Stream HDR-video på YouTube

Du kan streame HDR-video (High Dynamic Range) til YouTube Live. Med HDR kan du vise seerne mere levende og realistiske farver på et stigende antal enheder, der understøtter HDR.

Hvis du vil streame HDR til YouTube Live, skal du producere kompatibelt HDR-indhold og bruge en kompatibel koder. På nuværende tidspunkt understøttes HDR-streaming til YouTube kun med videocodec H.265 (HEVC).

Livestream HDR-gamingindhold

Hvis du vil streame HDR-gamingindhold, skal du gøre følgende:

• Spille et spil, der understøtter HDR-output.
  • Slå HDR til i spilindstillingerne.
  • Bruge en skærm eller et tv, der understøtter HDR.
  • Bruge en kompatibel koder.

Livestream andet HDR-videoindhold

Hvis du vil livestreame andet HDR-videoindhold, skal du gøre følgende:

• Bruge en kompatibel koder.
  • Bruge et kamera, der understøtter HDR-video med enten PQ- eller HLG-farvestandarder. Tjek din kameramanual for at se, om standarderne er understøttet.

Sådan ser du HDR-livestreams

Seere vil automatisk se din stream i HDR på understøttede enheder. Seere på andre enheder ser din stream i SDR (Standard Dynamic Range). Enheder, der understøtter HDR, omfatter:

• YouTube-appen på HDR-fjernsyn.
  • Casting via Chromecast Ultra-enheder forbundet med HDR-fjernsyn.
  • Mobilenheder baseret på Android med HDR-skærm.
  • Windows- og Mac-pc'er, der understøtter HDR-grafik, med en HDR-skærm. Seerne vil se din stream i HDR, hvis de har aktiveret HDR i deres computers indstillinger.

Bemærk! Forhåndsvisningen i Kontrolrum for live-events viser ikke HDR-farver.

Sådan ved du, om du ser en video i HDR

HDR-streams viser "HDR" i menuen for videoens kvalitetsindstillinger, som du finder nederst til højre på skærmen. Hvis din enhed ikke understøtter HDR, vil du ikke se HDR-badget, og streamen vises i SDR.

Konfigurer en HDR-stream i YouTubes Kontrolrum for live-events

Du kan bruge RTMP(S) eller HLS til at streame i HDR. Bemærk! Indstillingen "Turn on manual resolution" [Slå manuel opløsning til] må ikke være markeret.

Du skal angive din streamnøgles protokol til HLS for at oprette en HDR-stream via HLS. Få flere oplysninger.

Kompatible softwarekodere til RTMP

OBS

Sådan aktiverer du HDR på OBS (minimumskrav til version er 30.1)
  1. Når du åbner OBS, skal din computer have mindst én HDR-kilde. Med en HDR-skærm kan du i Windows 11 aktivere HDR, selvom kildevideoen ikke er HDR via Automatisk HDR.
  2. Gå til Stream i Indstillinger, og vælg YouTube RTMPS.
  3. Gå til Output under Indstillinger, og klik på Koder.
  4. Vælg din HEVC-hardwarekoder.
  5. Under Koderindstillinger skal du ændre Profil til Main 10 (standard er Main).
  6. Klik på Avanceret under Indstillinger. Aktivér HDR, og skift farveformat til P010 (4:2:0).
  7. Skift farverum til enten Rec 2100 PQ eller HLG (vi anbefaler HLG).

Kompatible softwarekodere til HLS

Avermedia RECentral 4

AWS Elemental Live

Mirillis Action!

Hvis du vil indkode HDR med Mirillis Action!, skal du bruge version 4.12.2 eller nyere samt et af følgende kompatible grafikkort:

• NVIDIA GeForce GTX 10-serien eller nyere.
  • AMD Radeon RX 5700 eller nyere.
  • Intel 10th Generation Graphics eller nyere.

