Ongeldige verkeer op jou video’s

Ongeldige verkeer is enige aktiwiteit op jou kanaal wat nie van ’n regte gebruiker of ’n gebruiker met opregte belangstelling kom nie. Dit kan bedrieglike, kunsmatige of selfs onbedoelde maniere insluit om onder meer advertensie-inkomste vir video’s ’n hupstoot te gee.

Voorbeelde van ongeldige verkeer op video’s sluit in:

• Geoutomatiseerde of beloonde verkeer van derde partye, insluitend "verkeershupstoot"-dienste en ander wat beweer dat hulle wettige advertensienetwerke is, onder andere.
  • Vriende of kontakte wat snitlyste met jou video’s die hele dag laat loop, wat tot ’n verhoging van advertensieverkeer lei omdat advertensies op daardie video’s speel.
  • Aankondigings aan jou kykers dat hulle deur advertensies moet kyk of klik op sekere video’s om advertensieverkeer ’n hupstoot te gee, wat lei tot verhoogde advertensie-inkomste.

Ons stelsels ontleed verkeer na jou video’s om te bepaal of dit geldig of ongeldig is, ongeag waar of hoe die verkeer ontstaan het. Dit is belangrik dat ons ongeldige verkeer vinnig aanspreek om die platform vir skeppers, adverteerders en kykers te laat aanhou werk. Deur voort te gaan om ons advertensiestelsels teen ongeldige verkeer te beskerm, kan adverteerders vol vertroue wees om in die platform te belê, wat skeppers help om geld te verdien met die wonderlike inhoud wat hulle produseer.

Soms kan skeppers vind dat hul kanale deur ongeldige verkeer geraak word, selfs al dryf hulle dit nie doelbewus aan nie. Dit beteken dat daar tye is wanneer skeppers dalk nie bewus is dat aktiwiteit wat hulle ontvang het die gevolg van ongeldige verkeer is nie.

Terwyl ons hard werk om dit te probeer voorkom, kan sommige soorte ongeldige verkeer eers deur ons stelsels bespeur word nadat dit gebeur het. As gevolg hiervan word aanpassings aan kyke en verdienste in YouTube Analytics en AdSense vir YouTube gemaak. Wanneer jy hierdie aanpassings sien, beteken dit dat ons ongeldige verkeersverdediging werk om die platform te beskerm, selfs al het jy nie noodwendig daardie verkeer gegenereer of aangedryf nie.

Vir meer inligting oor ongeldige verkeer, kyk na YouTube se gemeenskaphulpforum.

Hoe ongeldige verkeer jou verdienste beïnvloed

As ongeldige verkeer op jou kanaal voorkom, sien jy dalk:

• Daling in kyke en verdienste. Jy sal dalk aanpassings in YouTube Analytics sien om kyke, en dus verdienste, wat met ongeldige verkeer geassosieer word, te verwyder.
  • Minder advertensies op jou kanaal. Ons kan advertensielewering tydelik beperk totdat ons stelsels bepaal dat die risiko van ongeldige verkeer verminder is, wat inkomste kan beïnvloed selfs al bly kyke konstant.
  • Aanpassings in jou AdSense vir YouTube-rekening. As ons geassosieerde verdienste uit ongeldige verkeer bespeur nadat jou betaling bereken of betaal is, word die bedrag van jou huidige of toekomstige AdSense vir YouTube-saldo afgetrek.
  • Vertragings in betaling. Betalings kan tot 90 dae vertraag word om genoeg tyd toe te laat om verkeer en gepaardgaande verdienste op jou kanaal te ondersoek. Verdienste kan teruggehou, aangepas of verreken word as dit ongeldig bepaal word.

Kom meer te wete oor hoe ongeldige verkeer jou beraamde verdienste in YouTube Analytics kan beïnvloed.

Wanneer ongeldige verkeer bespeur word, word betaling nie van adverteerders gehef nie of word hulle terugbetaal waar toepaslik en moontlik.

Jou AdSense vir YouTube-verdienste sal voor uitbetaling gedebiteer word om verdienste uit ongeldige verkeer te verwyder. Enige debiete vir ongeldige verkeer sal as ’n aparte lynitem op die betalingsbladsy in AdSense vir YouTube verskyn.

In gevalle waar daar bevind word dat beduidende aktiwiteit op ’n kanaal ongeldig is, kan die geassosieerde AdSense vir YouTube-rekening opgeskort of permanent gedeaktiveer word. Skeppers sal die opsie hê om te appelleer wanneer hul AdSense vir YouTube-rekening gedeaktiveer word. Oortredings kan tot gevolg hê dat monetisering van enige van jou rekeninge ingevolge ons YouTube-kanaalmonetiseringbeleide gedeaktiveer word. Jy kan appelleer as jy meen dat dit ’n fout is. As die oortreding omgekeer word, kan jy in YouTube Studio vir monetisering aansoek doen sodra jy kwalifiseer.

Wenke om ongeldige verkeer te voorkom

As ongeldige verkeer op jou kanaal voorkom, kyk na hierdie wenke vir algemene maniere om jou te help om dit te voorkom:

1. Vermy vennootskappe met onbetroubare partye vir videoskepping en die bou van jou kanaal. Byvoorbeeld, dit is goed om dienste te vermy wat beweer dat hulle jou kyke, opduime of intekeninge kan verhoog. Selfs wanneer derde partye sê dat hulle werklike verkeer na jou kanaal aandryf, kan dit kunsmatig wees, wat tot ongeldige verkeer lei.
  2. Moenie op advertensies op jou video’s klik nie, selfs al dink jy dit is dalk reg om dit te doen. Ons stelsels herken wanneer skeppers die advertensies op hul eie video’s klik. As hierdie gedrag aanhoudend oor tyd gebeur, kan jou rekening gedeaktiveer word om beide adverteerders en die skeppingstelsel te beskerm.
  3. Moet nooit iemand aanmoedig om op jou advertensies te klik om jou te help om meer te verdien nie, selfs al is dit vir ’n goeie of liefdadigheidsdoel.
Sien meer wenke vir die voorkoming van ongeldige verkeer in ons hulpsentrum.

Hulpbronne

Let wel: Geel ikone word aan video’s toegewys volgens ons riglyne vir adverteerdervriendelike inhoud. Hulle word nie op grond van hierdie beleid oor ongeldige verkeer toegewys nie.