Ogiltig trafik i dina videor

Ogiltig trafik är aktiviteter som inte kommer från en riktig användare eller en användare med verkligt intresse. Det här kan bland annat inbegripa bedrägliga, artificiella eller till och med oavsiktliga sätt att öka annonsintäkterna för videor.

Exempel på ogiltig trafik i videor:

• automatiserad trafik eller trafik med incitament från tredje part, bland annat trafikhöjande tjänster och andra som påstår sig vara legitima annonsnätverk
  • vänner eller kontakter som låter spellistor med dina videor köras hela dagen, så att annonstrafiken höjs på grund av att annonser spelas upp i de videorna
  • uppmaningar till tittarna om att de ska titta på eller klicka på annonser i vissa videor för att öka annonstrafiken och därmed höja annonsintäkterna.

Våra system analyserar trafiken till dina videor för att avgöra om den är giltig eller ogiltig, oavsett varifrån eller hur trafiken uppkommit. Det är viktigt att vi snabbt åtgärdar ogiltig trafik för att plattformen ska fortsätta fungera för kreatörer, annonsörer och tittare. Genom att vi fortsätter skydda våra annonssystem mot ogiltig trafik kan annonsörerna fortsätta investera i plattformen, vilket hjälper kreatörer att generera intäkter från det fantastiska innehåll de producerar.

Det kan hända att kreatörer upptäcker att deras kanaler påverkas av ogiltig trafik, även om de inte avsiktligt genererar den. Det innebär att kreatörer ibland inte är medvetna om att aktivitet de har fått beror på ogiltig trafik.

Vi arbetar hårt för att försöka förhindra det, men viss ogiltig trafik kan bara upptäckas av våra system i efterhand. Det är därför det görs justeringar av visningar och intäkter i YouTube Analytics och AdSense för YouTube. När du ser dessa justeringar betyder det att vårt skydd mot ogiltig trafik arbetar för att skydda plattformen, även om det inte nödvändigtvis var du som genererade trafiken.

Mer information om ogiltig trafik finns i YouTubes hjälpforum.

Så påverkas dina intäkter av ogiltig trafik

Om det förekommer ogiltig trafik på din kanal kan du se följande:

• Minskat antal visningar och lägre intäkter. Du kan se justeringar i YouTube Analytics för att ta bort visningar och därmed intäkter på grund av ogiltig trafik.
  • Färre annonser på din kanal. Vi kan tillfälligt begränsa annonsvisningen tills våra system har fastställt att risken för ogiltig trafik minskar, vilket kan påverka intäkterna även om visningarna är konsekventa.
  • Justeringar i ditt AdSense för YouTube-konto. Om vi upptäcker intäkter som är kopplade till ogiltig trafik efter att din betalning har beräknats eller betalats dras beloppet av från ditt nuvarande eller framtida AdSense för YouTube-saldo.
  • Försenade betalningar. Betalningar kan fördröjas upp till 90 dagar så att det finns tillräckligt med tid att undersöka trafiken och tillhörande intäkter på din kanal. Intäkter kan hållas inne, justeras eller dras av om de bedöms vara ogiltiga.

Läs mer om hur ogiltig trafik kan påverka dina beräknade intäkter i YouTube Analytics.

När ogiltig trafik upptäcks debiteras inte annonsören. Vi kan också återbetala annonsören där det är lämpligt och möjligt.

Dina intäkter från AdSense för YouTube debiteras före utbetalningen för att ta bort intäkter från ogiltig trafik. Debiteringar för ogiltig trafik visas som en separat rad på sidan Betalningar i AdSense för YouTube.

Om betydande aktivitet på en kanal visar sig vara ogiltig kan det kopplade AdSense för YouTube-kontot stängas av eller inaktiveras permanent. Kreatörer kan välja att överklaga när deras AdSense för YouTube-konto har inaktiverats. Överträdelser kan leda till att intäktsgenerering inaktiveras för dina konton i enlighet med våra policyer för intäktsgenerering från YouTube-kanaler. Om du anser att det här är ett misstag kan du överklaga. Om överträdelsen upphävs kan du ansöka om intäktsgenerering när du är kvalificerad i YouTube Studio.

Tips för att förhindra ogiltig trafik

Om det förekommer ogiltig trafik på din kanal kan du försöka lösa problemet med hjälp av följande tips:

1. Undvik att samarbeta med opålitliga parter när du skapar videor och bygger upp din kanal. Det är till exempel bäst att undvika tjänster som säger sig öka antalet visningar, gilla-markeringar eller prenumerationer. Även om tredje part säger att de genererar verklig trafik till din kanal kan den vara artificiell, vilket leder till ogiltig trafik.
  2. Klicka inte på annonser i dina videor, även om du tror att det kan vara okej att göra det. Våra system identifierar när kreatörer klickar på annonser i sina egna videor. Om det här sker konsekvent över tid kan ditt konto inaktiveras för att skydda både annonsörer och ekosystemet för kreatörer.
  3. Uppmuntra aldrig någon att klicka på dina annonser för att hjälpa dig att tjäna mer, även om det gäller en god sak.
Läs fler tips på hur du förhindrar ogiltig trafik i vårt hjälpcenter.

Resurser

Obs! Gula ikoner tilldelas videor i enlighet med våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll. De tilldelas inte baserat på den här policyn för ogiltig trafik.