Sådan konfigurerer du Mirillis Action!, så det virker med HDR-teknologi i YouTube Live:

1. I Action! skal du sørge for, at du er logget ind på din YouTube-konto.
  2. Gå til videooptagelsesfanen i Action!.
  3. Sørg for, at din streamnøgle bruger HLS-protokol, og at "Slå manuelle indstillinger til" ikke er markeret (dette er standardindstillingen).
  4. På fanen "Live Streaming" (livestreaming) skal du vælge YouTube som streamingtjeneste.
  5. Action! vil automatisk oprette en udsendelse, når du begynder at streame.

Du kan også oprette og administrere din udsendelse i Kontrolrum for live-events.

1. Gå til Kontrolrum for live-events.
  2. Opret eller administrer en livestream.
  3. Sørg for, at din streamnøgle er indstillet til at bruge HDR, og at "Slå manuelle indstillinger til" ikke er markeret (dette er standardindstillingen).
  4. Kopiér din streamnøgle.
  5. I Action! skal du vælge Custom streaming service [Tilpasset streamingtjeneste].
  6. Under "Server / URL" [Server/webadresse] skal du angive følgende webadresse og erstatte STREAMKEY [Streamnøgle] med din YouTube-streamnøgle:
    https://a.upload.youtube.com/http_upload_hls?cid=STREAMKEY&copy=0&file=
  7. Lad det separate tekstfelt "Stream key" [Streamnøgle] være tomt.

Bemærk! Action! er muligvis ikke kompatibel med ældre HDR-spil.

Bemærk! Du kan kun indkode i formater, der understøttes i af din enhed.

OBS

Sådan aktiverer du HDR på OBS

1. Når du åbner OBS, skal din computer have mindst én HDR-kilde. Med en HDR-skærm kan du i Windows 11 aktivere HDR, selvom kildevideoen ikke er HDR via Automatisk HDR.
  2. Gå til Stream under Indstillinger, og vælg YouTube HLS ("vis alle", og rul ned på listen).
  3. Gå til Output under Indstillinger, og klik på Koder.
  4. Vælg din HEVC-hardwarekoder.
  5. Under Koderindstillinger skal du ændre Profil til Main 10 (standard er Main).
  6. Klik på Avanceret under Indstillinger. Aktivér HDR, og skift farveformat til P010.
  7. Skift farverum til enten Rec 2100 PQ eller HLG (vi anbefaler HLG).

Kompatible hardwarekodere

Almindelige krav til koderkonfigurering

Brug af HLS-output er påkrævet til HDR i YouTube Live. Her er de almindelige krav til konfiguration af en koder på din enhed:

HDR-konfigurationer:

• Videocodec: HEVC (du kan kun indkode i formater, der understøttes af din enhed)
  • Bitdybde: 10 bit
  • Primærfarver: BT.2020 (skal være kompatibel med din kilde)
  • Overførselskarakteristika: Enten ST 2084 PQ eller HLG, afhængigt af hvad din kilde producerer.
  • Matrixkoefficienter: BT.2020, ikke-konstant luminans (skal være kompatibel med din kilde)

HLS-output:

• Segmentvarighed: 1-4 sekunder.
  • Segmentformat: Skal være TS (transportstream).
  • Byteinterval understøttes ikke.
  • Skal bruge en rullende playliste, der maksimalt har fem udestående segmenter.
  • Skal bruge HTTPS POST/PUT.
  • Kryptering understøttes ikke, undtaget ved brug af HTTPS.
  • Webadresse: Angiv følgende webadresse, og erstat STREAMKEY (streamnøgle) med din YouTube-streamnøgle. For at bruge HDR skal du bruge en streamnøgle, der har HLS som streamingprotokol, og "Slå manuelle indstillinger til" må ikke være markeret (dette er standardindstillingen).
  • Hvis du bruger backupinkorporering, er webadressen: https://b.upload.youtube.com/http_upload_hls?cid=STREAMKEY&copy=1&file=
Cobalt

Cobalt-kodere, der understøtter HEVC HDR, er kompatible med HDR i YouTube Live. Tjek produktmanualen for din specifikke Cobalt-model for at se, om den understøtter HEVC HDR.

