Kelpaamaton liikenne videoilla

Kelpaamaton liikenne tarkoittaa kanavan tapahtumia, jotka eivät ole peräisin todellisilta käyttäjiltä tai käyttäjien aidosta kiinnostuksesta. Kelpaamatonta liikennettä on esimerkiksi videoiden mainostulojen kasvattaminen vilpillisillä, keinotekoisilla ja myös tahattomilla tavoilla.

Esimerkkejä kelpaamattomasta liikenteestä videoilla:

• Automaattinen tai kannustettu liikenne kolmansilta osapuolilta, kuten liikennettä lisäävistä palveluista ja muilta aidoiksi mainosverkostoiksi tekeytyviltä tahoilta.
  • Ystävät tai muut kontaktit pitävät sisällöntuottajan videoiden soittolistoja pyörimässä koko ajan lisäten mainosliikennettä videoissa esitettävien mainosten kautta.
  • Katsojia kehotetaan katsomaan tai klikkaamaan mainoksia tietyissä videoissa, minkä tarkoituksena on lisätä mainosliikennettä ja sitä kautta mainostuloja.

Järjestelmämme analysoivat videoiden liikenteen ja määrittävät, onko liikenne kelvollista vai kelpaamatonta. Asiaan ei vaikuta se, mistä tai miten liikenne on saanut alkunsa. On tärkeää, että puutumme kelpaamattomaan liikenteeseen nopeasti, jotta ympäristö pysyy toimivana sisällöntuottajien, mainostajien ja katsojien kannalta. Suojaamme mainontajärjestelmiämme kelpaamattomalta liikenteeltä, ja sen ansiosta mainostajat voivat jatkossakin luottaa palveluun. Tämä puolestaan auttaa sisällöntuottajia kaupallistamaan tuottamansa upean sisällön.

Toisinaan sisällöntuottajat saattavat havaita kanavillaan kelpaamatonta liikennettä, joka ei ole tarkoituksellista. Sisällöntuottajat eivät aina välttämättä tiedä, että toiminta on peräisin kelpaamattomasta liikenteestä.

Pyrimme parhaamme mukaan estämään sitä, mutta järjestelmämme voivat tunnistaa tiettyä kelpaamatonta liikennettä vasta sen ilmenemisen jälkeen. Tämän vuoksi YouTuben Tilastojen ja AdSense for YouTuben katselukertoihin ja tuloihin tehdään oikaisuja. Oikaisut ovat merkki siitä, että kelpaamattoman liikenteen suojausmenetelmämme suojaavat alustaa, vaikka et olisi itse luonut tai ohjannut kyseistä liikennettä.

Lue lisää kelpaamattomasta liikenteestä YouTube-yhteisön ohjefoorumilta.

Kelpaamattoman liikenteen vaikutus tuloihin

Kanavan kelpaamaton liikenne voi aiheuttaa:

• Katselukertojen ja tulojen notkahduksia. YouTuben Tilastoista voidaan poistaa kelpaamattomaan liikenteeseen liittyviä katselukertoja ja siten myös tuloja.
  • Kanavalla näkyvien mainosten vähenemistä. Saatamme tilapäisesti rajoittaa mainosten näkymistä, kunnes kelpaamattoman liikenteen riskin todetaan pienentyneen. Tämä voi vaikuttaa tuloihin, vaikka katselukerrat pysyisivät muuttumattomina.
  • Oikaisuja AdSense for YouTube ‐tilillä. Jos havaitsemme kelpaamattomasta liikenteestä kertyneitä tuloja sen jälkeen, kun maksusi on laskettu tai maksettu, summa vähennetään nykyisestä tai tulevasta AdSense for YouTube ‑saldosta.
  • Maksujen viivästyksiä. Maksuissa voi olla 90 päivän viive, jotta kanavan liikenteen ja tulojen tutkimiseen on riittävästi aikaa. Tuloja voidaan pidättää, oikaista tai laittaa sivuun, jos ne on todettu virheellisiksi.

Lue lisää kelpaamattoman liikenteen vaikutuksesta YouTuben tilastoissa näkyviin arvioituihin tuloihin.

Jos kelpaamatonta liikennettä havaitaan, mainostajia ei veloiteta tai heille maksetaan hyvityksiä mahdollisuuksien mukaan.

Kelpaamattomasta liikenteestä peräisin olevat tulot vähennetään AdSense for YouTube ‐tuloista ennen lopullista maksua. Nämä veloitukset näkyvät erillisenä rivikohtana AdSense for YouTuben Maksut-sivulla.

Jos merkittävä osa kanavan toiminnasta todetaan kelpaamattomaksi, kanavaan yhdistetty AdSense for YouTube ‑tili voidaan jäädyttää tai poistaa pysyvästi käytöstä. Sisällöntuottajat voivat valittaa AdSense for YouTube ‐tilin käytöstä poistamisesta. Rikkomukset voivat johtaa kaupallistamisen käytöstä poistamiseen kaikilla tileilläsi YouTube-kanavien kaupallistamiskäytäntöjen mukaisesti. Jos olemme mielestäsi tehneet virheen, voit tehdä valituksen. Jos rikkomus kumotaan, voit hakea kaupallistamisoikeuksia YouTube Studiossa, kun täytät ehdot.

Vinkkejä kelpaamattoman liikenteen ehkäisemiseen

Jos kanavallasi on kelpaamatonta liikennettä, voit ehkäistä sitä seuraavien vinkkien avulla:

1. Älä tee yhteistyötä epäluotettavien kumppanien kanssa luodessasi videoita ja kehittäessä kanavaasi. Kannattaa esimerkiksi välttää palveluja, jotka lupaavat lisää katselukertoja, tykkäyksiä tai tilauksia. Vaikka kolmannet osapuolet lupaavat tuoda kanavallesi todellista liikennettä, se voi olla keinotekoista eli kelpaamatonta liikennettä.
  2. Älä klikkaa omien videoidesi mainoksia, vaikka se olisi mielestäsi hyväksyttävää. Järjestelmämme tunnistavat sisällöntuottajien omat mainosklikkaukset. Jos tätä tapahtuu säännöllisesti, tili voidaan poistaa käytöstä mainostajien ja YouTuben ekosysteemin suojelemiseksi.
  3. Älä koskaan kannusta ketään klikkaamaan mainoksia tulojesi kasvattamiseksi, vaikka sinulla olisi hyvä syy tai haluaisit kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen.
Lisää vinkkejä kelpaamattoman liikenteen ehkäisemiseen löydät ohjekeskuksesta.

Materiaaleja

Huom. Keltaisia kuvakkeita käytetään videoissa mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukaisesti, ei kelpaamatonta liikennettä koskevan käytännön perusteella.