Ugyldig trafikk for videoene dine

Ugyldig trafikk er all aktivitet på kanalen din som ikke kommer fra reelle brukere eller brukere med oppriktig interesse. Dette kan inkludere falske, kunstige eller til og med utilsiktede måter å øke annonseinntekter for videoer på.

Eksempler på ugyldig trafikk for videoer inkluderer

• automatisert eller belønningsdrevet trafikk fra tredjeparter, inkludert tjenester som skal gi økt trafikk, og andre som hevder at de er legitime annonsenettverk
  • når venner eller kontakter lar spillelister med videoene dine spilles av kontinuerlig for å gi deg økt annonsetrafikk, siden annonser spilles av i disse videoene
  • oppfordringer til seerne om å se eller klikke på annonser i bestemte videoer, slik at annonsetrafikken øker, som igjen fører til høyere annonseinntekter

Systemene våre analyserer trafikken til videoene dine for å fastslå om trafikken er gyldig eller ugyldig, uavhengig av hvor den kommer fra. Det er viktig at vi tar tak i ugyldig trafikk raskt, slik at plattformen fungerer både for skapere, annonsører og seere. Vi beskytter annonseringssystemene våre mot ugyldig trafikk for at det skal være trygt for annonsører å investere i plattformen, slik at skapere kan tjene penger på innholdet sitt via annonser.

Noen ganger kan skapere oppleve at kanalen berøres av ugyldig trafikk, selv om dette ikke er gjort med vilje. Altså kan det hende at aktivitet på kanalen er et resultat av ugyldig trafikk, uten at skaperen er oppmerksom på det.

Vi prøver så godt vi kan å forhindre dette, men enkelte typer ugyldig trafikk kan bare oppdages av systemene våre i etterkant. Derfor justeres antallet avspillinger og inntekter i YouTube Analytics og AdSense for YouTube. Når du ser slike justeringer, betyr det at tiltakene mot ugyldig trafikk er igangsatt for å beskytte plattformen, selv om du ikke nødvendigvis har generert denne trafikken selv.

Du finner mer informasjon om ugyldig trafikk i hjelpeforumet for YouTube-fellesskapet.

Slik påvirker ugyldig trafikk inntektene dine

Hvis ugyldig trafikk forekommer på kanalen din, kan det hende du ser

• fall i antall avspillinger og inntekter på grunn av justeringer av ugyldige avspillinger og tilknyttede inntekter i YouTube Analytics
  • færre annonser på kanalen selv om antallet avspillinger er likt, fordi annonseleveringen er begrenset frem til systemene våre fastslår at risikoen for ugyldig trafikk er redusert
  • justeringer i AdSense for YouTube-kontoen din hvis vi oppdager inntekter knyttet til ugyldig trafikk når betalingen er beregnet eller utbetalt – da utlignes beløpet mot den nåværende eller fremtidige AdSense for YouTube-saldoen din
  • betalingsforsinkelser på opptil 90 dager, slik at vi har tid til å undersøke trafikken og de tilknyttede inntektene på kanalen din – inntektene kan holdes tilbake, justeres eller utlignes hvis de anses som ugyldige

Finn ut mer om hvordan ugyldig trafikk kan påvirke den beregnede inntekten i YouTube Analytics.

Når ugyldig trafikk oppdages, belastes ikke annonsørene, og de mottar refusjon hvis det er hensiktsmessig og mulig.

AdSense for YouTube-inntektene blir debitert før utbetalingen for å fjerne inntekter fra ugyldig trafikk. Eventuelle debiteringer for ugyldig trafikk vises som en egen ordrelinje på Betalinger-siden i AdSense for YouTube.

I tilfeller der det oppdages betydelige forekomster av ugyldig aktivitet på en kanal, kan den tilknyttede AdSense for YouTube-kontoen bli suspendert eller deaktivert for godt. Skapere kan anke avgjørelsen om deaktivering av AdSense for YouTube-kontoen deres. Brudd på retningslinjene kan også føre til at inntektsgenereringen deaktiveres på alle kontoene dine i henhold til retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler. Hvis du mener at dette er feil, kan du sende inn en anke. Hvis bruddet blir omgjort, kan du søke om inntektsgenerering når du er kvalifisert i YouTube Studio.

Tips om hvordan du kan unngå ugyldig trafikk

Hvis ugyldig trafikk forekommer på kanalen din, kan du følge disse tipsene for å forhindre det:

1. Unngå å samarbeide med uklarerte parter om videoer og kanalutvikling. For eksempel er det best å unngå tjenester som skal gi deg økning i antall avspillinger, likerklikk eller abonnementer. Selv om tredjeparter sier at de genererer reell trafikk til kanalen, kan den være kunstig og dermed ugyldig trafikk.
  2. Selv om du kanskje tror det er greit, må du unngå å klikke på annonsene i videoene dine. Systemene våre oppdager når skapere klikker på sine egne annonser. Hvis dette stadig skjer over tid, kan kontoen din bli deaktivert for å beskytte økosystemet både for skaperne og annonsørene.
  3. Du må aldri oppfordre noen til å klikke på annonsene dine for å hjelpe deg med å tjene mer penger, selv om pengene går til et veldedig formål eller en god sak.
Se flere tips om hvordan du forebygger ugyldig trafikk, i brukerstøtten.

Ressurser

Merk: Gule ikoner tilordnes videoer når de ikke er i tråd med retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Tilordningen er ikke basert på disse retningslinjene om ugyldig trafikk.