Konfigurer Cobalt til HEVC HDR

1. Angiv følgende indstillinger i Cobalt-koderen:
    1. Kodertilstand: HEVC (du kan kun indkode i formater, der understøttes af din enhed)
    2. Bit Depth (bitdybde): 10 bit
    3. Chroma Mode (Chroma subsampling): 4:2:0

1. På siden "Advanced" (avanceret) skal du indstille videosignalet til den samme type HDR som på dit HDR-kamera eller en anden HDR-optageenhed. HDR i YouTube Live understøtter kun indstillingerne nedenfor. Tjek dit HDR-kameras manual eller indstillinger for at se, om det er kompatibelt med disse Cobalt-indstillinger.
    1. Enable Video Signal Type (aktivér videosignal): Markeret
    2. Video Full Range [Video med fuldt farveinterval]: Aktivér kun, hvis din kilde producerer video med fuldt farveinterval.
    3. Color Primaries [Primærfarver]: angivet til BT.2020 (skal være kompatibelt med din enhed).
    4. Transfer Characteristics [Overførselskarakteristika]: Enten ST 2084 PQ eller HLG, afhængigt af hvad din kilde producerer.
    5. Matrix Coefficients (matrixkoefficienter): BT.2020, ikke-konstant luminans (skal være kompatibelt med din kilde).

1. Konfigurer derefter HLS-output til YouTube. Gå til fanen "Output", og angiv følgende indstillinger:
    1. Output Protocol [Outputprotokol]: "HLS"
    2. Server Location (serverplacering): Remote (fjernplacering)
    3. Transfer Protocol (overførselsprotokol): HTTP/S
    4. Upload URL (webadresse for upload): https://a.upload.youtube.com/http_upload_hls?cid=STREAMKEY&copy=0&file=

I webadressen ovenfor skal du erstatte STREAMKEY (streamnøgle) med din YouTube-streamnøgle. For at bruge HDR skal du bruge en streamnøgle, der har HLS som streamingprotokol, og "Slå manuelle indstillinger til" må ikke være markeret (dette er standardindstillingen).

1. Enable Host Header (aktivér hostoverskrift): Ikke markeret
  2. Base File Name (basisfilnavn]: "live"
  3. Segment (sec) (segment (sek.)): Et tal mellem 1 og 4
  4. Number of Segments (antal segmenter): Vælg en hvilken som helst mulighed
  5. Program Name (programnavn): Lad stå, som det er

Telestream

Lightspeed Live Stream-koderen fra Telestream er kompatibel med HDR i YouTube Live.

Følg brugervejledningen til koderen for at indstille en HLS-kanal med følgende konfigurationer:

• Segment Duration [Segmentvarighed]: mellem 1 og 4 sekunder
  • Segment Format [Segmentformat]: Skal være TS [transportstream].
  • Enable Byte Range (aktivér byteinterval): Falsk
  • Playlist Type (playlistetype): Rullende
  • Elements (elementer): 5
  • Encryption (kryptering): Ingen
  • Output Location (outputplacering): Skub til CDN
  • Publishing Point (udgivelsespunkt): https://a.upload.youtube.com/http_upload_hls?cid=STREAMKEY&copy=0&file=

I webadressen ovenfor skal du erstatte STREAMKEY (streamnøgle) med din YouTube-streamnøgle. For at bruge HDR skal du bruge en streamnøgle, der har HLS som streamingprotokol, og "Slå manuelle indstillinger til" må ikke være markeret (dette er standardindstillingen).

• HTTP Method (HTTP-metode): Aktivér HTTP-metode, og vælg POST

For at konfigurere HDR-indstillinger skal du først angive HEVC-indstillinger i kodersektionen på din enhed med følgende konfigurationer:

1. Aktivér 10 bit, og aktivér derefter HDR-metadata.
  2. Color Primaries [Primærfarver]: angivet til BT2020 (skal være kompatibelt med din enhed).
  3. Transfer Characteristics [Overførselskarakteristika]: Enten SMPTE-ST-2084 (PQ) eller ARIB-STD-B67 (HLG), afhængigt af hvad din kilde producerer.
  4. Matrix Coefficients [Matrixkoefficienter]: BT2020NC (skal være kompatibelt med din kilde).