Titta på YouTube på Xbox Series X/S

Nu kan du titta på YouTube-videor på Xbox Series X/S. I YouTube-appen kan du se kanalerna du prenumererar på, söka efter innehåll och använda din mobila enhet som fjärrkontroll.

YouTube är tillgängligt i 4K på modellerna Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S och Xbox Series X. Den högsta upplösningen för den ursprungliga Xbox One-konsolen är 1080p. HDR-uppspelning stöds på modellerna Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S och Xbox Series X.

Ladda ned YouTube-appen på din Xbox Series X/S

1. Öppna Microsoft Store på din enhet.
  2. Sök efter YouTube.
  3. Välj Ladda ned.
Logga in

När du öppnar YouTube-appen första gången kan du logga in med ditt Google-konto. När du är inloggad får du tillgång till fler YouTube-funktioner som dina spellistor och prenumerationer. Så här loggar du in:

På Xbox Series X/S:

1. Navigera till Logga in och Inställningar.
  2. Välj LOGGA IN. Nu visas aktiveringskoden.

På datorn:

1. Öppna www.youtube.com/activate och ange aktiveringskoden som visas på din Xbox Series S eller X.
  2. Klicka på Tillåt åtkomst så slutförs inloggningen.
Spela upp videor

När du har valt en video som du vill spela upp visas ett fält med knappar som gör det möjligt att göra följande:

• Spola tillbaka – Tryck på A för att spola tillbaka snabbare.
  • Pausa/återuppta – Pausa eller återuppta uppspelningen av videon.
  • Spola framåt – Tryck på A för att spola framåt snabbare.
  • Textning – Visa tillgänglig textning för videon med det här alternativet.

Tryck på B om du vill återgå till att bläddra bland videor.

Obs! Videor kan spelas upp i max 4K med 60 bildrutor per sekund.
Koppla din mobila enhet
Använd din mobila enhet som fjärrkontroll. Läs mer om hur du kopplar din Xbox Series X/S via m.youtube.com, YouTube-appen för Android eller YouTube-appen för iOS.

Röststyrning

Du kan också styra YouTube-appen med rösten. Säg ”Xbox Select” för att aktivera röststyrning. Sedan kan du säga något av de ord eller någon av de fraser som är markerade på skärmen, så öppnas det alternativet.

Felmeddelande på Xbox

Om felmeddelandet YouTube är inte tillgängligt just nu visas kan det bero på att internetanslutningen är långsam.

Här är några tips för att lösa problemet:

• Kontrollera eller återställ internetanslutningen.
  • Kontakta internetleverantören om du vill ha snabbare internet.
  • Starta om din Xbox.
  • Starta om YouTube-appen.