Voit myös kumota kaikki aiemmat estot yhdellä kertaa. Eston kumoaminen pitää tehdä lapsen tiliin linkitetyllä vanhemman tilillä.

Huom. Jos lapsesi käyttää samaa Google-tiliä YouTubessa ja YouTube Kidsissä, sisällön esto kumotaan molemmissa.

Yksittäisen kanavan eston kumoaminen:

1. Siirry sen YouTube-kanavan kanavasivulle, jonka eston haluat poistaa.
  2. Siirry kanavasivun Tietoja-välilehdelle.
  3. Valitse Tee ilmoitus käyttäjästä .
  4. Valitse Estä kanava lapsilta. Valinta näkyy vain, jos ylläpidät jo lapsen Google-tiliä Family Linkillä.
  5. Näytölle voi avautua ponnahdusikkuna, jossa ilmoitetaan, että samankaltaisia videoita voi olla näkyvissä muilla kanavilla. Valitse SELVÄ.
  6. Valitse KUMOA ESTO sen lapsen vierestä, jonka näkyville haluat palauttaa kanavan.
  7. KUMOA ESTO ‑valinnan tilalle tulee ESTÄ, jolla voit jälleen estää kanavan.
  8. Klikkaa Valmis.

Kaikkien estettyjen kanavien ja videoiden eston kumoaminen:

1. Varmista, että olet kirjautuneena YouTubeen Google-tilillä, jolla ylläpidät lapsesi tiliä.
  2. Klikkaa profiilikuvaasi .
  3. Klikkaa Asetukset .
  4. Klikkaa Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsesi.
  6. Klikkaa YLEISET ASETUKSET ‑kohdasta Kumoa videoiden esto.
  7. Näytölle voi avautua ponnahdusikkuna, joka ilmoittaa, että kaikki YouTubessa ja YouTube Kidsissä estämäsi sisällöt palautetaan näkyville. Klikkaa KUMOA ESTO.

Lue lisää tavoista, joilla voit hallinnoida lapsesi suosituksia ja hakutuloksia YouTubessa.

Jos näet mielestäsi YouTubeen sopimatonta sisältöä, tee siitä ilmoitus.

Lapsen katseluhistorian katsominen

Näin näet lapsen katseluhistorian valvotulla tilillä:

1. Siirry lapsen laitteella Omat tapahtumat ‐sivulle.
  2. Valitse "YouTube-historia".
  3. Valitse "Toimintavalinnat".
  4. Siirry alas menneisiin tapahtumiin.